DR. LÉHMANN-FONTOS TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK

DR. LÉHMANN-FONTOS TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

DR. LÉHMANN-FONTOS TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK


[good_old_share]

Tájékoztatom Önöket, hogy a tegnapi, Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozataimat is tartalmazó írásra tegnap este már Barabás Gyula úgy reagált, hogy alább látható levelében nyilatkozataimat is idézve mindenki olyannak megküldte írását, akitől feltehetőleg reméli álláspontja elfogadását.
Nekem természetesen nem küldte el, hozzám közvetett úton jutott el,  így ennek megfelelően reagáltam erre.

loading...

Kiegészítve válaszomat azzal, hogy mint jól látható, Barabás Gyula írása az alábbi sorokkal zárul:

A cikkben jelzettek ellentétben az sem pontos – mindezek ellenére -, hogy nem hivatkoztak erre az Irányelvre, mert 2011-ben a – Korábban még Legfelsőbb Bíróság – a Kúria mint felülvizsgálati bíróság Gfv.IX.30.275/2011/6.szám alatt a szerződés részleges érvénytelenségének megállapítása iránt a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt 17.P.92.649/2010. szám alatt indult és másodfokon a Fővárosi Bíróság 67.Pf.630.869/2011/3. számú ítéletével befejezett perében az említett jogerős ítélet ellen a felperes által benyújtott felülvizsgálati kérelem folytán meghozott végzésében elutasítja és indokolatlannak tartja az Irányelvre való hivatkozást többek között a fentebb kiragadott részletek miatt.

A fentiek alapján tehát megállapítható, hogy ezekre a hivatkozásoka az Irányelve megjelölése mellett hivatkozni teljesen felesleges lehet, és elutasítást követően ne a készülékben keressük a hibát, feltehetőleg a műsor volt rossz…
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Csakhogy ebből is látható az, hogy talán Barabás Gyulának sem ártott volna a jogi egyetem elvégzése. Mert akkor tudhatná azt, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csak olyan részleges érvénytelenség megállapítása iránti per indítható, melyben a szerződési feltételek tisztességtelenségére nem hivatkoznak. Ugyanis a szerződési feltételek tisztességtelenségével kapcsolatos részleges érvénytelenségi perek a perrendtartási szabályok szerint megyei szintű bíróságon, azaz Törvényszéken indulnak.

Ebből következően a tisztességtelenséggel kapcsolatos Európai Irányelvre hivatkozni nem tisztességtelenséggel kapcsolatos perben tényleg indokolatlan volt, és jogos volt a Kúriai elutasítás.

loading...

De az is lehet, hogy mindezeket Barabás Gyula jogi tudás nélkül is nagyon jól tudja, de úgy gondolta, hogy bármi áron, akár ilyen módon is muszáj neki az adósok ellenére a bankok számára segíteni. Valamiféle műsort és készüléket emlegetve.

További fontos részletek IDE KATTINTVA!

Léhmann György

Siófokon 2016. november 23.  napján. [apss_share]
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A "DEVIZAHITELES" KÜLÖNVÉLEMÉNY.
A “DEVIZAHITELES” KÜLÖNVÉLEMÉNY

A "DEVIZAHITELES" KÜLÖNVÉLEMÉNY [good_old_share] Falus Zsolt Ferenc - Az Európai Bíróság C-42/15. számú ítéletehez fűzött különvélemény. A véleményem szerint ez...

"DEVIZA"-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?
“DEVIZA”-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?

"DEVIZA"-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS? [good_old_share] Bertha Szilvia - Devizahitel-ügyben a Kúria a törvényalkotó? Nem. A bankokat, a politikát nem arról...

Close