FORDULT A KOCKA – A MERKANTIL SZORULT HELYZETBEN

FORDULT A KOCKA - A MERKANTIL SZORULT HELYZETBEN.

FORDULT A KOCKA – A MERKANTIL SZORULT HELYZETBEN

A szerencse forgandó…Fordult a kocka, most a Merkantilé az adós szerep. [cn-social-icon]

FIGYELEM! Az ítélet letörlthető az oldal alján!A HitelSikerek weboldaláról:

Kedves Olvasóink!

Egy autó vásárlásához kapcsolódó Merkantil Bank által kreált kölcsönszerződés jutott az alábbi sorsra:

“A bíróság a peres felek 2008. augusztus 18. napján kötött kölcsönszerződését az ítélethozatalig hatályossá nyilvánítja”

Vagyis a pert megnyerte az adós, csak a kialakult jogi környezetben a bírói ítélkezés kissé átalakult és némi cikk-cakk után lehetséges csak megállapítani egy szerződésről azt, hogy fabatkát sem ér jogállami keretek között.

A perben a bíróság tanúként meghallgatta magát az adóst is és a gépjárművet értékesítő kereskedőt is továbbá megállapította azt a tényt, hogy sem a szerződés, sem a hozzá kapcsolódó ÁSZF nem tartalmaz árfolyamkockázatról szóló ismertetést.

A bíróság rögzítette, hogy tisztességtelen a CHF alapúság, ezért az ahhoz kötött árfolyamok sem alkalmazhatóak az elszámolás során. Így a felperes által becsatolt forintbefizetések mentén számított elszámolást tekinti  jogkövetkezménynek az ítélet, melynek mentén közel fél millió forintot kaphat vissza majd az ügyfél.Az adóst dr. Némethi Gábor ügyvéd úr képviselte. Gratulálunk!

Az ítélet letölthető: IDE KATTINTVA

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM