ÉN, A BANKÁR

A nemteljesítő, deviza nélküli deviza lakáskölcsönök felmérésének kapcsán

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Kedvenc bankcsicskám (Csernok Miklós) egy MNB felmérésből írta legújabb posztját. http:// kiszamolo.hu/mnb-felmeres-a-nemteljesito-lakashitelekrol/

 

Ez a MNB felmérés a nemteljesítő deviza nélküli deviza lakáskölcsönökkel foglalkozik.
Bár sok érdekes dolgot tudhatunk meg a posztból, de úgy van megírva, hogy rövid olvasás után az embernek az az érzése támad, minden problémáért csak az adós okolható.Na de, egy igazi profi bankcsicskától miért is várnánk objektív szemléletet?

Megpróbáltam a poszt által sugallt szellemiségben hozzászólni.

Az első kommentet még sikerült “benyomnom”, de a másodikat már nem, mert az elsőre előjött odújából kedvenc bankcsicskám és leállította posztja alatt a kommentelést. Így aztán ezt a posztot írtam a két kommentemből.

Hát igen….

Van sok szemét ember, aki felvette a lakásvásárlási kölcsönt forintban, de kikövetelte, hogy a kölcsönszerződésbe a bank devizát írjon.
Azonban  ez még nem volt elég ezeknek a szemét embereknek, mert elintézték, hogy a kölcsön felvétele után 0,5-2,0 év múlva a deviza árfolyama az egekbe emelkedjen és aztán még tovább.

E mellett még a lakások árát is sikerült lenyomniuk annyira, hogy a lakást már annyiért sem lehetett eladni, mint amennyi kölcsöntartozás volt a lakáson.
Szerencsétlen becsapott bankok futnak a pénzük után, ezek a szemét adósok pedig hatalmasat nyerészkedtek ezen a kölcsönön.

Majdnem kifelejtettem :

A sok szemét adós nem csak anyagi romlásba taszította a bankokat, hanem még mindenféle törvénytelenségre is rákényszerítette azokat.
Elsőnek itt van az, hogy a magyar törvények szerint csak forintkölcsön, vagy csak devizakölcsön létezett.

Deviza alapút vagy devizanyilvántartásút a jog nem ismert.

A devizakölcsönhöz az adósnak ténylegesen devizát kellett volna kapnia!! Na, ilyen durva törvénysértésekre kényszerítették rá az adósok a bankokat. Sőt, az adósok még azt is elérték, hogy a bankok az adótörvényt és a számviteli törvényt is megsértsék. És miután az adósok ezen törvények megsértésére is rákényszerítették a bankokat, még nem átallnak ezek után minden létező hatóságnál feljelentést tenni a bankok törvénysértése  miatt.

Ha pedig a bankok védekezni próbálnak, a szemét adósok a bankok arcába vágják, hogy senki nem tartott pisztolyt a bankok fejéhez,  ilyen módon kényszerítve a bankokat, hogy ezt csinálják.

És tényleg, senki nem tartott pisztolyt a bankok fejéhez…
Szóval nagyon nehéz helyzetben lennének a bankok, ha a kormány nem állna a bankok mellé, és nem hoznának a parlamenti Fidesz-csicskák  bankmentő törvényeket. – Én, a bankár 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás