A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

Senkit nem hagyunk az út szélén – ezt üzente Orbán Viktor évekkel ezelőtt nagy ováció közepette a devizahiteleseknek.


 

Többen már akkor is hitetlenkedve fogadták a miniszterelnöki bejelentést, és azzal viccelődtek, hogy tényleg nem hagynak senkit az út szélén, hanem mindenkit belelöknek a szakadékba.

Nos, a vicc részben valóra vált: ma egy átlagos napon 15 ember kerül az utcára, és még ebben az évben ezrekre vár kilakoltatás.

loading...Tudjuk, hogy semmi sem fekete, vagy fehér. A rengeteg, önhibáján kívül bajba került ember mellett olyanok is vannak, akik maguknak köszönhetik, hogy bajba kerültek. Felelőtlenek voltak, hanyagok, vagy éppen hiszékenyek. És azt is tudjuk, hogy egy ország csak a jogszabályok alapján működhet. Ahol nincs mindenkire egyformán vonatkozó törvény, vagy van, de nem érvényesítik, abban az országban káosz uralkodik és előbb, vagy utóbb megy a levesbe.

Mégis: megdöbbentő a társadalom közönye, amellyel tudomásul vesszük, hogy embertársaink egy részének, akik idáig laktak valahol, a jövőben nem lesz fedél a fejük fölött. Gyerekek, mozgásukban korlátozottak, idősek, betegek.

Néhányan bizonyára tudnak majd újat kezdeni a maguk mögött hagyott élet helyett, másoknak nem lesz ilyen szerencséjük.

Megdöbbentő a közöny és egykedvűség, ahogyan elmegyünk a mások baja mellett. Pedig, amúgy nem lennénk szívtelenek: ha beteg kisgyereket látunk a tévében, utcára kitett kutyát, cicát, sokan – nagyon helyesen – azonnal megmozdulnak. Ám most, amikor megint ezrek élete vész el a semmibe, néhány kivételtől eltekintve nem mozdul senki.

Vessenek a mókusok elé, de nekem egy idézet jut az eszembe arról, ami körülöttünk zajlik. Röhrig Gézától, a Saul fia főszereplőjétől való az alábbi néhány sor: „Auschwitzot nem az akkori szélsőjobb csinálta, hanem azok, akik a Nagykörúton nyugodtan sétáltatták a kutyájukat, miközben sárga csillagos embereket tereltek a gettóba.

loading...

Konszolidált polgári életet élő emberek, köztük ügyvédek, orvosok semmilyen szolidaritást nem mutattak fel, inkább behúzták az ablakaikon a függönyöket. Nem azoktól kell a legjobban tartani, akik ma ócska, helyesírási hibáktól hemzsegő uszító kommenteket írnak a site-okon, hanem attól a hallgatag többségtől, amelyik szemet huny.

Azoktól a járókelőktől, akik akkor nem voltak szolidárisak a zsidókkal; mint ahogy ma nem azok például a cigányokkal vagy a menekültekkel.”

Ezt ismerte fel a cinikus kormány, erre épít. Hogy velünk mindent meg lehet tenni. Az eszközei megvannak hozzá, gátlásai nincsenek.

Elvették a magánnyugdíj-pénztárakban őrzött háromezer milliárdunkat, ha akarják, holnap fizetőssé teszik az utcán sétálást. És bár nyilván lesznek, akik morognak majd emiatt, de a legtöbben ezt is csak halkan teszik, nehogy akadályozzák a kilakoltatást végzők felelősségteljes munkáját. (Szerző: médiacsoport admin). A témához kapcsolódva -Kerékgyártó László gondolatai: KILAKOLTATÁSOK-EGYSZER "ELPATTAN A HÚR".

Kerékgyártó László – Újfent a kilakoltatásokról, amelyek mostanában pörögnek fel.

Minden folyamat, eseménysor csak annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme.

A kilakoltatások résztvevői az ellenség oldaláról szinte mind jogi személyek. Szinte!

A lakatos, aki levágja a láncokat, szétfúrja a zárakat nem az. Ő a leggyengébb láncszem. Ha az én ajtómat, kapumat próbálná szét….ni, az a minimum, hogy a gépét és őt magát is egy vödör vízzel megkínálnám. Vagy slaggal, vastag sugárban. Ami kifér a csövön. Szó szerint.

Esetleg kipróbálnám, hogy hat-e az autójára a kromofág?

Amikor a lakatos szakmájában elterjed, hogy nem éri meg júdáspénzért jogtalan kilakoltatásokon segédkezni, megáll az élet. Ha csak néhány napra is, ha csak egy-két szerencsétlen családot tudunk megmenteni, elodázni az aljasságot, már megérte. Nem?!

Jó lenne, ha végre felfogná a kilakoltatásra várók óriási tábora, hogy egyedül nem megy.

Miért nem állunk össze?!!!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Még egy gondolat:

Tényleg kifordított világban élünk!Mi magunk fordulunk ki magunkból. És mi kellene hozzá, hogy megváltozzunk? Mi magunk! A saját fejünk!

Nem túl régi hír: Bíró Icát kilakoltatták.

Szánalmas az a sok mocskolódás, amit olvasni lehet erről a témáról. Olyan emberek, akik nem is ismerik Icát, pusztán irigységből képesek drukkolni…. Az ellenségnek….

Ilyenkor úgy megkérdezném: Tegye fel a kezét a mocskolódó, akitől ellopta a milliókat! Szégyellje magát minden ilyen ember és szálljon magába! Az ilyenért tartunk itt! A dögöljön meg a szomszéd tehene is típusú "emberek miatt".

Egymás ellenségei vagyunk? Csak azért kérdem, mert valahogy nem láttam olyan beírásokat, amelyek a végrehajtót köpködnék.

Emberek! A végrehajtó 10%-ot kaszál, a követelés 10%-át!!! Ez senkinek nem csípi a szemét?! A szemét! Igen, ő az!

Semmi munkáért pl. ebben az esetben tízmilliós nagyságrend!

Gondolkodjunk egy kicsit: Minek nekünk ellenség, amikor itt vagyunk egymásnak? Kerékgyártó László.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban.
Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban.

Ha az adósok javára döntenek akkor beleremeghet az egész bankszektor Lengyelországban. Arról számolt be a HVG, hogy az alább olvasható...

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK
AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK. Otp-s devizahitel szerződések esetén fontos! Kártérítési ügyvéd - A 2/2014 jogegységi szerint akkor...

Close