MI LESZ AZOKKAL, AKIKNEK A BANKI TISZTESSÉGTELENSÉG MIATT MÁR ÁRVEREZTEK?

MI LESZ AZOKKAL, AKIKNEK A BANKI TISZTESSÉGTELENSÉG MIATT MÁR ÁRVEREZTEK?

MI LESZ AZOKKAL, AKIKNEK A BANKI TISZTESSÉGTELENSÉG MIATT MÁR ÁRVEREZTEK?

Mi történik azokkal a devizahitelesekkel, akiknek a házát a bank tisztességtelen magatartása miatt árverezték el?A Kúria nyári döntésével még nem rendeződött el minden a devizahitelesek körül. Úgy érzi, hogy ön a legnagyobb vesztes? Ha igaza van, akkor januárban fordulatra számíthat. A reménytelen ügyek kerülnek a Kúria elé.

Mi történik azokkal a devizahitelesekkel, akiknek a házát a bank tisztességtelen magatartása miatt árverezték el? Elegendő ilyen esetben a pénzintézetnek csak az árfolyamrést és a törvénytelen kamatemeléseket visszafizetni? Vagy kártérítés is jár az adósnak?

S mi lesz azokkal, akikkel szemben a bank olyan törvénytelenséget követett el, hogy emiatt az egész szerződést végleg érvényteleníteni kell? Vagyis helyre kell állítani az eredeti állapotot, mintha soha nem is szerződtek volna? Kérdések sora vetődik fel: milyen árfolyamon kell elszámolniuk? A hitel felvételikor, vagyis alacsony svájci frank vagy euró árfolyamon? Ha igen, akkor az adós nagyon jól járhat, még akkor is, ha most hirtelen az összes hátralevő hitelét egy összegben ki kell fizetnie. (Egy áthidaló kölcsönnel megszabadulhat a rettenetes terhétől.) Vagy a mostani horrormagas árfolyamon kell visszaadnia a felvett összeget? Ha így lesz, akkor a banknak nagyon is megérte törvénytelenséget elkövetni, mert óriásit kaszál az ügyleten.

Erről – vagy valamely köztes megoldásról – dönt a Kúria jogegységi tanácsa az ünnepek után.Wellmann György, a Kúria polgári kollégiumának elnöke a Válasz.hu-nak azt mondta, még januárban meghozzák az ezzel kapcsolatos jogegységi határozatot. Mindez azt jelenti, hogy a Kúria döntése éppúgy kötelező lesz a bankokra és az adósokra, mint a nyári határozat volt. – Válasz.hu

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM