NYOMOZÁST RENDELTEK EL A BANKOK ELLEN.

NYOMOZÁST RENDELTEK EL A BANKOK ELLEN.

NYOMOZÁST RENDELTEK EL A BANKOK ELLEN.

[good_old_share]


Mégiscsak történik valami "devizahiteles" ügyben?

 

A Magyar Idők elemzi a viszonylag friss fejleményeket, amelyek a Mi Hazánk Mozgalom által kerültek a rendőrség látókörébe, és  talán ez indíthatja el azt a lavinát, melyet a "deviza"-károsultak már rég várnak.VOLT DEVIZAHITELESEKEN AKAR SEGÍTENI A MI HAZÁNK.

A Mi Hazánk olyan megoldást talált, amellyel minden banki végrehajtás azonnal leállítható lenne, ez ügyben meg is tettük a lépéseket – írta ki közösségi oldalára Toroczkai László.

A párt elnöke közölte azt is, képviselőik az Országgyűlésben kezdeményezik, hogy a büntető törvénykönyvbe kerüljön vissza a Gyurcsány-kormány által 2005-ben törölt, a banktitokra vonatkozó tényállás. Így ugyanis a pénzintézetek nem adhatnák ki az egykori devizahitelesek és ingatlanjaik adatait a végrehajtóknak.

A dolog egyáltalán nem légből kapott.

Egyrészt a devizahiteleseknél számos olyan bírói ítélet született, amely kimondta, hogy a hitelszerződés felmondása érvénytelen, mert a bank a banktitok megsértésével állította ki az adott felmondásokat.Márpedig a felmondás elengedhetetlen feltétele annak, hogy a bank végrehajtási eljárást tudjon kezdeményezni.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha a törvényalkotó a banktitokra vonatkozó részt megtartja, minden devizahiteles védve lenne – derül ki a pártelnök honlapján található összeállításból.

Másrészt a Mi Hazánk Mozgalom tavaly decemberben 460 büntetőfeljelentést tett devizahitelesek ügyében, a fővárosi rendőrkapitányság pedig személyes adattal való visszaélés miatt ezekben nyomozást rendelt el – írta Toroczkai László.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM