MENYHÉRT PÉTER – ÜZENET A “DEVIZAHITELESEKNEK”

MENYHÉRT PÉTER – ÜZENET A "DEVIZAHITELESEKNEK"

 

Kedves "Deviza" alapú áldozatok!

Kérem, mindenki válaszoljon a következő kérdésre.


Létezik-e legalább egyetlen egy olyan adós, akinek a bank az elvárható átlátható és ellenőrizhető módon elszámolt a befizetéseivel?

Átláthatónak csak azt lehet nevezni, ha a bank tételes elszámolást küldött minden Ft befizetésről, leírva annak a felhasználását (kamat, költség, tőke) az átváltási árfolyamát, és a Ft-deviza egyenlegeket is. Ugyanis csak és kizárólag ebben az esetben tudja az adós ellenőrizni, hogy az elkönyvelt tételvalóságos-e, vagy csak hasraütés-szerű banki diktátum.

Én az elmúlt másfél év alatt egyetlen olyan elszámolást sem hallottam, amely korrekt lett volna. A bankok az ilyen irányú kéréseinket rendre elutasították, és az ő deviza nyilvántartásaikat küldözgették, vagy olyan forint egyenlegeiket, amelyekből az átváltás nem ellenőrizhető.

Úgy gondolom, hogy ha már az általános iskola első osztályos unokámtól is joggal várom el, hogy a rábízott pénzzel tételesen számoljon el, akkor a bankok is KÖTELESEK LENNÉNEK ELSZÁMOLNI.


Nem kell ide MNB-s képlet! Ha a bankok a hitelszámlánkat folyamatosan vezették, akkor a számítógép minden szerződés esetén pillanatok alatt kinyomtatja a listát! Ha viszont most szeretnének összeeszkábálni egy elszámolást, akkor miért fizettették meg velünk annak a költségét??? menyus

Szólj hozzá

Hozzászólás