BANKI TISZTESSÉGTELENSÉG – MÁR KÉSZÜL IS A KÖVETKEZŐ TÖRVÉNY

BANKI TISZTESSÉGTELENSÉG - MÁR KÉSZÜL IS A KÖVETKEZŐ TÖRVÉNY.

Szinte még csak most jelent meg a devizahiteles elszámolási törvény – Már készül is a következő

 

Hétfőn kihirdették a Magyar Közlönyben, így október 15-én, illetve november 1-jén hatályba lép a devizahitelek elszámolásáról ("a bankok elszámoltatásáról") szóló törvény.


Eközben Nemzetgazdasági Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával megkezdődött a fair bankrendszer megteremtéséről szóló törvény kidolgozása – mondta Répássy Róbert kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

loading...

Áder János köztársasági elnök aláírta, és hétfőn a Magyar Közlönyben is kihirdették a 2014. évi XL. törvényt. A jogszabály megnevezése szokás szerint kacifántos: "A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló 2014. évi XXXVIII. törvényben rögzített elszámolás szabályairól és egyes egyéb rendelkezésekről" szól.

Eközben Nemzetgazdasági Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával megkezdődött a fair bankrendszer megteremtéséről szóló törvény kidolgozása – mondta Répássy Róbert kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A jogszabályban "új alapokra helyezik a fogyasztási kölcsönök folyósításának feltételeit, mert a jelenlegi szabályok mellett a bankok tisztességtelen szerződési gyakorlatot folytattak" – közölte az igazságügyi tárca államtitkára.

A törvény kidolgozásába bevonják a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és a Bankszövetséget is – tette hozzá.Azt akarják elérni, hogy az ausztriaihoz vagy a németországihoz hasonló fogyasztóvédelmi szabályok vonatkozzanak a Magyarországon működő bankokra is, és ennek érdekében erősíteni kívánják az MNB pénzügyi felügyeleti szerepét is – fűzte hozzá. A törvénytervezet már a jövő heti kormányülésen szóba kerülhet – mondta Répássy Róbert.

A fair bankrendszerről szóló törvény január 1-jén lép majd hatályba, amely tartalmazni fogja, miképp kamatozhatnak a lakossági hitelek, és mely esetekben változtathatnak átlátható, tisztességes módon kamatot a bankok. Elképzelhető, hogy a törvény a forintosítási forgatókönyvet is tartalmazza majd – közölte október 2-án Rogán Antal. – Portfolio

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MENYHÉRT PÉTER-ÜZENET A "DEVIZAHITELESEKNEK"
MENYHÉRT PÉTER – ÜZENET A “DEVIZAHITELESEKNEK”

MENYHÉRT PÉTER - ÜZENET A "DEVIZAHITELESEKNEK"   Kedves "Deviza" alapú áldozatok! Kérem, mindenki válaszoljon a következő kérdésre. Létezik-e legalább egyetlen...

LOMBARD LÍZING-TÖBB SZÁZEZER EMBERT ÉRINT!
LOMBARD LÍZING-TÖBB SZÁZEZER EMBERT ÉRINT!

LOMBARD LÍZING-TÖBB SZÁZEZER EMBERT ÉRINT! A Lombard Lízing Zrt. ügye hasonló a jelen esetben a bankok és az állam között...

Close