MÁR LESBEN ÁLLNAK A HIÉNÁK A KÖVETELÉSEK MEGVÁSÁRLÁSÁRA- ÚGYHOGY ÉBRESZTŐ

MÁR LESBEN ÁLLNAK A HIÉNÁK A KÖVETELÉSEK MEGVÁSÁRLÁSÁRA- ÚGYHOGY ÉBRESZTŐ-CSELEKEDJ

MÁR LESBEN ÁLLNAK A HIÉNÁK A KÖVETELÉSEK MEGVÁSÁRLÁSÁRA – ÚGYHOGY ÉBRESZTŐ!

Széchenyi Hitelszövetség:

"Ami történt, röviden..
1. NET programról 20 perces előadás
2. Beszélgetés, a témát a kérdések megszavazásával vezették elő
3. Ki mit gondol, mi fog történni…
Nagyjából mindenki a Kúria döntést tartotta a legfontosabbnak, ez alapján várják a kormányzati beavatkozást. Szerintem ettől függetlenül nagy reményeket nem kell ehhez fűzni. Amit itt elmondtam: nem értem teljesen a téma megnevezését, mert úgy hallottam kb 2 éve, hogy Európában mindenkit megmentettek. A várható megoldásról annyit: a szándék látszik, egy gyűjtőszámla nélküli árfolyamrögzítés látszik megvalósulni, ami eddig sem volt nagy siker, és ezután se várható, hogy az lesz, szerintem. Mindennek lehet nevezni, de jogállami megoldásnak nem.


Ezután a portfóliótisztításról, a rossz hitelállomány kivezetéséről volt szó. Ebbe egy kicsit belekötöttem egy egyszerű kérdéssel: kettős érzésem van, eléggé furcsa. Az egyik, hogy most azt hallgatom, hogy adósságkezelés, portfóliótisztítás, 5 perccel korábban pedig fontos kérdésben dönt a Kúria. Azért megkérdezném, hogy milyen szerződések kivezetéséről vagy felmondásáról beszélgetnek, ha a Kúria döntése esetleg tisztességtelennek mondja ki ezt a terméket, ezzel együtt a követeléseket is? Mi lesz azokkal, akiknek felmondták, elárverezték az otthonukat? Kizárólag a minisztérium részéről hangzott el válasz, aki azt mondta, hogy majd ezt is megvizsgálják… na ezen jót derültem… és itt kezdődött a műsor 

A minisztériumi résztvevő nem értett egyet azzal, hogy a munkanélküliség és a jövedelmek csökkenése hozzájárulhat a részletek nehezebb fizetéséhez. A statisztika szerint növekedtek a bérek, és csökkent a munkanélküliség. Ez után örömömet fejeztem ki, hogy a német munkaerőpiac felvevőképessége töretlen, és tudomásom szerint London is jól teljesít A jövedelmekkel kapcsolatban pedig kicsit cinikusan megjegyeztem, hogy a 47 ezer forintból nem, hogy megélni lehet mesésen, hanem bizonyára még egy csodás személyi kölcsönt is fizetni lehet, akár egy CHF alapút is…

Erre rázendítettek kedvenc témámra a forinthitelesekre… Na ezt számokkal bizonyítottam, hogy úgy butaság, ahogy van.


A követeléskezelő szakmai szervezet részéről jelenlévő résztvevő szerint sok piacra lépő várja, hogy jelzáloggal biztosított követelést vegyen, de jelenleg visszatartja őket a Kúria döntésének hiánya. Neki jeleztem, hogy ne is álmodozzanak arról, hogy ebből fognak mesés vagyonra szert tenni, mert sokba fog kerülni. És elmondtam amit el kell ebben az esetben: nem megy senki sehova!

A kormány képviselőjét pedig a reklámstatisztikák helyett arra kértem, hogy viselkedjen rendesen… na ezen volt némi taps és derültség.

Azért hozzá kell tenni, hogy ebben az időpontban a konferencián inkább középvezetők voltak, vagy a második vonal, néhány igazgatóval. bankvezető már egy sem volt, és a nap korábbi részében sem vettek részt nagy számban.

Úgy vettem észre, hogy bizonyos beosztások felett pont nincs nagy értéke a problémáknak, de azért lejjebb látszik, hogy tudják: nem normális, ami van.

Lényegében különösebb jelentősége nem volt az elhangzottaknak, olyan információ ugyanis nem volt, ami új vagy érdekes lett volna."  – Széchenyi Hitelszövetség

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM