DR. DAMM ANDREA ÜZENETE

DR. DAMM ANDREA ÜZENETE.

Dr. Damm Andrea – Kedves Barátaim!

[cn-social-icon]

Kellett egy nap ahhoz, hogy leülepedjen bennem mindaz, ami tegnap a Kúrián történt.

 

A Summit gépjármű hiteleket nyújtott cég ellen volt egy ügyfelemnek pere, aki saját maga egyedül csinálta végig az első fokú eljárást.

loading...Miután Zajácz László bíró elutasította keresetét, meg kellett fellebbeznie a Fővárosi Törvényszékre az első fokú ítéletet. Minthogy kötelező a jogi képviselet a másodfokú eljárásban, segítettem neki, hogy eredményes legyen. Megnyerte másodfokon az ügyet, az árfolyamrés költségek között való feltüntetésének hiánya miatt megsemmisítették a szerződését.

Természetesen a Summit felülvizsgálati eljárást indított arra hivatkozva, hogy nem várta be a másodfokú bíróság a 2/2014. PJE határozatot.

Kollár Márta tanácsához volt kitűzve tegnapra az ügy, s amint belépünk a tárgyalóterembe, Wellmann György ült az elnöki székben.

Miután ő az, aki mindent elkövetett ahhoz a bírósági szervezetben, hogy a teljes mértékben semmis szerződések megmaradjanak, sarkából fordítsák ki az érvénytelenség jogintézményét, nem volt kétséges számomra, hogy mi lesz az ügy kimenetele.

loading...

Be kell látni, hogy a jogszabályok tartalma mára semmit nem ér, teljesen mindegy, hogy egy szabály milyen kötelezettségeket tartalmaz, ha valaki elegendő gazdasági, politikai lobby erővel bir, érdekében bármilyen jogszabályt átértelmeznek.

Olyan indoklást hallottam tegnap – szerencsére a sajtó is rögzítette -, amelyhez nem kell elvégezni a jogi egyetemet. Teljesen felesleges olyan sok időt tanulmányokkal eltölteni, az ösztönök elegendőek olyan jogi indokláshoz, amit végig kellett hallgatnom.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ha ezt egy egyetemi vizsga valamelyikén adta volna elő a vizsgázó, azzal utasították volna el a vizsgáztatók, hogy nem bocsátható a pályára, mert képtelen volt magáévá tenni azokat az alapvető jogelveket, amelyek nélkül nem lehet ezt a pályát gyakorolni.Azt hinnénk, hogy a Kúrián ülnek azok a bírák, akik a legmagasabb szintű tudással, a társadalom iránti elkötelezettséggel, a legerősebb lelkiismerettel végzik munkájukat és felismerik azokat a társadalmat veszélyeztető folyamatokat, amelyeket az elébük kerülő ügyek útján meg kell állítaniuk. Ez így volt pár évvel ezelőttiig. Mára ezt már csak egy-két bíró képviseli.

Nagyon sajnálom azokat a kiváló bírákat – számuk rohamosan csökken -, akiknek ítéleteit ilyen szemléletű emberek bírálhatják felül. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT!
JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT!

JOGSZERŰEK VOLTAK A DEVIZAHITELEK? HAMAROSAN VIZSGÁLAT INDULHAT! [cn-social-icon] Érdekes: ez a vizsgálat sem nálunk történik. Hazánkban inkább a tisztességtelenségek sorozatát,...

EGY ESEMÉNYDÚS NAP ÉJSZAKÁJA.
EGY ESEMÉNYDÚS NAP ÉJSZAKÁJA!

EGY ESEMÉNYDÚS NAP ÉJSZAKÁJA! [cn-social-icon] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Bevezető - Még mindig hatása alatt vagyok a tegnapi napnak....

Close