UTCÁRA VISSZÜK AZOKAT, AKIKET A KORMÁNY AZ ÚT SZÉLÉN HAGYOTT

UTCÁRA VISSZÜK AZOKAT, AKIKET A KORMÁNY AZ ÚT SZÉLÉN HAGYOTT!

Utcára visszük azokat, kiket a kormány az út szélén hagyott

 

Z. Kárpát Dániel pofátlanságnak tartja, hogy lényegében piaci árfolyamon történik meg a devizahitelek forintosítása.

A Jobbik országgyűlési képiselője keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: a bankok fújták kottába a kormánynak, hogy mit tehet és mit nem a hitelkárosultak megsegítése érdekében.

A Jobbik több fronton fogja támadni ezt a törvénycsomagot – jelntette ki az ellenzéki politikus, majd hozzátette: a jogi keretek között, de el fognak menni a falig, ami fokozottabb utcai jelenlétet és tüntetéssorozatot  is magába foglalhat. Közölte: első körben összehívják a devizahiteles kerekasztalt, ahol minden szakmai, civil és politikai szereplőre számítanak. Ezt békés útnak nevezte, hozzátéve: ha nem találnak fogadókészséget a jobbító javaslataikra, akkor az utcára viszik azokat, akiket a kormány "az út szélén hagyott". "Demokratikus keretek között, de a falig elmenve" akarják elérni az igazságtételt.Z. Kárpát emlékeztettet: a parlamenti pártok közül csak a Jobbik képviseltette magát a devizahiteles kerekasztalon. A károsultak szerint valódi kényszerítő erő csak utcai megmozdulásokkal mutatható fel, mert – mint mondta – a károsultak úgy érzik, hogy most kell és lehet is demonstrálni a kormány intézkedései ellen.

Ugyanakkor a Jobbik nem kíván minden áron a kezdeményezések élére állni, Z. Kárpát szerint a civilek is képesek lesznek kikényszeríteni a változásokat, de utalva az internet-adó elleni tüntetésekre, hangsúlyozta azt is, nem fognak sem amerikai ügynökökkel, sem külföldi érdekekkel együttműködni. Valódi nemzeti, radikális célok mentén kívánnak küzdeni, és mindezt távol a nemzetközi színtértől.

Z. Kárpát Dániel vélemény szerint felháborító, hogy piaci árfolyamon forintosítják a devizahiteleket, és arcátlannak tartja azt a kettős mércét, amivel a kormány a gazdagokat részesíti előnyben a szegényekkel szemben, míg korábban 180 forintos árfolyamon történt a végtörlesztés, most sokkal rosszabb feltételekkel lehet csak a hiteleket a bankok felé törleszteni – fűzte hozzá az ellenzéki képviselő. – Közlemény, Jobbik

Korábbi felvétel:Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM