JOBBIK – KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM KÖRÜLI KÉRDŐJELEK

JOBBIK – KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM KÖRÜLI KÉRDŐJELEK

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Devizahitelek – Jobbik: tisztázzák a kilakoltatási moratórium körüli kérdőjeleket!
A Jobbik azt kéri, hogy a kormány tisztázza a kilakoltatási moratórium körüli kérdőjeleket. Az ellenzéki párt devizahiteles vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a parlamentben. Derült ki az MTI értesülésiből.

Véleményünk szerint az átvert „deviza”- károsultak arra is kíváncsiak lennének, hogy a bankok a mondvacsinált „elszámoltatást” követően, az eredetileg felvett hitelösszeghez képest lényegesen magasabb tőketartozás után kérhetnek-e pótfedezetet (újabb ingatlan bevonását)?

Ha igen, akkor a kormány hogyan szándékozik ezt megakadályozni? Vagy van-e erre egyáltalán kormányzati szándék? A Jobbik ezeket a kérdéseket miért nem teszi fel?

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a bankszövetséggel kötött megállapodásban szerepel egy olyan “kikötésszerűség”, hogy a kormányzat nem támaszt akadályt a kilakoltatási moratórium alakításában. A politikus szerint ebből tömeges kilakoltatások következnek, ezért azt kérte: szögezzék le, hogy ez nem fordulhat elő.

Úgy vélte: a kormány teljes társadalmi osztályokat áldozott fel a paktum érdekében és amiatt, hogy 2016-tól beinduljon a hitelezés.Z. Kárpát Dániel azt is közölte: civil javaslatra parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, hogy megfejtsék a devizahiteles problémák eredőjét, mélységét, megtalálják a felelősöket és kidolgozzák, milyen elszámoltatásra lenne szükség.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás