JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.

JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.

JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.

[good_old_share]


A „deviza”-hitelek kapcsán már annyi a jogi probléma, hogy az már védhetetlen, hiába is próbálják a forintosított (jogfolytonos) következményeit életben tartani! Nem lehet ezt már tovább húzni. Meg kell oldani véglegesen és tisztességesen!Vezér-Szörényi László – DEVIZAHITELEK – C-51/17 számú ítélet tükrében.

loading...

Az Európai Bíróság ítélete alapján a devizahitelek forintosítása egyértelműen jogellenes volt.

Az ítélet első pontja kimondja:

1) A fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló, 1993. április 5‑i 93/13/EGK tanácsi irányelv 3. cikkének (1) bekezdésében szereplő „egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel” fogalmat akként kell értelmezni, hogy az vonatkozik többek között az olyan szerződési feltételre, amelyet valamely kötelező érvényű, a szerződés fogyasztóval történő megkötését követően elfogadott olyan nemzeti jogszabályi rendelkezés módosított, amely arra irányul, hogy más szabályt léptessenek az említett szerződésben foglalt valamely semmis feltétel helyébe.

Számomra ez azt jelenti, hogy utólag, a fogyasztóval nem egyeztetett szerzödésmódosítások jogellenesek. A DH1, DH2, DH3 kúriai jogegységi határozatok így semmisnek nyilvánulnak.

Miért is olyan fontos ez? A devizahitel néven elhíresült csalássorozatot pont ezen jogegységi határozatok legitimálták UTÓLAG, biztosítva a bankok, elsősorban az MNB bődületes hasznát.

loading...A Kúriát gyorsan összerittyentették, folyik a válságtanácskozás. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

Korábban a Bankcsapda is feszegette ezt a rendkívül lényeges problémát!

Fel is tették a kérdést: Ki állapodott itt meg a forintosítás összegében? A fogyasztó és a bank? Túrót. A bankszövetség és a kormány és azt törvény erejével "lenyomták" a hitelesek torkán. A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatod!

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITEL-AHOL AZ EMBEREK OLDALÁRA ÁLLT A TÖRVÉNY.
DEVIZAHITEL-AHOL AZ EMBEREK OLDALÁRA ÁLLT A TÖRVÉNY.

DEVIZAHITEL-AHOL AZ EMBEREK OLDALÁRA ÁLLT A TÖRVÉNY. [good_old_share] EGY HORVÁT ALKOTMÁNYBÍRÓ ELMAGYARÁZTA, NÁLUK MIÉRT NEM KELL TÖMEGESEN UTCÁRA TENNI A...

NYERHETTEK VOLNA A "DEVIZA"-KÁROSULTAK, DE A KORMÁNY NYOMÁSÁRA ELBUKTÁK A PEREKET.
NYERHETTEK VOLNA A “DEVIZA”-KÁROSULTAK, DE A KORMÁNY NYOMÁSÁRA ELBUKTÁK A PEREKET.

NYERHETTEK VOLNA A "DEVIZA"-KÁROSULTAK, DE A KORMÁNY NYOMÁSÁRA ELBUKTÁK A PEREKET. [good_old_share] Az Adóskamara alapítója szerint a devizakárosultak egyébként nyertek...

Close