MILYEN ÁRFOLYAMKOCKÁZATRÓL BESZÉLÜNK A NEMLÉTEZŐ DEVIZAHITEL ESETÉN?

MILYEN ÁRFOLYAMKOCKÁZATRÓL BESZÉLÜNK A NEMLÉTEZŐ DEVIZAHITEL ESETÉN?

MILYEN ÁRFOLYAMKOCKÁZATRÓL BESZÉLÜNK A NEMLÉTEZŐ DEVIZAHITEL ESETÉN?

Ti küldtétek – Olvasói vélemény

Több sebből vérzik ez az egész, de sajnos még mindig itt tartunk, mint pl: az árfolyamkockázat!

Gondoljuk végig mi is történt valójában. Bement az emberünk a bankba, mert lakást, házat, szeretett volna vásárolni, de hát ugye hitel nélkül ez nem igazán megy. S lakni csak kell valahol, főleg manapság, hisz hajléktalannak lenni is bűncselekmény!Emberünk szépen kivárta a sorát, mire odakerült az ügyintéző kisasszonyhoz, akinek előadta szándékait, és céljait. Miután meghallgatást nyert közlendője, az ügyintéző két lehetőséget ajánlott, egy Ft. hitelt, amiről abban a pillanatban le is beszélt, hisz az nagyon rossz, magasak a törlesztők stb.stb.stb. Hát ugye maradt a devizahitel (?), s csupa jó lehetőségek, max, havi 100-200 Ft-al több a részlet, ha változik az árfolyam, de ennél biztos, hogy nem lesz több, de még így is jóval kevesebb a havi törlesztő, mint a Forint hitel esetében!

Mit csinál erre a jól megfizetett egyszeri ember? Hát választja a devizahitelt, így legalább a családra is marad valamennyi!

Na, elkezdődik a procedúra, s a kedvesen mosolygó ügyintéző, közli, hogy a hitelbírálathoz ilyen, meg olyan papírokra lesz szükség, s lassan már ott tartunk, hogy az alsógatya, s cipő méretet is kérik.

Megtörtént a bírálat! Milyen bírálat? Milyen szakemberek bírálták el a hitelkérelmet? A bank számára jók! Ugyanis nagyon jól tudták, hogy válság lesz, s nekik az a jó, ha minél többen bebuknak!

Na, de húrrá megvan a hitel, de hát ez a kedves, ótvaros, ügyintéző, a nagy segíteni akarásában elfelejtette közölni az egyszeri emberrel, hogy nincs is deviza fedezet, a felvételre igényelt devizahitel mögött. S ez csalás, amely a BTK 373§-ba ütköző bűncselekmény elkövetése! Ráadásul előre megfontol szándékkal, több embere sérelmére elkövetve folytatólagosan.

Ugye bár ezt el is ismerték a bankok, miután a Svájci Nemzeti Bank közölte, hogy a Magyarországi bankoknak nem utaltak ki semmilyen devizát! S ráadásul a hitel összegét is devizában kellett volna a rendelkezésre bocsájtania a banknak, s nem az ingatlant eladónak utalva, hanem a hitelt felvevőnek, vagy számlára, vagy kp-be. Szóval milyen árfolyam-kockázatról is beszélünk, egy nem létező devizahitel esetén? Mi az, hogy még mindig nem indítottak eljárást a bankokkal szemben csalás bűncselekményének elkövetése miatt? A videó után folytatjuk!

Ezt a bcs. elkövetést a hatóságok is tudják, s ez hivatalból üldözendő, nem igényel feljelentést! Mi az, hogy a bcs. sértettjét lakoltatják ki, zárolják számláját stb.?

Ja, hogy a mindenkori kormányok is bűnsegédek, s nem engedték, illetve a mai napig nem engedik az ügyészségnek a nyomozást!

Hát igen, s mit tesz az egyszeri ember? Semmit, ül a babérjain, várja a csodát, s néz ki a fejéből, ha megjelenik a végrehajtó, s a gyermekeivel együtt az utcára penderíti. Tényleg ez kell nekünk?

Mitől félünk? Ébresztő honfitársaim, mert ezek a saját szemünk láttára ölik meg gyermekeinket! Ha mi nem segítünk magunkon összefogva, akkor a kutya sem segít rajtunk! Bognár László. 


 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM