MIÉRT NEM FIZETEM A HITELEM? – FAZAKAS ANDRÁS

MIÉRT NEM FIZETEM A HITELEM? - FAZAKAS ANDRÁS

MIÉRT NEM FIZETEM A HITELEM? – FAZAKAS ANDRÁS

Fazakas András – Miért nem fizetem a hitelem? [good_old_share]

A Kúria döntésének egyik legfontosabb megállapítása szerint a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződés azon rendelkezése, amely szerint az árfolyamkockázatot – a kedvezőbb kamatmérték ellenében – korlátozás nélkül a fogyasztó viseli, a főszolgáltatás körébe tartozó szerződéses rendelkezés, amelynek a tisztességtelensége főszabályként nem vizsgálható.

E rendelkezés tisztességtelensége csak akkor vizsgálható és állapítható meg, ha az általánosan tájékozott, ésszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó számára annak tartalma a szerződéskötéskor – figyelemmel a szerződés szövegére, valamint a pénzügyi intézménytől kapott tájékoztatásra is – nem volt világos, nem volt érthető.

loading...
2012-ben jöttem rá, a megnövekedett terhek hatására, hogy a hiteleket nem lehet kifizetni.

Azt kell visszafizetnem, amit meg sem kaptam. Ha a kölcsön felvétele előtti húsz évben a nyolcadára esett a forint értéke a svájci frankhoz képest, akkor nyolcszáz százalékkal drágult a svájci frank. A banki kockázatkezelő kötelessége lett volna a következő húsz évre bemutatni a várható trendeket, melyet nem tett meg. ( a Bankszövetség éppen az ellenkezőjéről győzködte az ügyfeleket (szerk.): "Nem kell tehát attól félni, hogy az árfolyamkockázat miatt a devizában hitelt felvevő háztartásokat súlyos veszteségek érhetik…KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT (fogyasztók megtévesztése) “DEVIZÁSOK” FIGYELEM! IGAZOLHATÓ AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATTAL KAPCSOLATOS MEGTÉVESZTÉS! 
Ha nekem a nyolcszorosára nőnek a fizetési kötelezettségeim, akkor nem kötöm meg a szerződést a bankkal. Nincs az az ember aki, ha elé tárják, hogy a kölcsön nyolcszorosát kell visszafizetnie, elvállalta volna annak felvételét.

loading...

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Ezek tények, nem vélelmek, adatokon nyugszanak.

Amennyiben a bank a szaktudását nem bocsájtja a rendelkezésemre, gondoljunk csak az orvosra, vagy az autószerelőre, azt műhibaként elmarasztalják. Vajon a bankokat miért nem marasztalják el ugyanazért a hibáért? A bankárok műhibáját még senki nem kérte számon, Magyarországon. Pont itt van az ideje. 

A pénzügyi kérdésekben a hitelfelvevők többsége, így én sem voltam tisztában az alapfogalmakkal sem, hiszen nem vagyok pénzügyi szakember, bankár. 

A hitelszerződés megkötése előtt, kockázatfeltáró nyilatkozatot írattak velem alá, amely nem tartalmazta a valódi kockázatokat. 
Mi a Carry trade üzlet, ennek milyen kockázatai vannak? Nem tájékoztattak, hol tudom megtekinteni a Svájci Nemzeti Bank referencia kamatát. Nem tájékoztattak arról, hogy mi a CDS felár, és mi az FX Swap ügylet, és mi köze a banki finanszírozáshoz.

Sőt arról sem tájékoztattak, hogy ha az árfolyam módosul, nem csak a törlesztő részlet, hanem a tőketartozás összege is módosul, amely alapján a szerződés akár fel is mondható! 

A helyszíni szemlét az OTP saját megbízottja végezte el. (a reklám szerint ingyenesen) 
Kérésemre, hogy a hitelbírálat dokumentumait adják ki a részemre, a következő választ adták: A hitelbírálat dokumentumait nem adjuk ki Önöknek, mivel azok üzleti titkot képeznek. 
Azért üzleti titok, mert a dokumentumok alapján, egyáltalán nem adhattak volna nekem devizaalapú kölcsönt.

Miért nem fizetem a hitelem? Mert a megfelelő tájékoztatás hiánya az egész szerződést semmissé teszi. Fazakas András.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
„DEVIZAHITELES” ÁLLÁSFOGLALÁS - NEMZETI CIVIL KONTROLL.
„DEVIZAHITELES” ÁLLÁSFOGLALÁS – NEMZETI CIVIL KONTROLL

„DEVIZAHITELES” ÁLLÁSFOGLALÁS -  NEMZETI CIVIL KONTROLL [cn-social-icon] Tisztelt devizakárosultak! A nemzeti Civil Kontrollhoz átlagosan naponta több száz segélykérő levél érkezik,...

DR. KRISTON - KIÁLTVÁNY.
DR. KRISTON – KIÁLTVÁNY

JOG ÉS IGAZSÁG MOZGALOM CIVILTÁRSASÁG MÁRCIUSI KIÁLTVÁNYA [cn-social-icon] Legyél a Jog és Igazság Mozgalom alapítója. Csatlakozz a mozgalom jelenleg 419...

Close