NINCS SEMMI VESZVE! AZ UNIÓS JOGOT HAZÁNKBAN IS ALKALMAZNI KELL!

NINCS SEMMI VESZVE! AZ UNIÓS JOGOT HAZÁNKBAN IS ALKALMAZNI KELL!

NINCS SEMMI VESZVE! AZ UNIÓS JOGOT HAZÁNKBAN IS ALKALMAZNI KELL!

[good_old_share]


MÉGSEM OLYAN EGYÉRTELMŰ A KÚRIA DÖNTÉSE! Add tovább, oszd meg!

 

Az uniós jogot hazánkban is alkalmazni kell!"..a Bíróság kifejtette, hogy a nemzeti igazgatási szerveknek és a tagállami bíráknak kötelességük, hogy hatáskörükben teljes mértékben alkalmazzák az uniós jogot, és védelmezzék az állampolgárokat e jog alapján megillető jogokat.."

 

NCK bevezető gondolat: Az alább olvasható ügyvédi értékelés alapján úgy tűnik, hogy a 51/17 EU Bírósági Ítéletre született sajátságos Magyar Kúria értelmezést egyszerűen le akarják nyomni a torkunkon.

Valószínű, hogy úgy gondolják: fogadjuk el, hogy „a Kúria megmondta..ez van és kész”. Annak ellenére is le akarják velünk nyeletni ezt a békát, hogy számtalan jogász, ügyvéd, politikus és szakember egységesen a „deviza”-károsultak számára kimondottan kedvezőnek ítélte az Európai Bíróság 51/17 ítéletét.

Sőt! Ne feledjük! Maga a Kúria, is az ítélet megjelenése után szinte azonnal 20.-án egy közleményt tett ki a honlapjára, melyben leírja: „…az ítéletből az mindenesetre már most megállapítható, hogy az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltételek tisztességtelensége .. érdemben vizsgálható, tekintet nélkül az ezt követően született forintosítási és más devizahiteles törvényekben foglalt rendelkezésekre.

Az ítéletből az is egyértelműen következik: az ügy összes körülményeinek vizsgálatával, az adott ügyben eljáró bíróságnak kell megállapítania, hogy a fogyasztó megfelelő időben és tartalommal kapott-e tájékoztatást az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltétel gazdasági következményeiről…” (oldal alján olvasható a közlemény)Miután az Európai Bíróság ítélete megjelent, értékelte azt többek között Dr. Budaházi János ügyvéd, Vezér-Szörényi László pénzügyi szakember, Dr. Varga-Damm Andrea jogász, politikus, Dr. Ravasz László volt bíró, Dr. Madari Tibor ügyvéd, Barabás Gyula szakértő, Z. Kárpát Dániel politikus és még számtalan szakember. Az általuk elhangzott értékelések egy irányba mutattak, kivétel nélkül a károsultak számára kedvező ítéletként értékelték az Európai Bíróság ítéletét.

FONTOS! Dr. Székely Edit Hajnalka pedig már a Kúria döntése után kialakult helyzetre reagál:

 

Az uniós jogot hazánkban is alkalmazni kell!

"..a Bíróság kifejtette, hogy a nemzeti igazgatási szerveknek és a tagállami bíráknak kötelességük, hogy hatáskörükben teljes mértékben alkalmazzák az uniós jogot, és védelmezzék az állampolgárokat e jog alapján megillető jogokat.."

Dr. Székely Edit Hajnalka – Az Európai Unió Bírósága az Európai Unió és az Európai Atomenergia-közösség (Euratom) igazságszolgáltatási szerve. Két igazságszolgáltatási fóruma van: a Bíróság és a Törvényszék.

Ezek legfontosabb feladata az Unió jogi aktusai jogszerűségének vizsgálata, illetve az Unió joga egységes értelmezésének és alkalmazásának biztosítása.

loading…


Ítélkezési gyakorlatában a Bíróság kifejtette, hogy a nemzeti igazgatási szerveknek és a tagállami bíráknak kötelességük, hogy hatáskörükben teljes mértékben alkalmazzák az uniós jogot, és védelmezzék az állampolgárokat e jog alapján megillető jogokat (az uniós jog közvetlen hatálya), egyúttal pedig tekintsenek el az uniós joggal ellentétes nemzeti jogi rendelkezések alkalmazásától, függetlenül attól, hogy e rendelkezéseket az uniós norma megalkotása előtt vagy azt követően fogadták el (az uniós jog elsődlegessége a nemzeti joggal szemben).

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A MAGYAR BÍRÓSÁG ÉS A KÚRIA SEM KIVÉTEL EZ ALÓL, ÉS SEHOL NINCS LEÍRVA HOGY A KÖZÖSSÉGI JOGOT A KÚRIA GYAKORLATÁVAL ÖSSZHANGBAN KELL ÉRTELMEZNI, AZ VAN LEÍRVA,- ÉS EZT EGY ÉRETTSÉGIVEL RENDELKEZŐ SZEMÉLY IS KÉPES ÉRTELMEZNI, – HOGY A KÚRIA ÖSSZES DEVIZÁS ÜGYBEN HOZOTT JOGEGYSÉGI HATÁROZATA KUKÁBA VALÓ !

MERT !!!!!! Az Európai Unió Bírósága legfontosabb feladata az Unió jogi aktusai jogszerűségének vizsgálata, illetve az Unió joga egységes értelmezésének és alkalmazásának biztosítása.Ítélkezési gyakorlatában a Bíróság kifejtette, hogy a nemzeti igazgatási szerveknek és a tagállami bíráknak kötelességük, hogy hatáskörükben teljes mértékben alkalmazzák az uniós jogot, és védelmezzék az állampolgárokat e jog alapján megillető jogokat (az uniós jog közvetlen hatálya), egyúttal pedig tekintsenek el az uniós joggal ellentétes nemzeti jogi rendelkezések alkalmazásától, függetlenül attól, hogy e rendelkezéseket az uniós norma megalkotása előtt vagy azt követően fogadták el (az uniós jog elsődlegessége a nemzeti joggal szemben).

EZ AZT JELENTI HOGY AZ UNIOS JOGGAL ELLENTÉTES KÚRIAI FÖRMEDVÉNYEK ALKALMAZÁSÁTÓL A NEMZETI BÍRÓNAK EL KELL TEKINTENIE.

A MAGYAR KÚRIA NEM JOGOSULT EGY EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLETNEK MÁS ÉRTELMEZÉST ADNI !!! – Dr. Székely Edit Hajnalka.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM