DR. DAMM ANDREA ÜZENETE

DR. DAMM ANDREA ÜZENETE.

Dr. Damm Andrea – Kedves Barátaim!

[cn-social-icon]

Kellett egy nap ahhoz, hogy leülepedjen bennem mindaz, ami tegnap a Kúrián történt.

 

A Summit gépjármű hiteleket nyújtott cég ellen volt egy ügyfelemnek pere, aki saját maga egyedül csinálta végig az első fokú eljárást.Miután Zajácz László bíró elutasította keresetét, meg kellett fellebbeznie a Fővárosi Törvényszékre az első fokú ítéletet. Minthogy kötelező a jogi képviselet a másodfokú eljárásban, segítettem neki, hogy eredményes legyen. Megnyerte másodfokon az ügyet, az árfolyamrés költségek között való feltüntetésének hiánya miatt megsemmisítették a szerződését.

Természetesen a Summit felülvizsgálati eljárást indított arra hivatkozva, hogy nem várta be a másodfokú bíróság a 2/2014. PJE határozatot.

Kollár Márta tanácsához volt kitűzve tegnapra az ügy, s amint belépünk a tárgyalóterembe, Wellmann György ült az elnöki székben.

Miután ő az, aki mindent elkövetett ahhoz a bírósági szervezetben, hogy a teljes mértékben semmis szerződések megmaradjanak, sarkából fordítsák ki az érvénytelenség jogintézményét, nem volt kétséges számomra, hogy mi lesz az ügy kimenetele.

Be kell látni, hogy a jogszabályok tartalma mára semmit nem ér, teljesen mindegy, hogy egy szabály milyen kötelezettségeket tartalmaz, ha valaki elegendő gazdasági, politikai lobby erővel bir, érdekében bármilyen jogszabályt átértelmeznek.

Olyan indoklást hallottam tegnap – szerencsére a sajtó is rögzítette -, amelyhez nem kell elvégezni a jogi egyetemet. Teljesen felesleges olyan sok időt tanulmányokkal eltölteni, az ösztönök elegendőek olyan jogi indokláshoz, amit végig kellett hallgatnom.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ha ezt egy egyetemi vizsga valamelyikén adta volna elő a vizsgázó, azzal utasították volna el a vizsgáztatók, hogy nem bocsátható a pályára, mert képtelen volt magáévá tenni azokat az alapvető jogelveket, amelyek nélkül nem lehet ezt a pályát gyakorolni.Azt hinnénk, hogy a Kúrián ülnek azok a bírák, akik a legmagasabb szintű tudással, a társadalom iránti elkötelezettséggel, a legerősebb lelkiismerettel végzik munkájukat és felismerik azokat a társadalmat veszélyeztető folyamatokat, amelyeket az elébük kerülő ügyek útján meg kell állítaniuk. Ez így volt pár évvel ezelőttiig. Mára ezt már csak egy-két bíró képviseli.

Nagyon sajnálom azokat a kiváló bírákat – számuk rohamosan csökken -, akiknek ítéleteit ilyen szemléletű emberek bírálhatják felül. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM