MÉGSEM VEZETIK KI IDÉN A “DEVIZA”-“HITELEKET”

MÉGSEM VEZETIK KI IDÉN A "DEVIZA"-"HITELEKET"

Mégsem vezetik ki idén a devizahiteleket

2014 végéig minden devizahiteles tisztában lesz a neki járó összeggel és a forintosítás módjával, magára a forintosításra azonban várhatóan csak 2015-ben kerül sor – derült ki Varga Mihály hétfői interjújából. Egy hónapja még azt mondta a nemzetgazdasági miniszter, hogy karácsonyig kivezetnék a devizahiteleket.


A nemzetgazdasági miniszter lényegében az alábbiakról beszélt a hvg.hu-nak a bankokkal és a devizahitelekkel kapcsolatban:

loading...


Farizeus lenne, ha nem szeretné, ha még az önkormányzati választások előtt pénzt kapnának a devizahitelesek, de nem ez az intézkedésük lényege. A Kúria döntései alapján a legszorosabb határidőket betartva is legkorábban október végén, november elején zárulnak le a perek.

A devizahitelek forintosításáról szóló törvényt csak november végén, december elején nyújtják be, mindenesetre 2014 végéig mindenki tisztában lesz az elszámolással, és hogy miként lesz a devizahitelekből forinthitel. A forintosítás tehát várhatóan jövőre történik meg.

A takarékszövetkezeti szektor átalakítását azért a Miniszterelnökség felügyeli, mert közpolitikai szempontok mentén is zajlik, amiket ott koordinálnak. A miniszterelnöki cél (a bankrendszer 50 százalékban magyar tulajdonban legyen) politikai célkitűzés, aminek a Miniszterelnökség a politikai felelőse, az NGM a szakmai végrehajtója.


Minél előbb elérik a bankrendszerben az 50%-os magyar tulajdont, annál jobb. "Nincs kitűzött céldátum. A helyzet jobb, mint 2010-ben, de a kívánatos nagy változások még nem következtek be."

loading...


A külföldi tulajdonú bankoknak még mindig vonzó piac Magyarország, egyetért például Andreas Treichl Erste-vezérrel, hogy 2015-től már jobb évek jönnek. A kormány jól működő, hitelező, tisztességes és korrekt bankrendszert akar.

Varga szerint az MNB Simorék idejében szinte csak a kamatdöntéseken keresztül akarták befolyásolni a gazdaságot, az NHP elképzelhetetlen volt. – Pénzcentrum

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A SZEGÉNYÜGYI ÁLLAMTITKÁR AZT ÜZENI A SZEGÉNYEDŐKNEK, HOGY NEM IS SZEGÉNYEDNEK.
A SZEGÉNYÜGYI ÁLLAMTITKÁR AZT ÜZENI A SZEGÉNYEDŐKNEK, HOGY NEM IS SZEGÉNYEDNEK

A szegényügyi államtitkár üzeni a szegényedőknek, hogy nem is szegényednek Czibere Károly, az új kormány szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért...

CSAK RÉSZBEN ÖRÜLHETNEK A "DEVIZAHITELESEK"
CSAK RÉSZBEN ÖRÜLHETNEK A “DEVIZAHITELESEK”

Csak részben örülhetnek a devizahitelesek Határozatlan ideig felfüggesztik a végrehajtásokat azokban az ügyekben, amelyekre kiterjed a devizahiteles törvény. A szünet...

Close