NEKED IS FORINTOSÍTOTTAK? AKKOR TÖBBSZÖRÖSE A TARTOZÁSOD!

NEKED IS FORINTOSÍTOTTAK? AKKOR TÖBBSZÖRÖSE A TARTOZÁSOD!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

A devizahiteles autósok a napokban kapják meg a forintosításról szóló leveleket, sokaknak azonban csalódniuk kell. Bár a többség jól jár, nem mindenkinek csökken a törlesztője a forintosítással – írja az index. (És mi véletlenül pont azokat nem fogjuk megtalálni, akik jól jártak)

 

Bla-bla-bla.. Ezt már ismerjük. A többség jól jár a forintosítással- mondták korábban az ingatlan-"devizásoknak". Aztán meg is lett az eredménye.

Most ezt a trükköt az autósokkal is eljátszák.Hogy mennyire jár jól az autóhiteles, azt itt olvashatjuk: A Blikknek például nyilatkozott egy nő, akinek megugrott az adóssága, miután forintosították a 2007-ben felvett frankhitelét. A pénzből annak idején Suzukit vásárolt, a tehertől két év múlva szabadult volna. Az átváltás után azonban a bank szerint még hat évig fizetnie kell, nagyjából annyit, amennyit eddig összesen törlesztett.

Eddig 2 millió 400 ezret fizetett vissza, a szerződés 2017-ben jár volna le. A forintosítás után még hat évig, 2023-ig kell törlesztenie, és még egyszer ugyanannyit, amennyit már megfizetett. Miközben a hitelből vett Suzuki is már csak pár százezer forintot ér.

A magyarázat, hogy az autós és személyi devizahiteleket 256 forintos árfolyamon rendezik, tehát ha valaki ennél jobb árfolyamon vette fel a hitelt, akkor az akkori és a 256-os árfolyam közti különbség őt terheli.
A jó hír viszont az, hogy a forintosítást nem kötelező elfogadni. A legtöbben ugyan jól járnak vele, de a döntés előtt érdemes tájékozódni. Ha a törlesztőrészlet a forintosítás miatt több mint 25 százalékkal nő, a futamidőt is meghosszabbítják.

A korábbi forintosítás eredményét itt tekintheted meg:

FORINTOSÍTÁS - ELÉGEDETT VAGY A VISSZAJÁRÓ ÖSSZEGGEL?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...

És egy másik vélemény egy kedves olvasónktól. Sajnos ez a valóság:

Hát kedves uraim és hölgyeim! Én nyolc éve fizetem a törlesztést 3.400.000-forint után, ami melé melékelve volt egy lakás takarék pénztár az a jövö év márciusán lejár és forintositás után a 36.000ft átalakul havi 280.000-re mert megszünik a lakástakarék pénztárom ideje s az ott összegyült 2.100.000-forintot beszámitják a tartozásba és 2017 oktoberig kell majd fizetni a 280.000.-forintott hogy Novemberbe 04 utolsó részletnél be kell fizesek 3.100.000-ezret és vége.
Tehát 2007-óta mi a fenét fizettem? És hányszorosan? Nem tudom kihez forduljak mert ez a csúcs.

Írd meg te is a forintosítással kapcsolatos tapasztalatod az oldal alján! 


MNB: Az árfolyamgyűjtős ügyfelek törlesztője nőhet
A cikk megjelenése után a Magyar Nemzeti Bank közölte, a forintosítás nyomán kizárólag az esetleges már késedelmes hiteltartozás, illetve az úgynevezett árfolyamgyűjtős (ballon vagy bullet, tehát az árfolyamváltozások ellenére fix törlesztést fizetett, majd a felhalmozódott sok százezres tartozást egyben kifizetendő) ügyfelek esetében nőhet a törlesztő részlet, a többi – nem késedelmes, nem árfolyamgyűjtős – esetében csökken vagy változatlan marad. De a késedelmes vagy árfolyamgyűjtős ügyfelek sem járnak rosszul: a forintosítással az ő tőketartozásuk is csökken, felhalmozódott tartozásukat pedig a futamidőt méltányosan kitolva meg tudják fizetni. Az árfolyamgyűjtős ügyfeleken ezt a tartozást mindenképpen követelték volna a bankok, csak az eredeti devizahitel-szerződés szerint két év (s nem pl. hat év) alatt kellett volna megfizetnie azt az ügyfélnek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás