VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ “ADÓSOK”, VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK?

VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ "ADÓSOK", VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK?

VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ "ADÓSOK", VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK?

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem
Veszélyes vizeken….
A Kúria irányított zsákutcába terelheti a pereket, ha nem figyelnek a hiteladósok.

Igen sok per fejeződött be sikeresen ott, ahol az árfolyarés hiánya valamint az egyoldalú kamatemelésekre való okok voltak vitatva. Voltak másodfokon is befejezett perek, de a többség vagy el sem kezdődött – már ebben a formában nem is fog-, vagy a másodfok rendezi ezt a kérdést ami nem lesz örömteli…. sajnos. A végrehajtás megszüntetésére vonatkozó perekről nem is beszélve!


A 2/2014 PJE után, annak 1. pontjában megfogalmazottak alapján felütötte a fejét a tájékoztatás hiányára vonatkozó szerződés megtámadására irányuló törekvés. Ez a pont egyébként az árfolyamváltozás korlátlansárának vállalásáról szól, ami önmagában egy agyrém. Tehát ismét egy pont, ami érvénytelenséget okozhat bizonyos esetekben.

Csak úgy beszaladni a bróságra, hogy van egy újabb esély, az nagyon kevés lesz! Sokan nem rendelkeznek azzal a bizonyos kockázatfeltáró nyilatkozattal sem, de sajnos – ahogy látom, hallom-, maguk az ügyvédek egy nem túl jelentéktelen része sem, akik ezekben a perekben érdekeltek.


Legalább tehát annyit meg lehetne tenni, hogy alaposan utána járnak e témának, áttekintik a a rendelkezésre álló dokumentumokat, számba veszik, hogy kitől milyen információt kaptak, de LEGFONTOSABB, hogy ne egylábon érvelő sablonba illeszthető tucatkeresettel lépjenek a színre az érintett felek, hanem vitassanak mást is.

A tájékoztatás támadhatóságának bemutatása a Kúria részéről ugyanis nem más, mint a perek egyirányba vitelének szándéka ahol a döntés meglehetősen szubjektív. Nem kellene bedőlni ennek a mézesmadzagnak, mert ez így, ebben a formában az.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM