Devizahiteles fejlemények-mindenkinek van menekülés!

Ügyvéd, dr. Szabó V. László, Devizahiteles fejlemények-mindenkinek van menekülés

Ez a hét jelentős áttörést hozott az arfolyamrés perelhetősége körében.

Két jogerős végzés született!

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Az elsőben megállapítást nyert, hogy ha egy korábbi perben csak alaki hiba szintjén hivatkoztak az árfolyamrésre akkor nem számít ítélt dolognak ha az új perben az árfolyamrésre tisztességtelen feltételként hivatkoznak.

A másik jogerős végzés nem kevesebbet mondott ki mint azt, hogy annak ellenére lehet az árfolyamrésre pert indítani, hogy a DH törvények azt korábban rendezték és az elszámolás is megtörtént.

Mind a két végzés új életet, menekülést adhat a korábban jogerősen vagy Kúrián is vesztett adósoknak és a végrehajtast ismét fel lehet függeszteni, ami akár önmagában is alkalmas egy alkupozíció elérésére.
Továbbá hatásos fegyver azon bírák ellen akik azért nem függesztenek fel mert a 630-as uniós eljárást félreértelmezik és csak a jogkövetkezmények tekintetében várnak tőle választ.

Ezen két végzés eredményeképpen nincs már egyetlen bírónak sem lehetősége a DH törvények mindenhatóságára hivatkozni és bebetonozni egy korábban elvesztett per eredményét.
Mindenkinek van menekülés.

A témához kapcsólódik-OTP Faktoring ellen vagyunk Pkkb-n.
Adós felvett 15M-t, visszafizetett 10M-t.Faktoring 65M-kovetel, adós megállapodást kötött amiben a vh szünetel amíg tobbszazezret fizet havonta.

Tárgyaláson Faktoringos a szokásos marhaságot adta elő, én meg kértem a felfüggesztést.
Biró nyomatékosan felhivta a Faktoringot, hogy nem akar-e egyezkedni?

A banki ugyved azt mondta meg kell kérdeznie a megbízót.
A bíró direkt rövid határidőre halasztott, hogy ha egyezség lenne akkor ne kelljen felfüggesztenie.
Aztán meg is kérdezte, hogy nekünk lenne e ajánlatunk.

Mondtam, hogy persze, az az 5M ami még nem volt visszafizetve a tőkéből és akkor a bank megspórolja a perköltséget.

Banki ügyvéd le volt forrázva azt hitte, hogy a bab is hús, hogy érdekel valakit az Ügyféltájékoztató meg, hogy mi van a szerződésben.
Nagy nehezen felfogta, hogy már senkit nem érdekel mi van a szerződésben mert az arfolyamres magával rántja a tájekoztatast.

Most megy és elmondja a tartótisztjének, hogy mi az ábra.
Nem láttam még ilyen erőteljes bírói fellépést.
Lehet, hogy ez már az új bírói tanács felallasanak következménye? Dr. Szabó V. László ügyvéd

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM