A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

loading...

A magyarok közönyösen nézik, hogy honfitársaik az utcára kerülnek

Senkit nem hagyunk az út szélén – ezt üzente Orbán Viktor évekkel ezelőtt nagy ováció közepette a devizahiteleseknek.


 

Többen már akkor is hitetlenkedve fogadták a miniszterelnöki bejelentést, és azzal viccelődtek, hogy tényleg nem hagynak senkit az út szélén, hanem mindenkit belelöknek a szakadékba.

Nos, a vicc részben valóra vált: ma egy átlagos napon 15 ember kerül az utcára, és még ebben az évben ezrekre vár kilakoltatás.Tudjuk, hogy semmi sem fekete, vagy fehér. A rengeteg, önhibáján kívül bajba került ember mellett olyanok is vannak, akik maguknak köszönhetik, hogy bajba kerültek. Felelőtlenek voltak, hanyagok, vagy éppen hiszékenyek. És azt is tudjuk, hogy egy ország csak a jogszabályok alapján működhet. Ahol nincs mindenkire egyformán vonatkozó törvény, vagy van, de nem érvényesítik, abban az országban káosz uralkodik és előbb, vagy utóbb megy a levesbe.

loading...

Mégis: megdöbbentő a társadalom közönye, amellyel tudomásul vesszük, hogy embertársaink egy részének, akik idáig laktak valahol, a jövőben nem lesz fedél a fejük fölött. Gyerekek, mozgásukban korlátozottak, idősek, betegek.

Néhányan bizonyára tudnak majd újat kezdeni a maguk mögött hagyott élet helyett, másoknak nem lesz ilyen szerencséjük.

Megdöbbentő a közöny és egykedvűség, ahogyan elmegyünk a mások baja mellett. Pedig, amúgy nem lennénk szívtelenek: ha beteg kisgyereket látunk a tévében, utcára kitett kutyát, cicát, sokan – nagyon helyesen – azonnal megmozdulnak. Ám most, amikor megint ezrek élete vész el a semmibe, néhány kivételtől eltekintve nem mozdul senki.

Vessenek a mókusok elé, de nekem egy idézet jut az eszembe arról, ami körülöttünk zajlik. Röhrig Gézától, a Saul fia főszereplőjétől való az alábbi néhány sor: „Auschwitzot nem az akkori szélsőjobb csinálta, hanem azok, akik a Nagykörúton nyugodtan sétáltatták a kutyájukat, miközben sárga csillagos embereket tereltek a gettóba.

Konszolidált polgári életet élő emberek, köztük ügyvédek, orvosok semmilyen szolidaritást nem mutattak fel, inkább behúzták az ablakaikon a függönyöket. Nem azoktól kell a legjobban tartani, akik ma ócska, helyesírási hibáktól hemzsegő uszító kommenteket írnak a site-okon, hanem attól a hallgatag többségtől, amelyik szemet huny.

Azoktól a járókelőktől, akik akkor nem voltak szolidárisak a zsidókkal; mint ahogy ma nem azok például a cigányokkal vagy a menekültekkel.”

Ezt ismerte fel a cinikus kormány, erre épít. Hogy velünk mindent meg lehet tenni. Az eszközei megvannak hozzá, gátlásai nincsenek.

Elvették a magánnyugdíj-pénztárakban őrzött háromezer milliárdunkat, ha akarják, holnap fizetőssé teszik az utcán sétálást. És bár nyilván lesznek, akik morognak majd emiatt, de a legtöbben ezt is csak halkan teszik, nehogy akadályozzák a kilakoltatást végzők felelősségteljes munkáját. (Szerző: médiacsoport admin). A témához kapcsolódva -Kerékgyártó László gondolatai: KILAKOLTATÁSOK-EGYSZER "ELPATTAN A HÚR".

Kerékgyártó László – Újfent a kilakoltatásokról, amelyek mostanában pörögnek fel.

Minden folyamat, eseménysor csak annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme.

A kilakoltatások résztvevői az ellenség oldaláról szinte mind jogi személyek. Szinte!

A lakatos, aki levágja a láncokat, szétfúrja a zárakat nem az. Ő a leggyengébb láncszem. Ha az én ajtómat, kapumat próbálná szét….ni, az a minimum, hogy a gépét és őt magát is egy vödör vízzel megkínálnám. Vagy slaggal, vastag sugárban. Ami kifér a csövön. Szó szerint.

Esetleg kipróbálnám, hogy hat-e az autójára a kromofág?

Amikor a lakatos szakmájában elterjed, hogy nem éri meg júdáspénzért jogtalan kilakoltatásokon segédkezni, megáll az élet. Ha csak néhány napra is, ha csak egy-két szerencsétlen családot tudunk megmenteni, elodázni az aljasságot, már megérte. Nem?!

Jó lenne, ha végre felfogná a kilakoltatásra várók óriási tábora, hogy egyedül nem megy.

Miért nem állunk össze?!!!

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Még egy gondolat:

Tényleg kifordított világban élünk!Mi magunk fordulunk ki magunkból. És mi kellene hozzá, hogy megváltozzunk? Mi magunk! A saját fejünk!

Nem túl régi hír: Bíró Icát kilakoltatták.

Szánalmas az a sok mocskolódás, amit olvasni lehet erről a témáról. Olyan emberek, akik nem is ismerik Icát, pusztán irigységből képesek drukkolni…. Az ellenségnek….

Ilyenkor úgy megkérdezném: Tegye fel a kezét a mocskolódó, akitől ellopta a milliókat! Szégyellje magát minden ilyen ember és szálljon magába! Az ilyenért tartunk itt! A dögöljön meg a szomszéd tehene is típusú "emberek miatt".

Egymás ellenségei vagyunk? Csak azért kérdem, mert valahogy nem láttam olyan beírásokat, amelyek a végrehajtót köpködnék.

Emberek! A végrehajtó 10%-ot kaszál, a követelés 10%-át!!! Ez senkinek nem csípi a szemét?! A szemét! Igen, ő az!

Semmi munkáért pl. ebben az esetben tízmilliós nagyságrend!

Gondolkodjunk egy kicsit: Minek nekünk ellenség, amikor itt vagyunk egymásnak? Kerékgyártó László.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás