PÓKA LÁSZLÓ: A BANKOK TITOKTARTÁSI NYILATKOZATAIT FELRÚGOM!

PÓKA LÁSZLÓ: A BANKOK TITOKTARTÁSI NYILATKOZATAIT FELRÚGOM!

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!
Több, mint egy éve is erről beszéltünk:

Az ügyintézők nem tájékoztatták az ügyfeleket a kockázat nagyságáról. Mondtuk ezt a demonstrációkon, fórumokon, sajtónak… Számtalan banki ügyintézőknek a kezébe adtuk a fiókban az erről szóló röplapunkat. (Amit sok esetben a fiókvezetők azonnal el is koboztak)
Most már a Kúria, és a kormány is ezt firtatja. Vagy mégsem?
 
Most lépünk egy nagyot:
Mivel – az adósbarát kommunikáció ellenére – sem a Kúria, sem a kormány nem nagyon kíváncsi rá, hogy elmondjuk, miként zajlott a hitelközvetítők tájékoztatása, magunk tartunk tényfeltáró fórumot.


Itt többek között az alábbi témákat fogjuk érinteni:
Hogyan lettem hitelközvetítő?
Milyen tájékoztatást kaptunk a bankoktól?
Milyen anyagok álltak rendelkezésünkre?
Miről szóltak az oktatások?
Mi mindent tettek meg a bankok azért, hogy minél több devizahitelt tudjanak kihelyezni?


 
A széles rétegeket érintő társadalmi érdek előtérbe helyezése miatt minden titoktartási nyilatkozatot felrúgok, és dokumentumokkal, levelezésekkel, történetekkel alátámasztva mondom el, hogy hogyan tájékoztatták félre a bankok az embereket. 
Szeretném ezzel elérni, hogy egyre több hitelközvetítő, és banki ügyintéző tegyen hasonlóan. Kerüljenek elő a banki oktatási anyagok, legyen világos mindenki előtt, hogy a bankok nem is akarták az embereket a kockázatok nagyságáról tájékoztatni. 
Az előadásban leginkább a Budapest Bank lesz érintett, mivel a devizahitelek felfutása idején főként ezzel a bankkal voltam kapcsolatban. Érintem még az ING, OTP, Unicredit, Erste, AXA, K&H bankokat is.

Előzetes jelzés alapján a Híraréna rögzíteni fogja a fórumot. Természetesen más médiákat is szívesen látunk.
 


Az előadás nyitott lesz, mindenkit szertettel várunk. 
Jöjjenek a károsultak, várjuk a még tétovázó hitelközvetítőket, hitelügyintézőket.
Szívesen látjuk a témával foglakozó jogászokat, hiszen nagyon jó kapaszkodó lehet a bizonyításban, hogy más szemszögből is megismerhetik, hogy hogyan, milyen háttérismeretek alapján zajlott az adósok tájékoztatása.
Várjuk a bankárokat is, hátha hozzászólnának.
 
Előadással kezdünk, és utána lesz lehetőség kérdezni.
 
A fórum után a Nem adom a házamat mozgalom rendszeres találkozóját fogjuk tartani, ahol szintén szívesen látunk minden érdeklődőt.
 
Időpont: 2014. július 22. 17 óra.
Krisztina Hotel Budapest, Veress Péter u. 79.

 
Tisztelettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM