FONTOS FIGYELMEZTETÉS AUTÓSOKNAK

FONTOS FIGYELMEZTETÉS AUTÓSOKNAK!

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

[cn-social-icon]

Autósok, akiknek már eladták az autót is!

Elszámolásnál nem mindegy, hogy a vételárat – opciós vagy az értékesítési árat – mikor és milyen értéken számolják el a tartozásba.

Gyakran elfelejtik a követelésben helyesen szerepeltetni, hogy mikor került értékesítésre az autó. Arra kell tehát figyelni ebben az esetben, hogy ha a tartozás elsőre nem tartalmazza az eladási árat a megfelelő időre vonatkozó árfolyammal, akkor ne engedje senki, hogy egy "bocsánat" mellett a bruttó tartozás alá írják forintban, és egy laza mozdulattal 318.-Ft (pl) árfolyammal számolt CHF összeg mellett csak levonják.

Annak is olyan árfolyamot kell adni, amikor az autó eladása megtörtént. A különbség nem csekély, akár 40% is lehet!

Még egy gondolat:

Megtörtént egy decemberi megállapodás írásba foglalása, ahol a – már a mai áron – 4,4 milliós tartozást 2 millió egyszeri befizetéssel véglegesen rendezni lehetett a fennmaradó összeg teljes elengedésével.
Csak megjegyzem: az autó is marad, immáron tartozás mentesen.

A szolgáltató figyelembe vette a PBT által kiadott határozatát, a PBT pedig figyelembe vette kifogásainkat, érveinket. Az ügytől teljesen függetlenül van még egy nem elhanyagolható momentum : az ügyfelem személyében ismét egy nagyon rendes embert ismerhettem meg, mellesleg még egy nagy csibész is

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

[cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM