SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?

SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?
loading...

SCHIFFER IS A KÚRIÁHOZ FORDULT. DE MINEK?

[good_old_share]

Schiffer András nyílt levéllel fordul Darák Péterhez

 

NCK: te hogy értelmezed az alábbi közleményt? Az LMP részéről is megy a "mókusvakítás" és a pótcselekvés? Erre a mondatrészre gondolunk: "devizahiteles ügyben született levél szerencsétlen megfogalmazása". Mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod.Íme a közlemény:

Schiffer András levélben fordult a Kúria elnökéhez a legfőbb bírói testület polgári kollégiumának vezetője Bankszövetségnek írt levelével kapcsolatban. A frakcióvezető arra kérte Darák Pétert, hogy biztosítsa, hogy a közvélemény számára megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy miként a politika, úgy a gazdasági érdekcsoportok sem befolyásolhatják az igazságszolgáltatás működését.

loading...

Sajtóhírek alapján Wellmann György kúriai kollégiumvezető néhány napja sajnálkozva – lényegében bocsánatkéréssel felérő módon – arról tájékoztatta a Bankszövetséget, hogy egy tavaly decemberben a Kúrián hozott – a pénzügyi intézmények számára hátrányos – ítéletet „nem tart irányadónak”, a döntést a Kúria honlapjáról eltávolíttatta, illetve arról biztosított, hogy a jövőben ilyen döntés nem is várható.

A kiemelt közérdeklődéssel kísért és komoly társadalmi problémával kapcsolatos devizahiteles ügyben született levél szerencsétlen megfogalmazása jelentős felzúdulást keltett, és a Lehet Más a Politika álláspontja szerint is alkalmas volt a bíróságok függetlenségének és pártatlanságának megkérdőjelezésére.A párt frakcióvezetője arra kérte a Kúria elnökét, hogy a bíróságok jogalkalmazása egységének, valamint a bíróságokra kötelező jogegységi határozatok érvényesülésének megfelelő mederben tartásával biztosítsa, hogy a bírói függetlenség és pártatlanság alkotmányos elve sérelmének még a látszata se állhasson fenn. Kiemelkedően fontos, hogy mindenki számára megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy nem csak a politika, hanem a gazdasági érdekcsoportok sem befolyásolhatják az igazságszolgáltatás működését.

Hát, a devizakárosultak ezzel a közleménnyel sincsenek kisegítve… Úgy tűnik, hogy az LMP csak a levél "szerencsétlen megfogalmazását" sérelmezi. Mi a véleményed? Az oldal alján megírhatod.

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Read previous post:
BARABÁS GYULA - TISZTELET ÉS KÖSZÖNET.
BARABÁS GYULA – TISZTELET ÉS KÖSZÖNET

BARABÁS GYULA - TISZTELET ÉS KÖSZÖNET [good_old_share] Barabás Gyula - Tisztelet és köszönet   A Polgári Kollégium vezetője hibás döntésként...

DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST?
DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST?

DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST? [good_old_share] Az üzenetek: Barabás Gyula   Szeretném jelezni hogy van közel ötvenezer per folyamatban! Akik...

Close