A KÖZJEGYZŐK FELELŐSSÉGE – MINT A MESÉBEN: EGYSZER VAN, MÁSKOR MEG NINCS

A KÖZJEGYZŐK FELELŐSSÉGE - MINT A MESÉBEN: EGYSZER VAN, MÁSKOR MEG NINCS.

Levélváltásom teszem közzé arról, hogy miként is állunk devizában nyilvántartott forinthitelszerződés ügyben – többek között.
 
Léhmann György


Tisztelt Ügyvéd Úr!
 
Az OTP látva az események részükre kedvezőtlen alakulását, még a Kúria jogegységi határozata előtt jobbnak látta felmondani a szerződésünket, gondolva arra, hogy egy számukra hátrányos bírósági ítélet következményeként így legalább nem marad érvényben a "tisztességtelen szerződési feltételek" kivétele után a kölcsönszerződésünk. 
 


Még az utóbbi időben történt "devizahiteles megvilágosodás" ellenére is találtak olyan közjegyzőt, aki felelősségének teljes körű elhárítása mellett, miszerint "ezen közjegyzői tanúsítványba foglalt jognyilatkozat gazdasági tartalmának kialakításában a közjegyző semmilyen formában nem vett részt, így azért felelősséggel nem tartozik", bírói hatáskörrel felruházva kiállította az egyoldalú ténytanúsítványt, melyet akár végrehajtási záradékkal is hajlandó ellátni, amennyiben nem fizetjük meg a pénzintézet részünkről másfél éve bírósági úton vitatott tisztességtelen követelését. 

loading...


 
Egyszerűen téboly…
Ez olyan, mintha a bíróság bizonyítás nélkül, egyszerű bemondás alapján, a védekezés lehetőségét kizárva ítélné el a vádlottat.
Véleményem szerint egy vitatott szerződést jogerős bírói ítélet hiányában nem hogy végrehajtani, de még felmondani sem lehet! Esetleg tévedek?
Természetesen a közjegyzői tanúsítványban foglaltakkal kapcsolatban ellentmondással éltünk, melyet a szóban forgó közjegyző "annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel nem rendelkezik" megjegyzés mellett továbbított a pénzintézet felé.


 
Tehát a közjegyző "elítél" tartalmi bizonyítottság hiányában, ugyanakkor az ellentmondással kapcsolatosan hatáskörrel nem rendelkezik. Egyszerűen nem találok szavakat… 
 
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen országban kell élnem, s hogy a három gyermekemnek nem tudom megmagyarázni, miért is akarják elvenni mindenünket, amiért évtizedek óta megdolgoztunk. 
 
Csak remélni tudom, hogy előbb-utóbb, még mielőtt késő lenne, lesz jogérvényesítés ebben az országban is, és nem kell többé elkeseredett, kilátástalanságtól szenvedő, jogfosztott embereknek öngyilkosságba menekülnie, elhagynia szeretett Hazáját, az állandó aggodalmaktól megbetegednie, a pattanásig feszült mindennapok hatására tisztességes családoknak széthullnia…
 
Ügyvéd Úrnak nagyon szépen köszönjük amit önzetlenül eddig tett, s remélhetően jó egészségben a jövőben is tenni fog értünk, s a hozzánk hasonlóan megtévesztett, kizsákmányolt becsületes magyar családok érdekében! 
 
A legmélyebb tisztelettel: S…….

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ "ADÓSOK", VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK?
VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ “ADÓSOK”, VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK?

VÉGRE FELLÉLEGEZHETNEK AZ "ADÓSOK", VAGY VESZÉLYES VIZEKRE KERÜLHETNEK? Barabás Gyula - Pénzügyi fogyasztóvédelem Veszélyes vizeken.... A Kúria irányított zsákutcába terelheti...

BANKOT VESZ A MAGYAR ÁLLAM!
BANKOT VESZ A MAGYAR ÁLLAM!

Bombahír: bankot vesz a magyar állam! A magyar állam veszi meg az MKB Bankot - jelentette be az eladó és...

Close