GULYA TIBOR: HITEL? VAN KIÚT!

GULYA TIBOR: HITEL? VAN KIÚT!

GULYA TIBOR: HITEL? VAN KIÚT!

Tisztelt Deviza alapú autóhitelesek!

Az autóhitelek forintositása vonatkozásában nehogy már hálával kezdjünk el gondolni a kialakult helyzetre, ha a cél itt sem a megsegítés, hanem a lenyúlása az embereknek.

[cn-social-icon]

Az autóhitelek forintosítása nem hoz jelentős változást, sőt kijelenthető hogy ugyan akkor jelentős veszteséget annál inkább. Nem értem a fejhajtást és a nagyfokú örömkeltést hiszen ez a fajta forintosítás megvezetés az alábbiak szerint.

 

Először is miért hitetik el még mindig az emberekkel, hogy nincs megoldás a deviza alapú autóhitelekre, amikor van! Én ki is dolgoztam rá egy konszenzust, ami a következő.

loading...9 visszaélést tártam fel az autóhitelek tekintetében, ezért az ÁSZF. És a Ptk. szabályait figyelembe véve felszólítást terjesztek elő a bank irányába, hogy a megkeresésembe megjelölt visszaéléseket tisztázza és törvényes határidőn belül szolgáljon minden kérdésemre érdemi válasszal. Ezzel egy időbe arra is hangsúlyt fektetek, hogy a bank erőfölényét kiegyenlítsem, amihez az kell, hogy visszaveszem a banktól a gépkocsi opciós jogát.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Erre azért van szükség, mert az opciós jog adja meg a számára, hogy zsarolja az ügyfelet, mert ez alapján a jog alapján van joga a gépkocsit az ügyféltől elvenni. Az opciós jog visszavételét követően, megvárom, hogy a bank eleget tesz-e törvényi kötelezettségének azaz megválaszolja-e az irányába közölt visszaélések tekintetében feltett kérdéseket és annak tisztázására illetve orvoslásáról intézkedik-e. Amennyiben igen, az azt jelenti, hogy a szerződésbe foglaltaknak teljesítésére tudjuk kényszeríteni.

Eddigi tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy nem igazán nyitottak arra, hogy hazugságaikat orvosolják, melynek igen súlyos következményeit már tapasztalják azzal, ahogy ebben az esetben elbánunk velük.

Amennyiben nem adnak választ érdemben és nem tisztázzák a tényállást a bank részéről, azt a Ptk. és az ÁSZF. szerződésszegésnek tekinti, ami alapján mi alkalmazzuk azt a jogát az ügyfélnek, ami a rendkívüli felmondás joga, hiszen a bank szerződést szeget, ami alkalmassá teszi a szerződés felmondásának jogában való gyakorlását az ügyfélnek. Persze ilyenkor jöhet az okoskodó válasz, hogy akkor egy összegben kell a tartozást megfizetni, ezért a felmondás nem jó megoldás.

loading...

Hát ez ebben az esetben NEM IGY VAN, DE CSAK EBBEN AZ ESETBEN. A rendkívüli felmondás csak szerződésszegés esetében áll fent, mely esetben a szerződést szegő nem kerülhet előnybe, így ebben az esetben a bank csak akkor juthat követeléséhez, ha a felmondást követően követelést állít a MOKK-on keresztül, amit az ügyfélnek elég vitatni, így a követelés perré alakul. Ám itt a bökkenő, amit a bankok eddig több mint ezer alkalommal nem tudtak kezelni, így valamennyi ilyen követelésüket elvesztették és az ügyfél tartozása megszűnt.

A bank ugyan is minden esetben azt hagyta figyelmen kívül, hogy az élő szerződés ideje alatt feltett kérdéseket és kifogásokat nem tisztázta, amit természetesen a perbe újra feltettünk és jeleztük a bíróság felé, hogy a kérdések meg nem válaszolása okán mondjuk fel a szerződést, mert a bank a válaszadási kötelezettségét elmulasztotta.

Ám, ebben az esetben a bíróság előtt a banknak már nincs lehetősége ezeket a kérdéseket megválaszolni, mert ahogy megteszi, tisztességtelen pervitelt hajt végre, hiszen ha a kérdésekre tud válaszolni és azt korábban még az élő szerződés ideje alatt megtette volna, akkor az ügyfélnek lehetősége lett volna azt elemezni és akár elfogani, mely jogát elvette a bank, azaz magatartásával az ügyfelet perbe kényszerítette, és ennek okán minden eddigi perét így elvesztette Velünk szemben.

Ezért ha válaszol a kérdéseinkre és kifogásainkra, amit együttesen kell előterjeszteni, nem külön-külön, mert akkor nem ér semmit, akkor a bank azt kockáztatja, hogy lehetőségünk van korábbi válaszaival összevetni és az esetleges ellentmondásokra rámutatni, mely igen kellemetlen helyzetbe képes hozni a bankot és igazolni, hogy mikor és milyen módon élt vissza a szerződésével, vagy nem válaszol mely esetben szerződést szeg, mely a rendkívüli felmondást megalapozza.

Azért mi mondjuk fel a szerződést, mert ebben az esetben a bank nem tudja az ügyfelet KHR listára helyezni, továbbá így akadályozható meg, hogy megpróbálja a pert, hiszen tudja, hogy ebben az esetben nem tudja megmagyarázni a bíróság előtt, hogy miért a perben akar olyan tényt bizonygatni, melyet peren kívül is megtehetett volna.

Amennyiben a bank nem állít követelést, annak az egyenes következménye, hogy nem tarthatja meg a törzskönyvet, így kényszerhelyzetbe hozzuk, ami azt jelenti, hogy vagy perel, hogy megtarthassa még egy ideig a törzskönyvet. Azonban ezzel azt kockáztatja, hogy a bíróság az általa elkövetett jogsértés miatt a keresetét elutasítja, mely esetben az ügyfél tartozása kereken nulla, vagy nem állít követelést mely esetben nem tarthatja magánál a törzskönyvet és persze követelés állítás hiányába az ügyfél tartozása megint csak nulla.Akkor miért is hitetik el az emberekkel, hogy bajba vannak? A cikket követően is ezt hiszik még???

Van megoldás és nem ez a szemét amit forintosításnak neveznek. Dönteni tud mindenki, a kérdés az csupán, hogy ki hogy dönt. Ki választja a forintosításnak nevezett becsapást ezen tények ismeretében? Ön?

Van hatékony megoldásunk a deviza alapú autó hitelekre és lizingekre ezért mi nem vagyunk rászorulva a kormány látszatsegítségére, ezért mi nem stresszeljük magunkat, maguk se tegyék, mert felesleges.

Remélem írásom rámutat arra, hogy van kiút ebből a mocskos jogügyletből, és ne sopánkodjuk, hanem éljünk a törvényben biztosított jogainkkal úgy, hogy annak ne vesztesei, hanem nyertesei legyünk. Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert. Tisztelettel Gulya Tibor

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SZABADULJUNK A PROSTITUÁLT SZERZŐDÉSEKTŐL! FIGYELEM KÉTSZER IS OLVASD EL!
SZABADULJUNK A PROSTITUÁLT SZERZŐDÉSEKTŐL! FIGYELEM KÉTSZER IS OLVASD EL!

SZABADULJUNK A PROSTITUÁLT SZERZŐDÉSEKTŐL!  FIGYELEM KÉTSZER IS OLVASD EL! Európai Törvényesség Szemétdombján a devizaadósi probléma Összegzés Fenti című írásaim korábbi részeiben,...

A DEVIZAHITELEK VALÓS KOCKÁZATA - TÉVEDÉSBEN SZERZŐDVE!
A DEVIZAHITELEK VALÓS KOCKÁZATA – TÉVEDÉSBEN SZERZŐDVE!

A DEVIZAHITELEK VALÓS KOCKÁZATA - TÉVEDÉSBEN SZERZŐDVE! HARCOLJ AZ IGAZSÁGÉRT! Erzsebet Szalagyi [cn-social-icon] Kölcsönért mentem, kockázatot kaptam! Nem ilyen típusú szerződés...

Close