A KÖLCSÖNNEK VAN KOCKÁZATA?

A KÖLCSÖNNEK VAN KOCKÁZATA?

A KÖLCSÖNNEK VAN KOCKÁZATA?

[good_old_share]


Járvás Éva – A kockázatfeltáró nyilatkozat a kölcsönszerződés kakukkfiókája.
Egy csoporttagunk kérdezte:
"….a pénzintézetek mióta készítenek a kölcsön felvevőnek kockázatfeltáró nyilatkozatot. Milyen jogszabály írja elő nekik, hogy ezt alá kell íratni a hitel felvevőjével?"

Szerintem nincs ilyen törvényi szabályozás. A kölcsönnek nem tartalmi eleme a kockázatfeltárás, mivel a kölcsönnek nincs is kockázata. Devizakölcsönnek sincs.

Attól, hogy a bankok úgy vélték, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozattal megvédik az elkövetett bűncselekményüket, attól az még nem lett törvényes.

Ez olyan, mintha egy gyilkos a nyakába akasztana egy táblát, miszerint "Vigyázz, meg foglak ölni!", s onnantól kezdve felmentené őt a bíróság a gyilkosság bűncselekménye alól. A banki egyenlegcsalás attól még egyenlegcsalás marad, mert a bank belecsempészett a szerződésbe egy kölcsönhöz semmiképpen nem köthető kockázatfeltáró pontot. Ilyen alapon lehetett volna még belefoglalni Grimm összes meséjét is.
Kőlevesben a kő, poszáta fészekben a kakukkfióka.

A bíróknak miért nem tűnik fel, hogy kockázatról beszélni kölcsön ügylet esetében irreleváns? Miért etetik a kölcsön fészkében a kakukkfiókát hülye kérdésekkel és bizonyítási eljárásokkal? Miért nem mondják ki, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozat nem része a kölcsönszerződésnek, nem tartozik a kölcsönhöz. Annyit ér, mint a légypiszok, ami véletlenül megtisztelte a papírt.

loading...

A kölcsönnek nincs adós vonatkozásában kockázati tényezője, így azt feltárni sem szükséges. Kölcsönre törvényesen kockázatot telepíteni nem lehet. TILOS.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Amennyiben devizakockázatról beszélünk akkor már nem a kölcsön a beszéd tárgya.
A bíróságok sorra vizsgálgatják a szerződésekbe foglalt forex jellemzőket és valahogy próbálják beletuszakolni a kölcsönbe ezeket. 
Ezért kell megvilágítani a biró előtt, hogy mi a kölcsön és mi nem az elszámolásilag. Amíg ezt nem érti, addig csak a szerződésben molyol, a valós jogügylet helyett, csupán csak mert a bank azt a címet adta neki, hogy kölcsönszerződés. – Járvás Éva.

FIGYELEM! Többen is jelezték, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...