SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?

SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?

SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?

[good_old_share]

Schiffer András nyílt levéllel fordul Darák Péterhez

 

NCK: te hogy értelmezed az alábbi közleményt? Az LMP részéről is megy a "mókusvakítás" és a pótcselekvés? Erre a mondatrészre gondolunk: "devizahiteles ügyben született levél szerencsétlen megfogalmazása". Mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod.Íme a közlemény:

Schiffer András levélben fordult a Kúria elnökéhez a legfőbb bírói testület polgári kollégiumának vezetője Bankszövetségnek írt levelével kapcsolatban. A frakcióvezető arra kérte Darák Pétert, hogy biztosítsa, hogy a közvélemény számára megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy miként a politika, úgy a gazdasági érdekcsoportok sem befolyásolhatják az igazságszolgáltatás működését.

Sajtóhírek alapján Wellmann György kúriai kollégiumvezető néhány napja sajnálkozva – lényegében bocsánatkéréssel felérő módon – arról tájékoztatta a Bankszövetséget, hogy egy tavaly decemberben a Kúrián hozott – a pénzügyi intézmények számára hátrányos – ítéletet „nem tart irányadónak”, a döntést a Kúria honlapjáról eltávolíttatta, illetve arról biztosított, hogy a jövőben ilyen döntés nem is várható.

A kiemelt közérdeklődéssel kísért és komoly társadalmi problémával kapcsolatos devizahiteles ügyben született levél szerencsétlen megfogalmazása jelentős felzúdulást keltett, és a Lehet Más a Politika álláspontja szerint is alkalmas volt a bíróságok függetlenségének és pártatlanságának megkérdőjelezésére.A párt frakcióvezetője arra kérte a Kúria elnökét, hogy a bíróságok jogalkalmazása egységének, valamint a bíróságokra kötelező jogegységi határozatok érvényesülésének megfelelő mederben tartásával biztosítsa, hogy a bírói függetlenség és pártatlanság alkotmányos elve sérelmének még a látszata se állhasson fenn. Kiemelkedően fontos, hogy mindenki számára megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy nem csak a politika, hanem a gazdasági érdekcsoportok sem befolyásolhatják az igazságszolgáltatás működését.

Hát, a devizakárosultak ezzel a közleménnyel sincsenek kisegítve… Úgy tűnik, hogy az LMP csak a levél "szerencsétlen megfogalmazását" sérelmezi. Mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod.

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM