“DEVIZA”-“HITELEK”: ORBÁN ELÉGEDETT A FIDESZ “DEVIZÁS” TELJESÍTMÉNYÉVEL

"DEVIZA"-"HITELEK": ORBÁN ELÉGEDETT A FIDESZ "DEVIZÁS" TELJESÍTMÉNYÉVEL

 

Orbán elégedett, de nagy kérdés, hogy a kifosztott, átvert, és a végtelenségig megalázott "devizahitelesek" beveszik-e ezt a maszlagot, vagy határozottan kiállnak a jogaikért?

A devizahitelekről a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány teljesítette a három vállalását, és megerősítette, hogy a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkennek.Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában így nyilatkozott a rabló-"deviza" – hitelekről:

A devizahitelekről a miniszterelnök azt mondta: a kormány tudta tartani a vállalását. Ez az elmúlt évek legnagyobb sikere. Orbán Viktor megerősítette, hogy a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal csökkennek, a forinthitelesek nem járnak rosszabbul, mint a devizában eladósodottak, a kormány pedig nem engedi, hogy ilyen helyzet még egyszer előálljon.

Arra a felvetésre, hogy piaci árfolyamon forintosítják majd a hiteleket, Orbán Viktor azt mondta, hogy nem ez a lényeges. Az ő elképzelése az volt, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi pénzt vesz el a bankoktól és ad vissza az embereknek. A bírósági döntések miatt ez nem a forintosítással, hanem a bankok elszámoltatásával történik meg, de megtörténik. Mindez a lényegen nem változtat.

A 2010-es választás utáni gondolatai:Szólj hozzá

Hozzászólás