A károsultnak egy jelentős összegen túl jár az elővásárlási jog

A károsultnak egy jelentős összegen túl jár az elővásárlási jog

A károsultnak egy jelentős összegen túl jár az elővásárlási jog

Ti küldtétek – Kényszerből devizásokkal éltem egy fedél alatt, köztük "ászokkal" is. Mindez immár 16 hónapja van így az életemben.


 

Óriási látóköröm van a témában, de persze nem feltétlenül teljeskörű. Ebből a nem lebecsülendő látókörből kiindulva helytelenítek és kifogásolok minden olyan figyelem-szűkítést, vagy tágítást, amely nem emeli be a figyelmének a "nyalábjába" a köv. 5 azaz öt szakmai tényt:-1./ Akitől elveszik az ingatlanját, amit utána féláron, harmadáron stb. "piacra" dobnak, akkor annak a károsultnak jár az elővásárlási jog! Vagy ha nincs rá pénze, akkor az ún. "vevőkijelölési előjog"!

Akitől ezt elcsalták, annak kártérítés jár! Végső esetben egy központi Állami Pénzalapból.

-2./ A kényszerű tulajdonjogi szétváláskor a károsultat azonnal kp.-ben megilleti az általa eredetileg befizetett önrész 4,5-szerese, lévén, hogy időközben ennyiszeres szorzó érvényesült a piaci négyzetméter árakban.

-3./ A fenti egyszeri jelentős összegen túl a teljesített törlesztések összegének átlagosan minimum 2,25-szöröse ugyancsak jár vissza a károsultnak. Méghozzá azonnal és kp.-ben! Ez is az ingatlan árrobbanás miatt evidens. Ugyanis ami ingatlan a károsult nevén volt, és amibe törlesztéseket teljesített, azokért a pénzekért nyilván jár valami csereérték: Kézenfekvően tulajdoni részhányad, ami kiszámolható.

Ez a min 2,25-ös szorzó a teljesített törlesztéseken szintén a 2015 eleje és '18 vége közt végbement átlag min. 4,5-szeres piaci árrobbanási szorzóból átlagolható.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

-4./ A bank a saját részét az ingatlanban fennmaradó résztulajdoni hányadának ugyancsak 4,5-szeres piaci árából, ráadásul így is fölényes nyereségi rátával érvényesítheti: ÉS LÁM EZ A SZOROS TARTOZÉK AZ, AMIRŐL MINDENKI SEGÍTETT LEACSARKODNI E TARTOZÉKNAK A SAJÁT SÚLYA SZERINT MEGJÁRÓ FIGYELMET.

loading...

-5./ Mivel Orbán a probléma kipattanásakor 2013-ban azt mondta, amit mondott*, és mivel azóta is ő van a kormányrúdnál, így azok a károsultak nem hibáztathatók, akik időközben felfüggesztették törlesztést, és a 2-es ill. 3-as pont szerinti megoldásban joggal reménykedve helyezkedtek várakozó álláspontra.

*Megj.: Ugyanis akkor tele volt plakátolva a város azzal a konkrét kormányzati kommunikációs szlogennel, hogy "SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN!" 
Tehát minden olyan jogi "szakmai" és "érdek-érvényesítő" csoportosulás passzívan kártékony, amely mindenhová máshová helyezi át a hangsúlyt, és erre nem hagy odafigyelési kapacitást. – ‎Szabó Tamás József‎.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek
A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek Senkit nem hagyunk az út szélén – ezt üzente Orbán Viktor...

Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban.
Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban.

Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban. Arról számolt be a HVG, hogy az alább olvasható...

Close