KIVEZETIK A “DEVIZA”-“HITELEKET” – Magyarország

KIVEZETIK A "DEVIZA"-"HITELEKET" - Magyarország.
loading...

Kivezetik a devizahiteleket

A devizahitelek kivezetésére készül a kormány, amiben az árfolyamgát és a végtörlesztés tapasztalatai is irányadóak – erősítette meg a Klubrádióban a fideszes Gulyás Gergely. A politikus elmondta, hogy várják az Európai Unió bíróságának ítéletét a témában, és jó esély van arra, hogy az adósok költségeinek egy részét megdobó egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében kedvező döntés szülessen.


Ebben az esetben a Kúria esetleges megerősítő határozata után a törvényhozásra kevesebb feladat várna, de szükség esetén készek hozzányúlni a jogszabályi környezethez a devizaadósok megsegítése érdekében – tette hozzá a képviselő.Gulyás Gergely a riporter kérdésére kifejtette, az az ígéretük, hogy kivezetik a devizahitel intézményét a magánszemélyek hitelezésében, a még érvényben lévő kölcsönszerződésekre is igaz, vagyis azok is meg fognak szűnni devizahitelnek lenni.

Az árfolyamgát valami hasonló – mondta a politikus – hiszen ott ugyan az árfolyamgát fölötti árfolyamhoz tartozó törlesztés nem szűnik meg, hanem gyűjtőszámlára kerül, de ennek kamatát jórészt átvállalja a bank és az állam. -Népszava-információ ( A cikket komment nélkül közöljük, és érdeklődéssel várjuk az olvasók hozzászólásait)


loading...
Read previous post:
TÖRVÉNYSZÉK: TISZTESSÉGTELEN AZ OTP.
TÖRVÉNYSZÉK: TISZTESSÉGTELEN AZ OTP

Törvényszék: Tisztességtelen az OTP – SzRTI (Szabad Riport Tudósító Iroda): A kilakoltatási moratórium meghosszabbítására van szükség! (SzRTI: Lehet ezt egyszerűbben...

TÖMEGDEMONSTRÁCIÓ A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁÉRT.
TÖMEGDEMONSTRÁCIÓ A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁÉRT

A 2014 május 1.-i tömegdemonstráció célja és okai A hazai típusú devizahitelezés, modern pénzügyi eszközön keresztüli uzsorázása a lakosságnak. A...

Close