NEM KELL FÉLNI A DEVIZAHITELEKTŐL! FŐLEG AKKOR NEM, HA EZEK NEM IS AZOK.

NEM KELL FÉLNI A DEVIZAHITELEKTŐL! FŐLEG AKKOR NEM, HA EZEK NEM IS AZOK.

Egy képzelt tájékoztatás, és ami mögötte volt. – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

[cn-social-icon]

Tisztelt ügyfelünk!

 

Először is nagyon szépen megköszönjük, hogy reklámfilmjeink hatására, és a dübörgő gazdaság szlogenjére meghozta döntését – ne firtassuk milyen megfontolást követően -, és aláírásra kerül hamarosan a milliókkal kecsegtető kölcsönszerződése, ami után – remélhetőleg néhány évig, de nem a futamidő befejezéséig – élvezni fogja átmeneti otthonát, éppen úgy, ahogy korábban, a hazánkban tartózkodó szovjet csapatok tisztjei Szolnokon megkapott öröklakásait élvezhették egy életen keresztül.Nézzünk néhány fontosabb kérdést, mert a törvény számunkra előírta, hogy szóljunk róla néhány mondatot.

Árfolyamkockázat

 

Svájc gazdasága stabil. A hazai dübörög. A kettő közötti párhuzam az, aminek köszönhetően őn ezeket a sorokat olvassa. Egyes lapértesülések és a médiában felröppenő hírek azt mondják, hogy nem oly régen a svájci frank – amit Ön sosem fog látni, de erre még visszatérünk -, 38-40 forint is volt. Szeretnénk Önt megnyugtatni, hogy ekkora zuhanásra nem kell számítani, hiszem ma 156,56 Ft, és tartja magát. Tartja, hiszen mi jegyezzük ezt is. Ezt azonban bármikor megváltoztatjuk, erre nekünk módunk van, tehát hiába bámulja erőlködve az MNB árfolyamát, azt is mi jegyezzük, ő csak egy átlagszámítást végez. Lényegében ezért tartjuk őket, bárki bármit mond, ne is foglalkozzon vele.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Jelenleg 2,9 százalék a kamat, ugyan van néhány adminisztratív feladat, amivel nem terheljük sem önt, sem pedig a kamatot, ezért egy jelentéktelen 3 százalékos éves díj mellett kifizetjük az alulfizetett munkaerőt, akik majd széles mosollyal fognak különböző adósmentő ötleteken gondolkodni, valamint ebből a pénzből készítjük reklámfilmjeinket, szórólapjainkat, és támogatjuk a Bankár Kupa nyári vitorlásversenyeit. Gondoljuk, hogy a sportot Ön is nagyon szereti, nincs is szebb látvány, amikor nemzeti tavunkon a zöld energia felhasználásával megindulnak a magánjachtok, és a partról az integető gyerekek mosolyognak jó érzéssel, amire önt is szívesen várjuk és az egyik stég mellett integetésre is alkalmas helyet biztosítunk, ha még akkor is úgy gondolja, hogy velünk együtt szeretne örömködni.

A kamatról még annyit, hogy a következő 4 sűrűn gépelt oldalon leírjuk a változtatás okait, de nem kell mindet végigolvasni, mert előtte úgy is személyes hangvételű levelünkben tájékoztatjuk előre, ha bármely esemény bekövetkezne. Bízzunk persze, hogy ez nem fog megtörténni, de bármi lehet, amire nekünk befolyásunk és becslésére vonatkozó kötelezettségünk sem lehet, de hiszen ezt Ön pontosan meg tudja érteni, Talán Ön sem gondolta volna 20 évvel korábban, hogy a 38 forintos svájci frank ma ennyi lesz, és azt sem gondolja komolyan, hogy ez az emelkedés újra és újra megtörténhet. Emlékeztetjük Ön arra, hogy akkor még a kommunizmus zászlaját hordoztuk, most pedig a polgári demokráciát építjük egy értékalapú európai közösségen belül.

Egyébként is, Ön forintot kért, forintot fog kapni, nem kell havonta sorban állni a pénzváltóknál – zűrös egy csapat, mi tudjuk-, hogy frankot vegyen, arra itt vagyunk mi! Egyben egy játékra is invitáljuk Önt, nevezetesen…úgy csinálunk, mintha megvenné a frankot, majd gyorsan úgy teszünk, mintha eladnánk Önnek. Garantáljuk, hogy nem vesz észre ebből a tranzakcióból semmit.A játék neve: mintha deviza, és egy élmény lesz. Mivel azonban az infrastruktúra kialakítása kicsit költséges volt, alkalmazzuk az a csúnya vételi és eladási árfolyamot, amire a PSZÁF kalkulátora kiszámolja a költséget is, de mi megmondjuk az igazat: az egy tévedés, az nem is költség, hanem csak egy számítási mód. Olyan jelentéktelen, hogy nem is gondoljuk, hogy ennek feltüntetése lényeges lenne.

Szóval itt vagyunk, a szerződést aláírta azzal a rengeteg papírral, ami egyébként teljesen feleslegesen veszi el emberek idejét, szignálja le, rohanjon a földhivatalba, meg ahova kell, és utaljuk a milliókat, amit kért, mert ha Ön aláírta ezeket a papírokat, akkor nekünk utalni kell. Mi is aláírtuk, Ön is aláírta, a közjegyző borsos áron felolvasta, és már készen is vagyunk.

Szeretném emlékeztetni, hogy hamarosan találkozunk, kérjük, akkor is tiszteljen meg bennünket azzal, hogy velünk együttműködve teljesíti azt, amit akkor javaslunk, mert ha hiszi, ha nem, de mi csak a legjobbat akarhatjuk Önöknek. Kicsi kamat, kicsi tánc, szép napot kíván az elnök-vezérigazgató nevében a teljes Bankszövetség, mert a mottónk olvasható ma már az MTI adatbázisában is: nem kell félni a devizahitelektől!

Főleg akkor nem, ha ezek nem is azok! – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM