KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT

KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT.

KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT

Kedves átvert "deviza"-károsultak! Emlékeztek még erre?: Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen.

Indokolásából: Abban az esetben, ha a szerződés szövegéből és a pénzügyi intézmény által nyújtott tájékoztatásból egyértelműen  felismerhető volt az „átlagos fogyasztó” mércéjén keresztül megítélt konkrét fogyasztó számára, hogy az árfolyamkockázat korlátozás nélkül kizárólag őt terheli, és hogy az árfolyam rá nézve kedvezőtlen változásának nincs felső határa, a vizsgált kikötés tisztességtelenségét a Ptk. 209. § (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel nem lehet megállapítani.
Akkor miről szólt a kockázatfeltáró nyilatkozat?  [good_old_share]

A) Hogy a kockázatfelmérésre specializálódott bank nem tudja megjósolni a várható kockázatot, de az ügyféltől ugyanezt elvárja? 

B) A bank nem tudja felmérni , hogy az ügyfél számára vállalható-e a kockázat, de az ügyfelet a felmérhetetlen kockázat felvállalására ösztönzi?

C) Egyáltalán miért hozott forgalomba olyan határidős devizaügylettel kombinált terméket, amelynek a kockázatát nem tudta felmérni?

D) Volt-e joga olyan terméket forgalomba hozni, amelynek a kockázatát nem tudta felmérni? 

E) Van-e „garanciális felelőssége” az ellenőrizhetetlenül, öntörvényűen működő termék kibocsátása miatt, még akkor is, ha kikötötte, hogy a vevő csak a saját felelősségére használhatja? (A körhintást ugyanis felelősségre vonják akkor, ha a hintába ültetett nem köti be a biztonsági övét, és kirepül a körhintából.) 

F) Miért nem tett lehetővé a bank az ügyfélnek olyan eszközöket (árfolyam biztosítás, hedgelés, deviza átváltás időpontjának szabad meghatározása adott hónapon belül, stb.), amelyek a felmérhetetlen rizikó nagyságát csökkentették volna?
(Internetről)

És mi még egy kérdést teszünk hozzá: érdekelte a bankot egyáltalán az "ügyfél" jövedelemarányos kockázatviselési lehetősége??
A válasz: A bankot még csak az sem érdekelte! (alábbi videó) AKKOR MEG MIRŐL BESZÉLÜNK??? 
FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. [cn-social-icon]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM