ITT A LISTA – EZEK A LAKÁSOK VANNAK A LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN

ITT A LISTA-EZEK A LAKÁSOK VANNAK A LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN.

Ezek a lakások vannak a legnagyobb veszélyben – itt a lista

Az idei első negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 118,6 ezer lakóingatlanból 4 783-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre – derül ki az MNB friss adataiból.

Ez azt jelenti, hogy a bankok a 6,5 ezres negyedéve skvóta 74 százalékát használták ki. Végül 2 148 ingatlan kelt el, ezek közül 137 darabot pénzügyi intézmény értékesített, 1 658 darabot megvásárolt a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt., míg 353-at az adós értékesített.

loading...


Az értékesített lakóingatlanok száma jelentősen emelkedett az utóbbi egy évben. A tavalyi első negyedévben a 90 napon túli tartozással terhelt ingatlanok száma 110 670 volt, ezek közül 3 560 került fel a kényszerértékesítési listára (ez 71 százalékos kvótakihasználtságot jelentett), végül 675 darabot adtak el.

A friss adatok szerint a bankok az idei második negyedévben a 114 781 lakásból 4612-őt jelöltek ki kényszerértékesítésre, ez 73 százalékos kvótakihasználtságot jelent.

A 2011 óta érvényes szabályozás alapján a lakáshitel miatt jelzáloggal terhelt lakások közül a 90 napnál hosszabb törlesztési késedelemmel rendelkezők 5 százaléka jelölhető ki kényszer értékesítésre, de a bankok ezt a kvótát eddig egyetlen negyedévben sem merítették ki, általában az engedélyezett szint háromnegyede körüli volt a kihasználtság. A törvény hatályba lépése – 2011 negyedik negyedéve óta – eddig 38 211 lakást jelöltek ki kényszerértékesítésre.

A múlt évben a kijelölt 15 216 lakóingatlanból 5 394 kelt el kényszerértékesítésen, ebből a legtöbbet – 4 032 darabot – a NET Zrt. vásárolt meg. – Napi.hu

loading...


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
PÓKA LÁSZLÓ LEVELE A NEMZETI CIVIL KONTROLLNAK.
PÓKA LÁSZLÓ LEVELE A NEMZETI CIVIL KONTROLLNAK

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Azt vettük észre köreinkben, hogy mostanában az eddigiekhez képest hamar felmondják a bankok a szerződéseket....

EGYSÉGES UNIÓS MINIMÁLBÉR
EGYSÉGES UNIÓS MINIMÁLBÉR

Apró lépés az uniós minimálbér felé? A tagállamok átlagbérének legalább felét kellene elérnie a helyi minimálbérnek, amit egy uniós szervezet...

Close