DEVIZAHITEL – ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

DEVIZAHITEL - ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

DEVIZAHITEL – ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

"…alkossanak jogszabályt az új banki elszámoltatásról az árfolyamkockázat tekintetében is, valamint azonnal állítsák meg a végrehajtásokat és mondják fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) Orbán Viktor által kötött megállapodást…"


 

MSZP: Új banki elszámoltatásra van szükség a devizahitelek ügyébenAz MSZP új banki elszámoltatási törvény megalkotását sürgeti a devizahitelek árfolyamkockázatát illetően, és azzal vádolja a kormányt, hogy „elvégezteti a piszkos munkát a bíróságokkal”, és „kiszolgálja a bankvilágot”.

loading...

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kúria múlt heti döntését értékelte, amelyben az Európai Bíróság árfolyamkockázatra vonatkozó határozatát értelmezték.

Az MSZP politikusa rámutatott: bár maga jegybank mondta azt korábban, hogy nem tudja meghatározni a devizaárfolyamok változásának irányát és mértékét, a Kúria mostani döntése szerint ezt mégis tudni kellett volna, de nem jegybanknak, hanem az adósnak.

„Ez az egész magyarázgatás, értelmezgetés arra megy ki, hogy a NER továbbra is ki tudja szolgálni a pénzvilágot, a bankvilágot, akár annak árán is, hogy magyar családok százait, ezreit dobják ki az utcára” – értékelte a döntést Szakács László, aki szerint a „NER és a kormány elvégezteti a bírósággal a piszkos munkát”, rábízza a bíróságra a családok kilakoltatását.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/Az MSZP nevében ezért azt sürgette: miután az árfolyamrés és a tisztességtelen kamatemelések tekintetében törvény született, alkossanak jogszabályt az új banki elszámoltatásról az árfolyamkockázat tekintetében is, valamint azonnal állítsák meg a végrehajtásokat és mondják fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) Orbán Viktor által kötött megállapodást, mert az „kiárusítja” a magyar családokat a bankok felé.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kilakoltatás élőben - hajnalban érkeztek a rendőrök.
Kilakoltatás élőben – hajnalban érkeztek a rendőrök.

Kilakoltatás élőben - hajnalban érkeztek a rendőrök. Kedd hajnalban kilakoltatás kezdődött Soroksáron. Az N1TV élő videójából látható volt, hogy jelentős...

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!
A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani! "..A Hpt. 203 & (6) bekezdése szerint olyan lakossági ügyféllel kötött szerződés...

Close