TÖRVÉNYSZÉK: TISZTESSÉGTELEN AZ OTP

TÖRVÉNYSZÉK: TISZTESSÉGTELEN AZ OTP.

Törvényszék: Tisztességtelen az OTP – SzRTI (Szabad Riport Tudósító Iroda): A kilakoltatási moratórium meghosszabbítására van szükség!

(SzRTI: Lehet ezt egyszerűbben is mondani: Az OTP egy tolvaj!)

…”A devizahitelesek és számlaadósok, s – az egyre jobban elszegényedő magyar társadalom végleges tönkretételét, s mondjuk ki: megsemmisítését megakadályozandó törvényekre van szüksége az országnak, – a teljes humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében!…”


Közérdekű Kereset az OTP ellen – Az OTP szerződési feltétele tisztességtelen!

– Hír és vélemény –

Hír – A Pitee írja: “A Fővárosi Törvényszék tisztességtelennek nyilvánította az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. azon általános szerződési feltételét, amelyik felhatalmazta a két hitelintézetet arra, hogy egyoldalúan módosítsák a fogyasztói hitelek költségeit.

A Fővárosi Törvényszék döntése összhangban áll az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel, és a német legfelsőbb bíróság 2009. április 21. napján kelt ítéletével.

A Fővárosi Törvényszék döntése mutatja, hogy, ha egy országban működik az igazságszolgáltatás, akkor nincs szükség törvényekkel beavatkozni a fogyasztói jogviták eldöntésébe.

A Fővárosi Törvényszék ítélete nem jogerős. Az ügyben a végső döntést a Kúria mondhatja ki.

A Fővárosi Törvényszék döntését beárnyékolja a Debreceni Ítélőtábla két friss ítélete. Ezek az ítéletek teljesen ellentétesek az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel. Kívülállóként úgy tűnik, az igazságszolgáltatásban továbbra is nagy a zűrzavar, az európai színvonalú fogyasztóvédelem tartalmát illetően.”

Vélemény – Szabad Riport: …”Ha egy országban működik az igazságszolgáltatás, akkor nincs szükség törvényekkel beavatkozni a fogyasztói jogviták eldöntésébe…” – Ezzel mi nem igazán értünk egyet!

Mert, ahogy később is írták a két debreceni negatív bírósági ítélettek kapcsolatban: …”Az igazságszolgáltatásban továbbra is nagy a zűrzavar…” – tehát ezért is, – meg azért mert, – a bíróságoknak több tízezer, – de akár több százezer devizahiteles és számlaadós perben kellene tulajdonképpen igazságos és elfogulatlan ítéletet hozniuk. – Ami egyszerűen lehetetlenség.

Négy dolog miatt:

1. Az ügyek nyilvánvalóan nagy száma miatt.

2. Mi már régen nem hiszünk Magyarország bíráinak pártatlanságában. A rengeteg népellenes ítélet után, vajon mi késztetné őket arra, – hogy most hirtelenjében figyelembe vegyék a teljes igazságot, a valós tényeket és viszonyokat, – amikor eddig nem tették ezt?


3. A bírói önállóság mögé bújva, bíráink tömegével hoztak a bankoknak, a multiknak és a végrehajtóknak kedvező ítéleteket, – az egyszerű emberek érveit egyetlen mozdulattal söpörve le.

4. Tudomásunk van konkrét olyan esetekről, amikor a bíró a perben, – szó szoros értelmében a bank, a multi, vagy a végrehajtó érdekeit képviselte, – a pártatlanságot, mint olyat, – a legteljesebb mértékben figyelmen kívül hagyva. – A bírósághoz forduló naív magyar állampolgárt a porig alázva.

Éppen a fenti okok miatt, – ezekre az egyre súlyosabbá váló társadalmi problémákra, – a devizahitelekre és a legalább akkora létszámú számladós végrehajtási ügyekre – való tekintettel: az úgynevezett “igazságügyi megoldás” már nem elég, – ide politikai megoldás kell!

A devizahitelesek és számlaadósok, s – az egyre jobban elszegényedő magyar társadalom végleges tönkretételét, s mondjuk ki: megsemmisítését megakadályozandó törvényekre van szüksége az országnak, – a teljes humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében!

Éppen ezért; a devizahiteles és számlaadós ügyekben szorgalmazzuk az április 30-án lejáró Kilakoltatási moratórium határozatlan idejű meghosszabbítását, – a megnyugtató politikai megoldás bevezetéséig. – Mely az egész ország népének érdekeit veszi figyelembe.

Szabad Riport / Fort András

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM