HITELBÍRÁLAT – A BANKOK CSAK SZÍNJÁTÉKOT JÁTSZOTTAK?

HITELBÍRÁLAT – A BANKOK CSAK SZÍNJÁTÉKOT JÁTSZOTTAK?

HITELBÍRÁLAT – A BANKOK CSAK SZÍNJÁTÉKOT JÁTSZOTTAK?

[cn-social-icon]

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Délibáb a pénzügyekben

 

A Legfelsőbb Bíróság korábban egy egyedi ügyben megállapította, hogy a hitelezőnek nem feladata az árfolyambecslés valamint ezt évekre előre nem is lehet megtenni!
A hitelezők viszont hitelengedélyezést megelőzően hitelbírálatot végeztek, ezért több esetben hitelbírálati díjat is kértek!

Tehát egy olyan engedélyezési eljárásban hoztak egy döntést, aminek alapjait meg sem akarták határozni, ez nem volt a feladatuk, mert nem is képesek erre!
Ha tehát nem képesek valamire, amit díj megfizetése mellett elvégeztek és ennek részletei üzleti titok, akkor hogyan gondolták azt, hogy a szerződés hosszútávon teljesíthető lehet vagy az is marad?Milyen adatok és időtávon gondolkodó elemző készítette a hitelbírálatot ahol a jövedelmek és a fedezeti értékek adottak voltak?

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

A kereskedelmi bankok a betétesek pénzét gondos gazda módjára kell, hogy kezelje ….
Kivétel akkor, ha hitelbírálatot elvégezve kölcsönt nyújt valakinek, mert akkor semmire sem kell felkészülni, megtervezni vagy megbecsülni! Az ugyanis nem dolga, mondja a leánykori néven hozott ítéletből adódóan a Kúria!

Akkor azonban még mindig nem tudjuk, mit jelent az a bohózat, amit hitelbírálatnak neveztek? Talán csak nem egy olyan szakértői vélemény, amire egy hitelkérelmet benyújtott személy joggal gondolta azt, hogy a bank hosszú távon is fizetőképesnek ítélte meg pénzügyi helyzetét és képességeit?

Mert az, hogy ez csak egy színjáték lett volna … Az bizony nem csak csúnya dolognak lenne értékelhető! – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM