Az Európai Bíróság döntéseit hazánkban nem kell alkalmazni?

Az Európai Bíróság döntéseit hazánkban nem kell alkalmazni?

Az Európai Bíróság döntéseit hazánkban nem kell alkalmazni?


Európai polgárként jogunk van tudni, hogy életünk-e Európai polgárként ???

Előszó:Dr Marczingós egy nagyon aktuális és fontos kérdést vet fel, amely az egész Európai Uniós tagságunkat megkérdőjelezi.

Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja 2004. május 1-étől. Emberek! Még egyszer: 2004. május 1-étől!

Jogharmonizáció: A közösségi jog be kell, hogy épüljön az Európai Unió tagállamainak jogrendszereibe: ez a folyamat a jogharmonizáció. A jogharmonizációs kötelezettség jogalapját az Európai Közösség Alapító Szerződése (a többször módosított Római Szerződés) tartalmazza, és az Európai Bíróság által kidolgozott jogelvek szabályozzák (pl. a közösségi jog elsőbbsége a nemzeti joggal szemben, a közvetlen alkalmazhatóság, a közvetlen és közvetett hatály).

És akkor ezek után lássuk az ügyvéd úr rövid közlését:

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda A Kúria előtti két ügyben határozathozatalra halasztottak. Ez egy dolog.

Azt azonban most is emésztgetem, amit a tanács elnöke mondott: “a C-260/18. sz. alatti ügy lengyel és nem magyar, ezért nem kell alkalmazni.”

Válaszom csak annyi volt, akkor a C-618/10. sz. alatti Banco Espanol meg spanyol, a C-186/16. Andruicic-ügy meg román, etc, így azokat sem kell alkalmazni? Hálásan köszönöm a kamerát kezelő úr munkáját!

NCK: Jó lenne már, ha ezzel kapcsolatban egységesen nyilatkoznának az illetékes felső vezetők! Európai polgárként jogunk van tudni, hogy életünk-e Európai polgárként ???

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM