A BÍRÓSÁGOK NEM BÍRNAK A DEVIZAKÁROSULTAKKAL-ÚJABB JOGEGYSÉGI

A BÍRÓSÁGOK NEM BÍRNAK A DEVIZAKÁROSULTAKKAL-ÚJABB JOGEGYSÉGI

A devizakárosultak többsége egyre inkább felismeri azokat a jogi problémákat, melyeket az úgynevezett devizahitelek okoztak hazánkban. (videó alább)

 

Teljes joggal fordulnak egyre többen a bíróságokhoz jogaik érvényesítéséért.
Miért van szükség az újabb jogegységi döntésre? Milyen újabb jogi problémák merültek fel? Milyen döntés várható?

A bíróságok szervezetéről és irányításáról szóló törvény nem rendezi azt a kérdést, ki jogosult megállapítani azt, hogy a Kúria eseti döntése ellentétes-e egy jogegységi határozattal – mondta a Wellmann-ügyben a Magyar Hírlapnak a Kúria elnöke.

Mint ismert, áprilisban a legfőbb bírói fórum tanácsa egy devizahiteles perben az ügyfélnek adott igazat a bankkal szemben, ezért a Magyar Bankszövetség számon kérte a Kúria polgári kollégiuma vezetőjénél a döntést. Darák Péter kiemelte: a Kúria ítélete ellen további jogorvoslatnak nincs helye. A legfőbb bírói fórum elnöke kitért arra is: a Kúria a devizahiteles ügyben új jogegységi döntést szándékozik hozni.

Kedves olvasó! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Szólj hozzá

Hozzászólás