MEGBESZÉLÉS – A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

MEGBESZÉLÉS - A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

MEGBESZÉLÉS – A DEVIZAKÁROSULTAK MEGHÍVTÁK A PARLAMENTI PÁRTOKAT.

[good_old_share]


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Jelen meghívót, és – SeVizás szempontból – programértékelőt a JOBBIK, DK, MSZP, LMP, EGYÜTT, MOMENTUM pártok vezetősége részére küldjük, és közzé tesszük nyílt levél formájában is.

 

Meghívó. – Egyetlen jelöltet a fidesz ellen! – Számít-e a SeVizások szavazata? – megbeszélésre.Valóban le akarják váltani az ellenzéki pártok a fideszt? – Vagy csak a cirkusz része ez is?

A Sárgapólósok meghívták a közös jelölt állításában érdeminek tekinthető pártokat egy beszélgetésre.

Tisztelt Ellenzéki párt – vezetőség!

Jelen meghívót, és – SeVizás szempontból – programértékelőt a JOBBIK, DK, MSZP, LMP, EGYÜTT, MOMENTUM pártok vezetősége részére küldjük, és közzé tesszük nyílt levél formájában is.

A Sárgapólósok meghívják önöket – a pártok képviselőit – 2018. március 8. napján 18 órakor kezdődő mozgalmi találkozónkra. 
Helyszín: Délegyháza Móra Ferenc utca 27. Érdemes kicsit előbb érkezni, mert 18 órakor már kezdünk.
A találkozó fő témája: „Egyetlen jelöltet a fidesz ellen! – Minden körzetben!”

Most meglepheti Önöket, hogy nem a SeVizás kérdésről kívánunk beszélni. Lentebb kifejtjük, hogy miért nincs ennek itt az ideje.
Sokkal fontosabb, hogy április 8-án megszabaduljunk a diktatúrától, az oligarcháktól, a megosztottságtól, a szegénységtől…
Az is belátható, hogy akkor lesz hatékony a megszabadulás, ha az ellenzék elsöprő többséget szerez az országgyűlésben. orbánék (köz)jogi bástyái – áder, polt, handó, pintér… – csak így távolíthatók el. Az oligarchák is csak így, elsöprő többséggel számoltathatók el.

A fidesz leváltásának egyetlen biztos – de működő – módja, ha legalább a fent sorolt pártok egyetlen jelöltet indítanak minden körzetben a fideszes jelölttel szemben.Minden más hozzáállás szerencsejátékként értékelhető. Úgy gondoljuk, hogy Önök nincsenek felhatalmazva arra, hogy szerencsejátékot játsszanak az emberek jövőjével.

Az látszik, hogy a fentieknek jelenleg a JOBBIK, MSZP, DK az akadálya. A többieknél nyitott kapukat döngetünk.

Éppen ez miatt úgy gondoltuk, hogy Önöket közösen hívjuk meg egy élőben közvetített beszélgetésre ahol a leginkább SeVizás jelenlévők és nézők számára bizonyíthatják be, hogy valóban elszántak orbán diktatúrájának lebontásában.

Úgy gondoljuk, hogy ebben az esetben – ha közös jelöltet indítanak a fidesz ellen minden körzetben – akkor van értelme mozgósítani a SeVizásokat a választásra. Ellenkező esetben teljesen mindegy, mert ha nem jutnak hatalomra, akkor nincs beleszólási lehetőségük a SeVizás rendezésbe.

Külön jelöltek indulása esetén a SeVizások mozgósítása több ellenzéki párt felé még hátrányos is, hiszen így a szétszórt szavazatok miatt még nagyobb eséllyel nyer a fideszes jelölt, és egyre esélytelenebbé válik a még esetlegesen esélyes ellenzéki jelölt.
Azt meg ugye mindannyian tudjuk, hogy a fidesz sem a SeVizás, sem más társadalmi problémát nem akar megoldani.

Azt érdemes észben tartani, hogy – közös jelöltek indítása esetén – a SeVizások szavazata döntő lehet. Már csak azért is, mert a fidesz a választásokig bármikor előhúzhatja ezt az ügyet. Mint ahogyan láthattuk 2017. novemberében, amikor már kijelentették, hogy hajlandók átgondolni a végrehajtások leállítását, és tárgyalni a rendezésről.

 

Azt nem kell Önöknek mondani, hogy egy ilyen fideszes lépés esetén minden egyéni álmuk azonnal romba dőlne. És a közös indulás esetén is nagyon meggyőzőnek kell lenniük a SeVizások körében.

Most még időben vagyunk. A közös jelöltek kinyilatkoztatására még lehet építeni akár a SeVizások támogatását is. Ezért hívjuk most önöket egy megbeszélésre a közös jelöltek állításával kapcsolatban.

A választásig külön már egyik párt képviselőjével sem kívánunk egyeztetni. Ilyen megbeszélések még a választási hajrá előtt voltak. A programokban ezek eredményét nem nagyon látjuk viszont.

Többnyire ez az oka annak is, hogy most nem a SeVizás megoldásról kívánunk beszélgetni. Mert értelmetlen. Most rúgjuk ki a fideszt, és után beszéljünk a megoldásról.

Azt látjuk, hogy néhányan külön – külön aláírtak olyan véleményvezérekkel megállapodásokat, akikről tudják, hogy úgysem fogják számonkérni, ha nem teljesítik a vállaltakat. Ráadásul olyanokkal, akik kamupártokat is támogatnak, vagy aktívan részt is vesznek ezek választáson történő indulásában. Ezzel veszélyeztetik orbánék leváltásának megvalósulását. Hiszen nem tudhatjuk, hogy valamelyik körzetben nem az a 30-100, vagy összesen körzetenként kb. 1 000 szavazat fog-e hiányozni.Nekünk nem kell semmit aláírniuk. Még ígérni sem kell. Mert rólunk Önök is tudják, hogy ha – hatalomra kerülésük esetén – nem egy teljesíthető megoldást valósítanak meg, akkor az Önök házainál is tüntetni fogunk.

 

Ezt Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor már 2013- ban is felmérte, amikor levelükben rosszallásukat fejezték ki, hogy kövér lászló házmester házánál tüntetünk. Az már csak a sors fintora, hogy azóta mindketten tüntettek, és-vagy támogatták politikusok házánál történő tüntetéseket. Na, nem a Sárgapólósokét.

Az miatt sem kell ígérni semmit, – és nem is a SeVizás ügyről kívánunk egyeztetni – mert láthatjuk, hogy bárt több párt is aláírt SeVizás megállapodást, magukat hatalmas SeVizás megmentőnek mondják, de a választási programjukban ez nem látszik.

A JOBBIk az egyetlen, akiknek a programjában egyáltalán szerepel a SeVizás rendezés. A többieknél erről egyetlen szó sincs.

A JOBBIK programjában is csupán a kilakoltatások időbeli kiterjesztése olvasható, de a végrehajtások leállítása nem szerepel. Pont így nincs benne részletesen a kártalanítás sem, pedig a felszólalásokban, sajtó előtti szereplésekben a kártalanítással, és a végrehajtások leállításával is kampányolnak.

Az sem világos a programban, hogy a kártalanítást miből tervezik az MNB-ben felhalmozott vagyonon túl. Mert ugye az nem túl sok.

A program itt érhető el:          https://www.jobbik.hu/sites/default/files/kepek/magyar_szivvel_jozan_esszel_tiszta_kezzel.pdf

A DK sem a programjában, sem a felszólalásaiban nem ígér SeVizás megmentést. Ellenben olvashatjuk, hogy kitűzték célként a bankok megerősítését, és a bankok jogsértései esetére az állami helytállást.

A program itt érhető el:          http://www.dkp.hu/sokakmagyarorszaga.pdf

Az MSZP sem ígér SeVizás rendezést a programjában. De aláírt SeVizás megmentést, aminek vakon bedőltek a fent említett SeVizás véleményvezérek. Konkrétumok nélkül legfeljebb a lakhatás területén ígér némi rendezést.

loading…


A program itt érhető el:          https://mszp.hu/static/img/site/determined/mszp_2017_kampany_valasztasi_program_A4_nezo.pdf

Ugyan ez mondható el az LMP-ről is. Semmi a SeVizáról, némi utalás a lakhatás rendezésére. Nagyhangú kommunikáció az állítólagos Sevizás rendezést szolgáló programjukról. Aláírás olyanokkal, akiknek nem érdekük a gyors megoldás, de semmi egyéb.

A program itt érhető el:          http://lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/

Az EGYÜTT sem ír semmit a SeVizás rendezésről. Még a SeVizásokon megnyert MNB-s milliárdokat sem a SeVizás kártalanításra, hanem az államadósságra fordítaná.

A program itt érhető el:          https://program.egyuttpart.hu/assets/download/egyutt_program_2018.pdf

A MOMENTUM szintén nem szól semmit a SeVizás ügyről. De legalább nem is kampányol a vele. Áttételesen utal a lakhatáson keresztül a végrehajtásokra. De ennek rendezését sem a bankoktól követelné, hanem állami helytálással. Még megtalálhatjuk a magáncsőd újra gondolását. De tudjuk, hogy ez is az ingatlan elvesztésével jár.

loading…


A program itt érhető el:          https://program.momentum.hu/

A fentiek alapján az lenne célszerű, ha a SeVizások a JOBBIK-ra szavaznának. Csakhogy ez igen kevés. A JOBBIK sem tudja egyedül legyőzni a fideszt.
A fidesz csak úgy győzhető le, ha „Egyetlen jelöltet a fidesz ellen!” – elv mentén minden körzetben összehangolják az indulást. Minden más csupán felelőtlen álmodozás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha nem cél a fidesz leváltása, akkor a SeVizásoknak nem érdeke részt venni a választáson.

Nekünk nincsenek elvárásaink, hogy személyesen ki képviseli a pártjukat a 8-i megbeszélésen. Csak olyan személy legyen, aki ismeri a párt álláspontját a közös jelöltek indításával kapcsolatban, és tud erről érdemben nyilatkozni.

A SeVizás megoldásról majd a választás után érdemes egyeztetni. Leginkább akkor, ha legyőztük a fideszt.

Kérjük, jelezzék, hogy részt vesznek-e a megbeszélésen, és hogy hány fővel.

Tisztelettel: Póka László. Nem adom a házamat mozgalom – Sárgapólósok 0630-931-9802, 0630-279-6701.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM