UTCÁRA VISSZÜK AZOKAT, AKIKET A KORMÁNY AZ ÚT SZÉLÉN HAGYOTT

Utcára visszük azokat, kiket a kormány az út szélén hagyott

 

Z. Kárpát Dániel pofátlanságnak tartja, hogy lényegében piaci árfolyamon történik meg a devizahitelek forintosítása.

A Jobbik országgyűlési képiselője keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: a bankok fújták kottába a kormánynak, hogy mit tehet és mit nem a hitelkárosultak megsegítése érdekében.

A Jobbik több fronton fogja támadni ezt a törvénycsomagot – jelntette ki az ellenzéki politikus, majd hozzátette: a jogi keretek között, de el fognak menni a falig, ami fokozottabb utcai jelenlétet és tüntetéssorozatot  is magába foglalhat. Közölte: első körben összehívják a devizahiteles kerekasztalt, ahol minden szakmai, civil és politikai szereplőre számítanak. Ezt békés útnak nevezte, hozzátéve: ha nem találnak fogadókészséget a jobbító javaslataikra, akkor az utcára viszik azokat, akiket a kormány "az út szélén hagyott". "Demokratikus keretek között, de a falig elmenve" akarják elérni az igazságtételt.Z. Kárpát emlékeztettet: a parlamenti pártok közül csak a Jobbik képviseltette magát a devizahiteles kerekasztalon. A károsultak szerint valódi kényszerítő erő csak utcai megmozdulásokkal mutatható fel, mert – mint mondta – a károsultak úgy érzik, hogy most kell és lehet is demonstrálni a kormány intézkedései ellen.

Ugyanakkor a Jobbik nem kíván minden áron a kezdeményezések élére állni, Z. Kárpát szerint a civilek is képesek lesznek kikényszeríteni a változásokat, de utalva az internet-adó elleni tüntetésekre, hangsúlyozta azt is, nem fognak sem amerikai ügynökökkel, sem külföldi érdekekkel együttműködni. Valódi nemzeti, radikális célok mentén kívánnak küzdeni, és mindezt távol a nemzetközi színtértől.

Z. Kárpát Dániel vélemény szerint felháborító, hogy piaci árfolyamon forintosítják a devizahiteleket, és arcátlannak tartja azt a kettős mércét, amivel a kormány a gazdagokat részesíti előnyben a szegényekkel szemben, míg korábban 180 forintos árfolyamon történt a végtörlesztés, most sokkal rosszabb feltételekkel lehet csak a hiteleket a bankok felé törleszteni – fűzte hozzá az ellenzéki képviselő. – Közlemény, Jobbik

Korábbi felvétel:Szólj hozzá

Hozzászólás