MENYHÉRT PÉTER – ÜZENET A “DEVIZAHITELESEKNEK”

MENYHÉRT PÉTER-ÜZENET A "DEVIZAHITELESEKNEK"

MENYHÉRT PÉTER – ÜZENET A "DEVIZAHITELESEKNEK"

 

Kedves "Deviza" alapú áldozatok!

Kérem, mindenki válaszoljon a következő kérdésre.


Létezik-e legalább egyetlen egy olyan adós, akinek a bank az elvárható átlátható és ellenőrizhető módon elszámolt a befizetéseivel?

Átláthatónak csak azt lehet nevezni, ha a bank tételes elszámolást küldött minden Ft befizetésről, leírva annak a felhasználását (kamat, költség, tőke) az átváltási árfolyamát, és a Ft-deviza egyenlegeket is. Ugyanis csak és kizárólag ebben az esetben tudja az adós ellenőrizni, hogy az elkönyvelt tételvalóságos-e, vagy csak hasraütés-szerű banki diktátum.

Én az elmúlt másfél év alatt egyetlen olyan elszámolást sem hallottam, amely korrekt lett volna. A bankok az ilyen irányú kéréseinket rendre elutasították, és az ő deviza nyilvántartásaikat küldözgették, vagy olyan forint egyenlegeiket, amelyekből az átváltás nem ellenőrizhető.

Úgy gondolom, hogy ha már az általános iskola első osztályos unokámtól is joggal várom el, hogy a rábízott pénzzel tételesen számoljon el, akkor a bankok is KÖTELESEK LENNÉNEK ELSZÁMOLNI.


Nem kell ide MNB-s képlet! Ha a bankok a hitelszámlánkat folyamatosan vezették, akkor a számítógép minden szerződés esetén pillanatok alatt kinyomtatja a listát! Ha viszont most szeretnének összeeszkábálni egy elszámolást, akkor miért fizettették meg velünk annak a költségét??? menyus

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM