ELTŰNNEK A FÖLDHIVATALOKBÓL AZ EREDETI KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSOK OKIRATAI!

ELTŰNNEK A FÖLDHIVATALOKBÓL AZ EREDETI KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSOK OKIRATAI!

ELTŰNNEK A FÖLDHIVATALOKBÓL AZ EREDETI KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSOK OKIRATAI!

[good_old_share]


Horváth Rudolf -Nagyjából 6-8 hónappal ezelőtt Istvánnal úgy gondoltuk neki megyünk a földhivataloknak, mivel többségében még mindig devizában vannak bejegyezve a jelzálogok és ezeket elméletileg lehetne töröltetni.

 

Úgy terveztük, mint általában, hogy mi majd magunkon kikísérletezzük, mit lehetne tenni, viszont hirtelen sokan jelentkeztek a projektre, hogy ők is szeretnének csatlakozni. Igyekeztünk elmondani mindenkinek, hogy ez még egy nem bejáratott kockázatos dolog és azt is mennyibe fog ez kerülni.Már mint illetékileg, mert természetesen senkitől nem kértünk semmilyen juttatást, hiszen ez egy kísérleti projekt. Előre elmondtuk azt is, hogy nem biztos a siker. De ami történt az felettébb érdekes.

Sokan már akkor feladták a küzdelmet, amikor kiderült nem tudunk sablonokat adni a földhivatali fellebbezésekhez az első elutasításik után, mert össze vissza hivatkoztak mindenre. Így végül kb 7-8 an vittük végig a fellebbezéseket egészen a bíróságig.

A Bíróság pedig a deviza ügyekben már tapasztalt módon egyszerűen nem arra válaszolt az ítéletekben amire mi hivatkoztunk. Volt olyan hivatkozás, amit egyszerűen figyelembe sem vett. A kb 7-8 próbaperből így már 3 elbukott, és sajnos várhatóan a többi is elfog.

Érdekessége a történetnek, amiért mindezt leírtam, és ami gyakorlatilag értelmetlenné tette az első próbálkozásainkat, hogy a földhivatalokból egyszerűen eltűntek a kötelezettségvállaló okiratok.

Igen a közjegyzői okiratok !!!

 

Néhány hónapja ha például valakinek nem volt meg az okirata mert odaadta ügyvédnek vagy elvesztette stb., még azt ajánlottuk a földhivatalból hozza ki, ott jut hozzá a leggyorsabban. 2017 március – április körül még én is láttam a saját okiratomat a földhivatalban. Eszembe nem jutott, hogy dokumentálni kellene, hogy ott van.A kölcsönnel kapcsolatos banki iratok egy széljegyszám alatt vannak becsatolva és általában nem adtak iratonként külön ügyszámot mindennek, sajnos.

A visszavonó okiratokat is mind beadtuk a földhivatalokba, de most tapasztalataink szerint többségében vagy egyáltalán nincs ott az ellen okirata, vagyis maga az eredeti kötelezettségvállalást rögzítő okirat. Így nem csak a földhivatali perünk hivatkozásainak jelentős része, de a visszavonó földhivatali badása is lassan érelmét veszti.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha valaki hozott ki a földhivatalból olyan különösen ERSTÉS közjegyzői okiratot, amin a földhivatal bélyegzője látszik, vagy is hogy onnan való, onnan került kiadásra, kérem, jelentkezzen nálam. Mert nem térhetett el a banki gyakorlat úgy, hogy egyes esetekben beadták más esetekben pedig nem.

Továbbá mindenki ellenőrizze a földhivatalban az iratait, és ha beadta a visszavonóját, de nincs ott az eredeti kötelezettségvállalás okirata, akkor lehet, azt pótolni kellene. Vagy is újra beadni, kérve, hogy a már bejegyzett kölcsönszerződéshez az eredeti ügyszámhoz tegyék hozzá. Mert az is a jogügylethez tartozik.

Ja és a földhivatalnak üzenjük, nem adtuk fel. Folytatás következik. – Horváth Rudolf.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM