Adósság-Jogerős! Bukott az Intrum Zrt.!

Dr. Budaházi János ügyvéd, Adósság-Jogerős! Bukott az Intrum Zrt.!

Jogerősen bukta a pénzügyi követelést az Intrum Zrt.!
4.021.913 Ft.

Végrehajtás megszüntetése és az elévülés kiharcolása.
A bírósági eljárásokban a nyertes félt Dr. Budaházi János ügyvédi iroda képviselte.

Ügyfelünk élete egy váratlan fordulatot vett, amikor egy régi, megoldatlan pénzügyi kérdés hirtelen újra a felszínre került.
Egy korábban felvett hitelkártya-adósság, amelyet ő már rég megoldottnak gondolt, váratlanul végrehajtási eljárás tárgyává vált.

A helyzet súlyosságát tetézte, hogy az adósság összege az évek során kamatokkal és bírósági költségekkel együtt jelentősen megnövekedett.
Ügyfelünk számára a legnagyobb félelem az volt, hogy elveszítheti az otthonát, ha nem képes rendezni a tartozást.

A helyzet kritikussá vált, amikor Ügyfelünk megkapta a végrehajtói irodától a felszólítást, amely részletezte az adósság összetevőit, beleértve a főtőkét, a tőkekamatot, a perköltséget és a végrehajtási költségeket, összességében több millió forintra rúgva.

A dokumentum világosan jelzett minden kötelezettséget, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az összeget haladéktalanul rendezze.
Ügyfelünk tanácstalan szorongással nézte a papírokat, tudva, hogy képtelen egymaga megoldani a problémát.

Ebben a reménytelen helyzetben döntött úgy, hogy segítséget kér, és felkereste Dr. Budaházi János ügyvédet, aki széles körben ismert volt azzal kapcsolatban, hogy ügyfelei számára kedvező megoldásokat ért el bonyolult jogi helyzetekben.
Ügyfelünk részletesen elmesélte az ügyvédnek a helyzetét, aki alaposan átvizsgálta az adóssággal és a végrehajtási eljárással kapcsolatos összes dokumentumot.

Dr. Budaházi gyorsan felismerte, hogy a végrehajtási jog elévült, mivel az eljárás hosszú ideig szünetelt.
Ez a jogi megfigyelés adta meg a kulcsot a probléma megoldásához.
Az ügyvéd azonnal cselekedett, és képviselte Ügyfelét a bíróságon, ahol sikerült meggyőznie a bírókat az elévülés tényéről, ami alapján a végrehajtási eljárás megszüntetésre került.

Ügyfelünk hálás volt Dr. Budaházi János és csapatának, akiknek odaadó munkájuk és szakértelem nélkül elveszíthette volna az ingatlanát. Ez az eset tökéletes példája volt annak, hogy a megfelelő jogi képviselet milyen döntő fontosságú lehet bármely ügyfel számára, aki bonyolult jogi helyzettel szembesül.
Ügyfelünk története boldog véget ért, köszönhetően annak, hogy időben fordult segítségért az ügyvédi irodához.

Az 1. feltöltött dokumentum az alábbiakat tartalmazza:

 1. Végrehajtói Iroda adatai:
  Dr. Deme Mária Végrehajtói Iroda, valamint elérhetőségek és fogadóórák információja.
 2. Végrehajtási ügy száma: XY szám alatt futó ügyről van szó.
 3. Tárgy:
  Egy személy ellen indított végrehajtási eljárás keretében történik a felszólítás, amelyet azért küldtek ki, mert az illetőnek tartozása van, és a dokumentum arra hívja fel, hogy az összeget haladéktalanul rendezze.
 4. Tartozás részletezése:
 • Főtőke: 👉 765 644 forint
 • Tőkekamat: 3 057 254 forint, amit a tőke kamatai képezik
 • Perköltség: 161 239 forint
 • Perköltség kamata: 0 forint, ez az összeg nem kamatozik
 • Végrehajtásért kérhető illeték: 17 609 forint
 • Végrehajtást kérőnek járó költségérész: 70 847 forint
 • Műveleti díjak és iratkezelési költség: 320 forint
 • Fizetendő teljes összeg (összesített): 👉 4 021 913 forint
 1. Fontos információk:
  👉 Az összeg haladéktalan befizetésére van felszólítva, ügyfelünkkel szemben különben a végrehajtói eljárás folytatódik, és további költségek merülhetnek fel.
  A jogerős itélet:
  Az ítélet értelmezése során megállapítható, hogy a Veszprémi Törvényszék másodfokú bíróságként eljárva megerősítette az elsőfokú bíróság, a Veszprémi Járásbíróság döntését.

Az ügy lényege, hogy Ügyfelünk (felperes) és az Intrum Zrt. (alperes) közötti jogvitában felmerült végrehajtás megszüntetése volt.

A bíróság az elsőfokú ítéletet helybenhagyva döntött arról, hogy a végrehajtást megszünteti.
Ennek oka, hogy a felperes sikeresen hivatkozott a végrehajtási jog elévülésére.
Az elévülés alapja, hogy a végrehajtási eljárás 2015. augusztus 28-a óta szünetelt, és ennek eredményeképpen az elévülés 2020. augusztus 28-án következett be.

Az alperes 2017-es jogutódlással kapcsolatos tevékenysége ugyan megszakította az elévülési időt, de a bíróság döntése szerint a végrehajtási jog 2022. március 23-án elévült, mivel 2022. május 18-ig további végrehajtási cselekmény nem történt.

Az ítélet szerint az alperes köteles 15 napon belül megfizetni a felperesnek 19.141 Ft másodfokú perköltséget.
Az ítélet ellen további fellebbezés nem lehetséges.
Az eset részletei és a jogi érvelés bonyolultsága ellenére az ítélet lényegében azt mondja ki, hogy a felperes kérését az elsőfokú bíróság helyesen ítélte meg, és a másodfokú bíróság ezt az ítéletet megerősítette.
Ez azt jelenti, hogy a felperesnek nem kell megfizetnie az alperes által követelt tartozást, mivel a követelési jog elévült.

A feltöltött dokumentum részletes áttekintése után megállapítható, hogy a végrehajtási eljárásban jelentős összegű tartozás rendezése volt kérdéses, amely magában foglalta a főtőkét, a tőkekamatot, a perköltséget, és egyéb, a végrehajtással kapcsolatos díjakat.

A dokumentumban felvázolt részletek alapján a tartozás teljes összege 4.021.913 forintot tett ki.
Ebben az esetben a Veszprémi Törvényszék másodfokú ítéletében a felperesnek, Ügyfelünk kedvezve a végrehajtást megszüntette az elévülésre hivatkozva.

Az elévülési idő azért telhetett be, mert a végrehajtási eljárás 2015. augusztus 28-a óta szünetelt, és a bíróság szerint a végrehajtási jog 2022. március 23-án elévült, mivel további végrehajtási cselekmény nem történt.
👉 Az ítélet következményeképpen az alperes, az Intrum Zrt. köteles a felperesnek perköltséget megtéríteni, ami kifejezetten az eljárás másodfokú szakaszával kapcsolatos.
👉 Az ügyben hozott ítélet fontos példát szolgáltat arra, hogy a végrehajtási jog elévülése milyen körülmények között következhet be, és hogyan lehet érvényt szerezni ennek a jogi eszköznek.
👉 Ebben az esetben a felperes sikeresen támaszkodott az elévülési idő leteltére, ami alapján a bíróság megszüntette a végrehajtási eljárást.
👉 Ez az ítélet rámutat arra is, hogy bár a tartozások és a végrehajtási eljárások komoly anyagi és jogi következményekkel járhatnak az érintettek számára, vannak bizonyos jogi mechanizmusok, amelyek védelmet nyújthatnak az adósok számára bizonyos esetekben.
👉 📝 Megjegyzés: Írásom nem minősül jogi tanácsadásnak❗
………………………………………………………………….
👉 Bizonytalan jogi helyzetben?
👉 Bonyolult jogi kérdésekkel küzd?
👉 Ne hagyja magát a sors kezére❗
📞 Szakértő jogi csapatunk mindig készen áll, hogy segítsen!
⚖️ 👉 Dr. Budaházi János ügyvéd
📞06-30-536-1515 – 📞06-70-632-3583
vezetékes telefon: 06-23-360-472
📧 Email: drbudahazijanos.erd@gmail.com
🌍 Ügyvédi iroda elérhetősége:
Érd, Mályva utca 14.
🕘 H-CS 09:00-17:00-ig.
🕘 Pénteken 09:00-15:00-ig.
📆 Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.
⚖️ Dr. Budaházi János ügyvéd
📞 06-30-536-1515 📞 06-70-632-3583

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM