KIVEZETIK A “DEVIZA”-“HITELEKET” – Magyarország

KIVEZETIK A "DEVIZA"-"HITELEKET" - Magyarország.

Kivezetik a devizahiteleket

A devizahitelek kivezetésére készül a kormány, amiben az árfolyamgát és a végtörlesztés tapasztalatai is irányadóak – erősítette meg a Klubrádióban a fideszes Gulyás Gergely. A politikus elmondta, hogy várják az Európai Unió bíróságának ítéletét a témában, és jó esély van arra, hogy az adósok költségeinek egy részét megdobó egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében kedvező döntés szülessen.


Ebben az esetben a Kúria esetleges megerősítő határozata után a törvényhozásra kevesebb feladat várna, de szükség esetén készek hozzányúlni a jogszabályi környezethez a devizaadósok megsegítése érdekében – tette hozzá a képviselő.Gulyás Gergely a riporter kérdésére kifejtette, az az ígéretük, hogy kivezetik a devizahitel intézményét a magánszemélyek hitelezésében, a még érvényben lévő kölcsönszerződésekre is igaz, vagyis azok is meg fognak szűnni devizahitelnek lenni.

Az árfolyamgát valami hasonló – mondta a politikus – hiszen ott ugyan az árfolyamgát fölötti árfolyamhoz tartozó törlesztés nem szűnik meg, hanem gyűjtőszámlára kerül, de ennek kamatát jórészt átvállalja a bank és az állam. -Népszava-információ ( A cikket komment nélkül közöljük, és érdeklődéssel várjuk az olvasók hozzászólásait)


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM