Dohat egy hátast a hiéna, aki megvette a banktól az adóssal szembeni követelést

Dr. Szabó. V. László ügyvéd, Dohat egy hátast a hiéna, aki megvette a banktól az adóssal szembeni követelést

Dr.Szabó V. László ügyvéd – Jót derülök a magánszemély hiénán aki megvette a KH Banktól az adóssal szembeni követelést.

Az adós felvett 30M-t, visszafizetett 5M-t, közben meghalt a férje, ő is beteg lett.
A hitelt a ház felújítására vette fel.

Többet visszafizetni nem tudott, a bank persze végrehajtást indított ellene. Majd eladta a 97M-Ft követest egy magánszemélynek aki azt hiszi, hogy bomba üzletet kötött és a többszáz milliót érő házat bezsebelheti.
Az adós végrehajtás megszüntetése iránt pert indított amit el is bukott mert az ügyvédi iroda nem állt a helyzet magaslatán.

Aztán eljött hozzám, beadtam a fellebbezést sőt beadtam egy szerződés érvénytelenségének megállapítása iránti pert is a PKKB-n.
Az érvénytelenségi per befejezésééig kértem a végrehajtás megszüntetése iránti per felfüggesztését.
Na meg az EUB miatt is mert ha az árfolyamrés miatt kuka a szerződés akkor az árfolyamkockázatot sem lehet vizsgálni.

Erre jön ám kapálózva a magánszemély ügyvédje ,a beadványán látszik, hogy deviza-alapú szerződések és az uniós jog közelében sohase járt.

Ellenzi a felfüggesztést mert szerinte a PKKB még nem fogadta be a keresetet (dehogynem, még intézkedést is hozott benne) valamint a C-630 nem vonatkozhat a vh perre mert abban nem is volt árfolyamrés a keresetben (amit még nem én nyújtottam be)

Csak éppen azt nem érti, hogy ha a DH törvény kuka , akkor a szerződés is kuka és hiába nem volt az árfolyamrés miatti semmisség a keresetben mert az árfolyamrés miatti orvosolhatatlanság magával rántja az árfolyamkockázatot is. Vagyis nem kell bizonyítani azt, hogy az adósnak milyen tájékoztatást adtak a bankban.

Egyszerűen nem látja az összefüggéseket, nem ismeri az uniós jogot, de még a magyar jogot sem.
Mi a 97M-s követelésre 25M-t adnánk de azt is sok évre elosztva.
Már alig várom a magán-hiéna ügyvédjének újabb beadványait, nem fogom visszafogni magam.
Milyen gáz, hogy a nyerészkedő magánszemély nem hogy fillérekért kapna nagy értékű ingatlant de még a súlyos perköltséget is kifizeti a vételár mellett amit a KH banknak fizetett. Dr. Szabó V. László ügyvéd

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM