MEGOSZTANÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT.

MEGOSZTANÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT.

MEGOSZTANÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT.

[good_old_share]


"…az árfolyammozgás költségét az adósnak, a banknak és az államnak együttesen kell viselnie…"

 

Miután az uniós bíróság kimondta, hogy nem elégséges, ha egy banki kölcsönszerződés általánosságban ír az árfolyamkockázatról, az LMP szerint új törvényt kell alkotni, amely megosztaná a kockázatot.Csárdi Antal, az Országgyűlés költségvetési bizottságának LMP-s alelnöke csütörtöki, Klauzál téren tartott szegedi sajtótájékoztatóján kijelentette, pártjuk szerint az árfolyammozgás költségét az adósnak, a banknak és az államnak együttesen kell viselnie. Ezt akár harmadolni is lehet, ám Csárdi szerint jogos felvetés, hogy a pénzintézetek jelentősebb mértékben vegyenek ebben részt, miután kimutathatóan nagyobb a felelősségük.

A politikus azt mondta, az LMP javaslatával jövő héten keresi fel a kormányt, és együttműködést ajánlanak.

A párt álláspontja szerint első körben a már felmondott devizahitel-szerződéssel rendelkezőkkel érdemes foglalkozni, azaz azoknak a helyzetét kell rendezni, akiket a kilakoltatás fenyeget.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM