MEGBESZÉLÉS – A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

MEGBESZÉLÉS - A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

MEGBESZÉLÉS – A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

[good_old_share]


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Jelen meghívót, és – SeVizás szempontból – programértékelőt a JOBBIK, DK, MSZP, LMP, EGYÜTT, MOMENTUM pártok vezetősége részére küldjük, és közzé tesszük nyílt levél formájában is.

 

Meghívó. – Egyetlen jelöltet a fidesz ellen! – Számít-e a SeVizások szavazata? – megbeszélésre.Valóban le akarják váltani az ellenzéki pártok a fideszt? – Vagy csak a cirkusz része ez is?

loading...

A Sárgapólósok meghívták a közös jelölt állításában érdeminek tekinthető pártokat egy beszélgetésre.

Tisztelt Ellenzéki párt – vezetőség!

Jelen meghívót, és – SeVizás szempontból – programértékelőt a JOBBIK, DK, MSZP, LMP, EGYÜTT, MOMENTUM pártok vezetősége részére küldjük, és közzé tesszük nyílt levél formájában is.

A Sárgapólósok meghívják önöket – a pártok képviselőit – 2018. március 8. napján 18 órakor kezdődő mozgalmi találkozónkra. 
Helyszín: Délegyháza Móra Ferenc utca 27. Érdemes kicsit előbb érkezni, mert 18 órakor már kezdünk.
A találkozó fő témája: „Egyetlen jelöltet a fidesz ellen! – Minden körzetben!”

Most meglepheti Önöket, hogy nem a SeVizás kérdésről kívánunk beszélni. Lentebb kifejtjük, hogy miért nincs ennek itt az ideje.
Sokkal fontosabb, hogy április 8-án megszabaduljunk a diktatúrától, az oligarcháktól, a megosztottságtól, a szegénységtől…
Az is belátható, hogy akkor lesz hatékony a megszabadulás, ha az ellenzék elsöprő többséget szerez az országgyűlésben. orbánék (köz)jogi bástyái – áder, polt, handó, pintér… – csak így távolíthatók el. Az oligarchák is csak így, elsöprő többséggel számoltathatók el.

A fidesz leváltásának egyetlen biztos – de működő – módja, ha legalább a fent sorolt pártok egyetlen jelöltet indítanak minden körzetben a fideszes jelölttel szemben.Minden más hozzáállás szerencsejátékként értékelhető. Úgy gondoljuk, hogy Önök nincsenek felhatalmazva arra, hogy szerencsejátékot játsszanak az emberek jövőjével.

loading...

Az látszik, hogy a fentieknek jelenleg a JOBBIK, MSZP, DK az akadálya. A többieknél nyitott kapukat döngetünk.

Éppen ez miatt úgy gondoltuk, hogy Önöket közösen hívjuk meg egy élőben közvetített beszélgetésre ahol a leginkább SeVizás jelenlévők és nézők számára bizonyíthatják be, hogy valóban elszántak orbán diktatúrájának lebontásában.

Úgy gondoljuk, hogy ebben az esetben – ha közös jelöltet indítanak a fidesz ellen minden körzetben – akkor van értelme mozgósítani a SeVizásokat a választásra. Ellenkező esetben teljesen mindegy, mert ha nem jutnak hatalomra, akkor nincs beleszólási lehetőségük a SeVizás rendezésbe.

Külön jelöltek indulása esetén a SeVizások mozgósítása több ellenzéki párt felé még hátrányos is, hiszen így a szétszórt szavazatok miatt még nagyobb eséllyel nyer a fideszes jelölt, és egyre esélytelenebbé válik a még esetlegesen esélyes ellenzéki jelölt.
Azt meg ugye mindannyian tudjuk, hogy a fidesz sem a SeVizás, sem más társadalmi problémát nem akar megoldani.

Azt érdemes észben tartani, hogy – közös jelöltek indítása esetén – a SeVizások szavazata döntő lehet. Már csak azért is, mert a fidesz a választásokig bármikor előhúzhatja ezt az ügyet. Mint ahogyan láthattuk 2017. novemberében, amikor már kijelentették, hogy hajlandók átgondolni a végrehajtások leállítását, és tárgyalni a rendezésről.

 

Azt nem kell Önöknek mondani, hogy egy ilyen fideszes lépés esetén minden egyéni álmuk azonnal romba dőlne. És a közös indulás esetén is nagyon meggyőzőnek kell lenniük a SeVizások körében.

Most még időben vagyunk. A közös jelöltek kinyilatkoztatására még lehet építeni akár a SeVizások támogatását is. Ezért hívjuk most önöket egy megbeszélésre a közös jelöltek állításával kapcsolatban.

A választásig külön már egyik párt képviselőjével sem kívánunk egyeztetni. Ilyen megbeszélések még a választási hajrá előtt voltak. A programokban ezek eredményét nem nagyon látjuk viszont.

Többnyire ez az oka annak is, hogy most nem a SeVizás megoldásról kívánunk beszélgetni. Mert értelmetlen. Most rúgjuk ki a fideszt, és után beszéljünk a megoldásról.

Azt látjuk, hogy néhányan külön – külön aláírtak olyan véleményvezérekkel megállapodásokat, akikről tudják, hogy úgysem fogják számonkérni, ha nem teljesítik a vállaltakat. Ráadásul olyanokkal, akik kamupártokat is támogatnak, vagy aktívan részt is vesznek ezek választáson történő indulásában. Ezzel veszélyeztetik orbánék leváltásának megvalósulását. Hiszen nem tudhatjuk, hogy valamelyik körzetben nem az a 30-100, vagy összesen körzetenként kb. 1 000 szavazat fog-e hiányozni.Nekünk nem kell semmit aláírniuk. Még ígérni sem kell. Mert rólunk Önök is tudják, hogy ha – hatalomra kerülésük esetén – nem egy teljesíthető megoldást valósítanak meg, akkor az Önök házainál is tüntetni fogunk.

 

Ezt Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor már 2013- ban is felmérte, amikor levelükben rosszallásukat fejezték ki, hogy kövér lászló házmester házánál tüntetünk. Az már csak a sors fintora, hogy azóta mindketten tüntettek, és-vagy támogatták politikusok házánál történő tüntetéseket. Na, nem a Sárgapólósokét.

Az miatt sem kell ígérni semmit, – és nem is a SeVizás ügyről kívánunk egyeztetni – mert láthatjuk, hogy bárt több párt is aláírt SeVizás megállapodást, magukat hatalmas SeVizás megmentőnek mondják, de a választási programjukban ez nem látszik.

A JOBBIk az egyetlen, akiknek a programjában egyáltalán szerepel a SeVizás rendezés. A többieknél erről egyetlen szó sincs.

A JOBBIK programjában is csupán a kilakoltatások időbeli kiterjesztése olvasható, de a végrehajtások leállítása nem szerepel. Pont így nincs benne részletesen a kártalanítás sem, pedig a felszólalásokban, sajtó előtti szereplésekben a kártalanítással, és a végrehajtások leállításával is kampányolnak.

Az sem világos a programban, hogy a kártalanítást miből tervezik az MNB-ben felhalmozott vagyonon túl. Mert ugye az nem túl sok.

A program itt érhető el:          https://www.jobbik.hu/sites/default/files/kepek/magyar_szivvel_jozan_esszel_tiszta_kezzel.pdf

A DK sem a programjában, sem a felszólalásaiban nem ígér SeVizás megmentést. Ellenben olvashatjuk, hogy kitűzték célként a bankok megerősítését, és a bankok jogsértései esetére az állami helytállást.

A program itt érhető el:          http://www.dkp.hu/sokakmagyarorszaga.pdf

Az MSZP sem ígér SeVizás rendezést a programjában. De aláírt SeVizás megmentést, aminek vakon bedőltek a fent említett SeVizás véleményvezérek. Konkrétumok nélkül legfeljebb a lakhatás területén ígér némi rendezést.

loading…


A program itt érhető el:          https://mszp.hu/static/img/site/determined/mszp_2017_kampany_valasztasi_program_A4_nezo.pdf

Ugyan ez mondható el az LMP-ről is. Semmi a SeVizáról, némi utalás a lakhatás rendezésére. Nagyhangú kommunikáció az állítólagos Sevizás rendezést szolgáló programjukról. Aláírás olyanokkal, akiknek nem érdekük a gyors megoldás, de semmi egyéb.

A program itt érhető el:          http://lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/

Az EGYÜTT sem ír semmit a SeVizás rendezésről. Még a SeVizásokon megnyert MNB-s milliárdokat sem a SeVizás kártalanításra, hanem az államadósságra fordítaná.

A program itt érhető el:          https://program.egyuttpart.hu/assets/download/egyutt_program_2018.pdf

A MOMENTUM szintén nem szól semmit a SeVizás ügyről. De legalább nem is kampányol a vele. Áttételesen utal a lakhatáson keresztül a végrehajtásokra. De ennek rendezését sem a bankoktól követelné, hanem állami helytálással. Még megtalálhatjuk a magáncsőd újra gondolását. De tudjuk, hogy ez is az ingatlan elvesztésével jár.

loading…


A program itt érhető el:          https://program.momentum.hu/

A fentiek alapján az lenne célszerű, ha a SeVizások a JOBBIK-ra szavaznának. Csakhogy ez igen kevés. A JOBBIK sem tudja egyedül legyőzni a fideszt.
A fidesz csak úgy győzhető le, ha „Egyetlen jelöltet a fidesz ellen!” – elv mentén minden körzetben összehangolják az indulást. Minden más csupán felelőtlen álmodozás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha nem cél a fidesz leváltása, akkor a SeVizásoknak nem érdeke részt venni a választáson.

Nekünk nincsenek elvárásaink, hogy személyesen ki képviseli a pártjukat a 8-i megbeszélésen. Csak olyan személy legyen, aki ismeri a párt álláspontját a közös jelöltek indításával kapcsolatban, és tud erről érdemben nyilatkozni.

A SeVizás megoldásról majd a választás után érdemes egyeztetni. Leginkább akkor, ha legyőztük a fideszt.

Kérjük, jelezzék, hogy részt vesznek-e a megbeszélésen, és hogy hány fővel.

Tisztelettel: Póka László. Nem adom a házamat mozgalom – Sárgapólósok 0630-931-9802, 0630-279-6701.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A DEVIZAHITELEZÉS EGY RENDSZERHIBA.
A DEVIZAHITELEZÉS EGY RENDSZERHIBA.

A DEVIZAHITELEZÉS EGY RENDSZERHIBA. [good_old_share] ADÓSKAMARA FÓRUM DEBRECENBEN.   A DEVIZAHITEL EGY RENDSZERHIBA.... Debrecenben is forrnak az indulatok. Nagy lelkesedéssel készülnek...

SZOCIÁLIS KOCKÁZAT-HITELKATASZTRÓFA. 47 EZER ELBUKOTT LAKÁS, MILLIÓS TÖMEG A BAR-LISTÁN.
SZOCIÁLIS KOCKÁZAT-HITELKATASZTRÓFA. 47 EZER ELBUKOTT LAKÁS, MILLIÓS TÖMEG A BAR-LISTÁN.

SZOCIÁLIS KOCKÁZAT-HITELKATASZTRÓFA. 47 EZER ELBUKOTT LAKÁS, MILLIÓS TÖMEG A BAR-LISTÁN. [good_old_share] Ez a mai Magyar valóság! Kár tagadni.   Korábban...

Close