DEVIZAHITEL – ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

DEVIZAHITEL - ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

DEVIZAHITEL – ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

"…alkossanak jogszabályt az új banki elszámoltatásról az árfolyamkockázat tekintetében is, valamint azonnal állítsák meg a végrehajtásokat és mondják fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) Orbán Viktor által kötött megállapodást…"


 

MSZP: Új banki elszámoltatásra van szükség a devizahitelek ügyébenAz MSZP új banki elszámoltatási törvény megalkotását sürgeti a devizahitelek árfolyamkockázatát illetően, és azzal vádolja a kormányt, hogy „elvégezteti a piszkos munkát a bíróságokkal”, és „kiszolgálja a bankvilágot”.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kúria múlt heti döntését értékelte, amelyben az Európai Bíróság árfolyamkockázatra vonatkozó határozatát értelmezték.

Az MSZP politikusa rámutatott: bár maga jegybank mondta azt korábban, hogy nem tudja meghatározni a devizaárfolyamok változásának irányát és mértékét, a Kúria mostani döntése szerint ezt mégis tudni kellett volna, de nem jegybanknak, hanem az adósnak.

„Ez az egész magyarázgatás, értelmezgetés arra megy ki, hogy a NER továbbra is ki tudja szolgálni a pénzvilágot, a bankvilágot, akár annak árán is, hogy magyar családok százait, ezreit dobják ki az utcára” – értékelte a döntést Szakács László, aki szerint a „NER és a kormány elvégezteti a bírósággal a piszkos munkát”, rábízza a bíróságra a családok kilakoltatását.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/Az MSZP nevében ezért azt sürgette: miután az árfolyamrés és a tisztességtelen kamatemelések tekintetében törvény született, alkossanak jogszabályt az új banki elszámoltatásról az árfolyamkockázat tekintetében is, valamint azonnal állítsák meg a végrehajtásokat és mondják fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) Orbán Viktor által kötött megállapodást, mert az „kiárusítja” a magyar családokat a bankok felé.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM