FIGYELEM! 419 ezer fizetési meghagyást kezdeményeztek a közjegyzőknél!

Nem csökken! 419 ezer fizetési meghagyást kezdeményeztek a közjegyzőknél!

Nem stagnál, hanem egyenesen nő a tartozások mennyisége. Mégpedig 2022-höz képest 2023-ra 2,5%-al nőtt a fizetési meghagyások megindításának száma.

Ez elrettentően magas számadat! Főleg annak tudatában, hogy nyilvánvaló miként állítják ki ezeket a meghagyásokat. Már-már futószalag-szerűen jogalap vizsgálata nélkül ontják sorba a közjegyzők ezeket.

Nem egyszer azt tapasztalva, hogy rossz címre, küldik vagy visszaélnek ezzel a lehetőséggel és valótlan tartalmú tartozásokat generálnak. Vagy már réges rég elévült tartozást szeretnének behajtani ilyen módon.

A több mint 419 ezer kibocsátott fizetési meghagyásból a 75%-a került végrehajtókhoz! Ami 312 000 db fizetési meghagyást jelentett a népnyúzó végrehajtóknak a tavalyi évben.

Ezen közjegyzői eljárás ellen a Mi Hazánk Mozgalom kötelező bizonyítási eljárásra kötelezné a közjegyzőket a fizetési meghagyásoknál!A jelenleg hatályos fizetési meghagyás szabályai túl sok teret hagynak a visszaéléseknek legyen szó megalapozatlan tartozásról.

Az lehet, hogy a változtatás elérte azt a célját kétség kívül, hogy teher mentesítette a bíróságokat, de abszolút nem orvosolta ezzel párhuzamosan a fizetési meghagyás bizonyítékokkal történő alátámasztását! Igen is terhelje felelősség és dolgozzanak a közjegyzők meg a fizetési meghagyás kibocsátása során! Tegyék mielőbb kötelezővé a bizonyítási eljárást! Dr. Fiszter Zsuzsanna.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM