KIK OLDHATJÁK MEG A DEVIZAKÁROSULTAK PROBLÉMÁJÁT? MIKOR LESZ VÉGE A KIFOSZTÁSNAK?

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!


Levél a meglátogatott kifosztóknak, valamint az érintett rendőrségeknek.

 

A népszerű „Patkány GO” véleménynyilvánító játék előtt tapasztalatunk szerint értetlenül állnak az érintettek.

Van, aki felháborodik, van, aki rendőrökkel, és-vagy biztonsági őrökkel veszi magát körül. Gondoltuk, érdemes lenne kicsit megvilágítani eme, még most különlegesnek tűnő véleménynyilvánítás hátterét.

A lenti levelet küldtük számukra. Cikk: Póka László.

A levél:

Tárgy: „Patkány GO” véleménynyilvánítások háttere. – HA nem olvassa el, utána ne reklamáljon, hogy nem érti, miért nyilvánítunk véleményt a lakásánál.

HAllihó Patkányok! (A megszólításba azok neve került az egyedi levélben, akiknél megjelentünk a legutóbbi akciók során)

A legutóbbi véleménynyilvánító játékunk, a „Patkány GO” nagy sikert, és nagy vihart is arat. Sikert a károsultak körében, vihart, ellenérzést, a kifosztó bankárok és az őket a kifosztásban támogató politikusoknál. A szolgálatot teljesítő rendőrök körében vegyes a megítélése.

Az is látszik, hogy azok, akiknél megjelenünk, nem nagyon értik, hogy mi is ez. Miért tesszük? Miért így tesszük? Mit szeretnénk elérni? Meddig megyünk el? Ezzel a nyílt levéllel – amit az alábbi címzetteknek is elküldünk a fellelhető elérhetőségeiken – szeretném megmutatni az okokat, célt, lehetséges kimenetelt.

A levelet az alábbi személyek, és rendőrségek kapják:

Utassy László merkantil vezér – informacio@mail.merkantil.hu

Simák Pál cib – cib@cib.hu, Trócsányi László igazságügyi miniszter – lakossag@im.gov.hu, sajto@im.gov.hu, Csányi Sándor otp vezér – otpbank@otpbank.hu, kommunikacio@otpbank.hu

Matolcsy György mnb elnök – ugyfelszolgalat@mnb.hu, info@mnb.hu, Orbán Viktor miniszterelnök – miniszterelnok@mk.gov.hu, viktor.orban@parlament.hu

Zolnai György budapestbank vezér – info@budapestbank.hu, marianna.cs.toth@budapestbank.hu, Jelasity Radovan erste vezér – erste@erstebank.hu, Holló Bence banif vezér – kapcsolat@banifplus.hu, kapcsolat@cofidis.hu

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, ellenzéki vezető politikus – info@dkp.hu, ferenc.gyurcsany@parlament.hu, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – sajto@ngm.gov.hu, ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök – mk@mk.gov.hu, kommunikacio@mk.gov.hu, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes – zsolt.semjen@parlament.hu, Patai Mihály unicredit vezér – info@unicreditgroup.hu
Bóna Zoltán néma országgyűlési képviselő – bona.zoltan@parlament.hu, Kövér László házelnök – kover.laszlo@parlament.hu, Érintett Rendőrkapitányságok. – brfk@budapest.police.huszigetszentmiklosrk@pest.police.huorfktitkarsag@orfk.police.hu

Miért pont Ön, miért pont Önök?

Az úgy kezdődött, hogy 2013-tól véleményt nyilvánítottunk Kövér László, Orbán Viktor, Csányi Sándor házainál, és több bankfiókban is. (volt olyan hely, ahol egy hónapig sátoroztunk) Azt vettük észre, hogy ez sokkal figyelemfelkeltőbb, mint amikor nagy tereken, vagy az utcán nyilvánítjuk ki véleményünket.

A politikusok a hivatalaikban nem állnak szóba a kifosztott társadalom tagjaival. Legutóbb, mikor Kövér László megígérte, hogy átveszi több száz ember által aláírt felhívást, mégsem tette meg. Az lett a vége, hogy 15 napot töltöttem Baracskán. (Ha esetleg nem tudná, jelzem, hogy ott egy börtönben láttak vendégül, és nem a nagymamámnál nyaraltam.)

Kovács Levente sem volt hajlandó egyeztetni a károsultakkal. Előbb megbeszéltünk egy találkozót, majd egy nappal korábban lemondta.

A bankfiókokban folyton azon hisztiztek az ügyintézők, hogy miért náluk nyilvánítunk véleményt. Miért nem a bankvezérekhez megyünk.

Amikor az első számú uzsorás zaklatás miatt eljárást indított ellenünk, az NNI főnyomozója Edit asszony azt sérelmezte, hogy a bankvezérek közül miért csak Csányi Sándorhoz megyünk. Az én véleményem az, hogy ezt nem magától találta ki, hanem az otp vezér hisztizett ez miatt. Persze a nyomozó hölgy tagadta, hogy a kérdéseket sugallták neki.

Na, ekkor döntöttük el, hogy a többi bankvezér házánál is véleményt nyilvánítunk.

Orbán Viktoron, és Kövér Lászlón kívül úgy került képbe a többi politikus, hogy egyre nagyobb baromságokat beszéltek, és egyre jobban védték a bankok aljasságait. Volt, aki az miatt került listára, mert nem emelte fel a szavát a bankokkal szemben az általa képviselt (vagy inkább nem képviselt) emberek érdekében.

Azt se felejtsük el, hogy a „Patkány Go” elődje, a szintén nagy sikerű, de a hatalom által erősen támadott „Patkánykereső túra” megmozdulások elindítója Semjén Zsolt volt a vasárnapi boltbezárásokkal.

Az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy leginkább a fent felsoroltak esnek útba, ismereteink, és a cégnyilvántartások szerint.

Azt csak jelzem, hogy a többiek is sorra kerülhetnek.

Miért így?

Fentebb már utaltam arra, hogy így nagyobb figyelmet kap.

Látszik ez abból a hatalmas rendőri készültségből, amit megtapasztalunk minden alkalommal. Látszik ez abból is, hogy milyen sok eljárást indítottak ellenünk ezekben az ügyekben.

Utaltam már a bankfiókok alkalmazottainak a sírós könyörgésére, hogy ne náluk, hanem a főnökeiknél – akik szerintük igazából tehetnek az ügyben – nyilvánítsunk véleményt.

Itt jegyzem, meg, hogy a politikusok azért szerepelnek a listában, mert a bankárok állandóan arra hivatkoznak, hogy ők a törvények betartásával jártak el. Többször jelezték már, hogy ha valami nem tetszik, akkor ott reklamáljunk, ahol a törvényeket alkották.

Mi a cél?

Megmutatni a társadalomnak, hogy minden cég, minden hivatal mögött emberek vannak. Olyan emberek, akik felelősek a döntéseikért. Felelősek az miatt, amit az általuk vezetett bank lép, vagy az általuk vezetett hivatal, minisztérium, kormánypárt dönt.

Nem a minisztérium készített bankmentő törvényeket. Hanem pl. Trócsányi László.

Nem az otp, vagy a többi bank verte át az embereket, hanem az otp-t, vagy a többi bankot irányító emberek.

Nem a kormánynak kell a társadalom érdekében lépéseket tenni, hanem a kormány munkáját irányító embereknek.

Nem az államnak kell kifizetni a kártérítéseket, hanem a bankoknak. A bankokat irányító személyeknek, és azoknak, akik eltették a lopott pénzt.

Nem a bankszövetség utasítja a politikai hatalmat, hanem a bankárok személyesen az egyes politikusokat.

Nem az mnb nem gyakorol hatékony felügyeletet a bankok felett, hanem az mnb vezetője huny szemet a bankárhaverok kérésére.

Célunk megmutatni azt, hogy szabad, és hogy hatékony a döntéshozók személyes felelőssége miatt kinyilvánítani a véleményünket.

A hatékonyság, és a célba találás nem csak a fent említett eljárásokból látszik, hanem abból is, hogy újból napirendre került a gyülekezési törvény módosítása. Mint tudjuk, korábban Kövér László fakadt ki nagyjából így: „ A politikusok családját meg kell védeni a tüntetőktől”

Volt is ezzel kapcsolatban egy akciónk, ahol bemutattuk, hogy a politikusok családját a politikusok többet bántották, mint a tüntetők. Tessenek úgy politizálni, úgy bankot vezetni, hogy az embereknek eszébe se jusson a házaiknál véleményt nyilvánítani.

Megkaptuk, hogy ez nem tetszik a családjuknak.

Kaptunk olyant is, hogy mit lát a gyerek. Mit gondolnak a szomszédok. Meg arról is hisztiztek már politikusok, bankvezérek is, hogy nekik is joguk van ehhez, meg ahhoz.

Igen. Ezek érthetőek.

– És azok a családok, akiknek egy jogtalan és képtelen követelés miatt elveszik a házukat? Azoknak mihez van joguk?

– Az otthontalan és éhező gyerekek mit látnak?

– Azok a nagymamák, akik évekig nem látják az unokákat, mert a kifosztás elöl külföldre menekültek a gyerekek? Ők kinél reklamáljanak?

– Az Ön gyereke, az ön családja ne lássa meg, hogy nem tetszik az embereknek, hogy Ön mekkora mocsokságokat művel? – Más meg élje meg az Ön mocsokságait?

– Az Ön becsülete, az Ön jó hírneve, az Ön méltósága? Csak az fontos? Mások élete, méltósága, becsülete?

Személyes találkozások

Legutóbb összefutottam Holló Bencével. Izgalmas beszélgetés volt. Előbb sértegetett, majd hozzám vágta az általa letépett papírokat. Aztán saját szabályszegését rótta fel nekem, nekünk. Az volt a baja, hogy miért a szülei házához megyünk, holott már évek óta nem ott lakik. – Lehet, hogy Ő felejtette el átjegyeztetni a lakcímét?

Azt is felrótta, hogy miért hozzá megyünk, miért nem a banif előző vezetőihez. Ez egy jó kérdés volt. Felmerült ez az Orbán Viktor háza előtti sátorozás alkalmával is. Csak akkor Gyurcsány Ferencnél akartak látni minket.

Ez a kérdés alkalmas arra, hogy tisztázzuk, hogy nem bosszúból nyilvánítunk ebben a formában véleményt. Ott jelenünk meg, ahol a vélemény kinyilvánítása által a megoldás elvárható.

Az majd az igazságszolgáltatás feladata lesz, hogy a kifosztás korábbi résztvevőit elszámoltassa, megbüntesse. A mi dolgunk a megoldás időszerűségére, felhívni a figyelmet.

Itt derült ki számomra Holló Bence felháborodásából az is, hogy a bakárok és politikusok azt gondolják, hogy az elszámolással Ők mindent megtettek. Arról beszélt a banif vezér, hogy Ők 6,5 Milliárdot elszámoltak. Azt nem mondta eddig neki senki, – ahogyan Tilk László mondta – hogy visszaadták a lopott malac fülét és farkát.

– Csakhogy mi az egész malacot akarjuk, és azoknak a károknak a megfizetését is, amit azzal okoztak, hogy a malacunkat ellopták.

Míg mi ezekről a súlyos kérdésekről beszélgettünk, egyre több szomszéd fürkésző tekintete közepette a kapun bement egy fiatal hölgy egy gyönyörű kislánnyal. Majd kijött Holló Bence édesanyja. Arra szólított fel ingerülten, hogy legalább a kislányt nézzem. Őt ne tegyem ki annak, hogy ilyent lásson. Erről fentebb már írtam. Az viszont érdekes volt, hogy a nagymama jelentősen megenyhült, amikor fia által vezetett bank gazságairól világosítottam fel. Úgy tűnt, hogy eddig nem tudta, hogy fia egy olyan pénzintézet vezetője, amelyik aljas követelések által családokat foszt ki, gyerekek alól veszi el az autót, és végső esetben egy autókölcsön miatt akár a család házát is elárverezteti. Itt látszik, hogy mennyire fontos és szükségszerű ez a fajta, tájékoztató jellegű véleménynyilvánítás.

Voltak más találkozások is.

Az előző túrán összefutottunk Jelasity Radovan – vélhetően – feleségével. Vele nem tudtunk érdemben tárgyalni, mert fura nyelven próbált velünk kapcsolatot keresni. Úgy tűnt, hogy nem nagyon érti, hogy miért a véleménynyilvánítás. Valaki fordítsa le neki ezt a levelet, hogy Ő is tisztában legyen azzal, hogy novemberben mi okból jelennek meg újból Sárgapólósok a Balogh Ádám utcában.
Szintén a szeptemberi fordulóban futottak össze páran Trócsányi László feleségével. Láthatóan felháborodott azon, hogy a férjével szemben véleményt formálnak meg az állampolgárok. Fura ez egy olyan miniszternétől, aki a legtöbb politikusoz hasonlóan hazudós. Ugyanis egy korábbi találkozáson meghívott egy beszélgetésre több SeVizás tiltakozót is, és azt az ígéretét azután sem tartotta be, hogy erre levélben felhívták a figyelmét.

Azért egy korábbi alkotmánybíró feleségének illene kicsit jobban képben lenni az alapvető jogokkal.

Kedvenc találkozásunk az, amikor az első számú uzsorás felesége – több tanú egybehangzó elmondása alapján – majdnem halálra gázolt szándékosan néhány SeVizás tiltakozót. Ha nem vészfékezek, akkor a mások vérén szerzett ML Merci áttérve a mi oldalunkra, belerohan a harci Opelbe. Már sokat írtunk arról, hogy a rendőrség hogyan sunnyogta el a nyomozás hatékony lebonyolítását.

Többször is összefutottunk a Cinege úton Lévai Anikóval. Két kedvencünk is van. Az egyik, amikor az első bolbezáratós vasárnapon ebédelt néhány túrázó a kapujukkal szemben. Orbán Viktor felesége ekkor érkezett meg nagybevásárlásból. Aztán még Ő volt felháborodva. Elég álszent viselkedés volt ez. – Bevásárolni, amikor a férje által vezetett koalíció miatt szív az egész ország.

A másik kedvencünk, amikor elmondta, hogy a bankárok el akarják vágni Viktor torkát. Az is már történelem, hogy a rendőrség ezt a nyilvánvalóan terrorcselekménnyel való fenyegetés bűntette miatti feljelentést is elutasította.

Ennyi találkozás, ennyi felháborodás helyett akár meg is beszélhettük volna, hogy mi a gond.

Politikai mutyi, cirkusz

Szerintem észre vehették már, hogy jól irányzott hazugságok a Sárgapólósokat nem tudják tartósan megtéveszteni.

Nem dőlünk meg politikai csillogások lehetőségének. Legfeljebb kihasználjuk azokat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nem keseredünk el akkor sem, ha gyakorlatilag minden sajtót letiltanak rólunk. Legfeljebb véleményünk lesz azokról, akik végrehajtják a parancsot.

Nem dőlünk be a nagy tömeget ígérőknek, akik bankárok, és vagy politikusok elvárásait teljesítik megmentésként álcázva.

Leginkább nem rettenünk meg a fenyegetésektől, eljárásoktól, büntetésektől.

Eljárások a Sárgapólósok ellen

Na ebből van bőven. Úgy nézünk ki, mint akik ezektől megijedtek?

Vajon amikor az uzsorás kimutyizta, hogy a Nemzeti Nyomozó iroda vonjon eljárás alá zaklatás miatt, akkor betojtunk? Nem, még az első kihallgatás délutánján sajtótájékoztatót tartottunk a Laura út 26 előtt.

Ha már itt tartunk, akkor az eljárásoktól nem mi rettentünk meg, hanem az első számú uzsorás. Már háromszor nem jelent meg a bíróságon az általa indított ügyekben. Aki még nem tudná, jelzem, hogy mindegyik meg nem jelenésnek, újabb sajtótájékoztató lett a vége. Természetesen a Laura úton. Ha megjelent volna, akkor is ugyan így jártunk volna el.

HA már itt a magánindítványoknál járunk, említsük meg Körösi Róbert kh fiókvezető nevetséges becsületsértési feljelentését. Ez zavarta, hogy valaki azt mondta, hogy a bankárok csalók, bűnözők, loptak… – Még az eljáró rendőrök is hasukat fogták, és fel voltak háborodva, hogy ilyen butaságokkal kell foglalkozniuk az helyett, hogy valódi bűnözőket üldözzenek.

Vagy a többi büntető ügy?

Amikor szintén az uzsorás bukott rendőr alkalmazottainak feljelentése alapján és az ügyészhaverjai miatt három évig tartottak eljárás alatt terrorcselekménnyel fenyegetés miatt? Ettől kellett volna megijednem?

Vagy a szintén már három éve folyó eljárástól, ami még most is első fokon tart? Amikor Simák Pál bankja (cib) tűzszerészeket hívott egy véleménynyilvánítás miatt, és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság kicsit túltolta? Azt még felháborodik, hogy a Hangya utcában megjelenünk?

Vagy a „HAllihó Bankárok!” néven elhíresült felszólalásom ürügyén indított büntetőügy miatt kellene kétségbe esnem?

Esetleg a 15 nap Baracskát szánták annak, hogy majd abbahagyjuk? Csak olaj volt a tűzre. Most fog bevonulni Ágica is. Az a hölgy, aki maga majdnem minden éjszakát ott töltött Orbán Viktor háza előtt az egy hónapos sátorozáskor.

Esetleg abban bíztak, hogy az uzsorás feketepólósaitól fogunk megijedni, akik a bankokban lökdösődnek? Vagy a Zolnai György által vezetett bankok biztonsági őreinek a túlkapásain? Nem, ezektől nem rettenünk el. Sem a felsoroltaktól, sem a nem említett ötven ügytől. Egyetlen módon lehet rávenni minket, hogy abbahagyjuk a véleménynyilvánítást, és hogy ez a fajta alapjoggyakorlás ne legyen egyre elterjedtebb.

Meg kell szüntetni a társadalmi felháborodás okát.

Min háborognak az átvert SeVizások?

Leginkább az átverésen.

A legtöbben megkérdezték, hogy a kockázatfeltáróban közölt árfolyamkockázat mit takar.

Szinte mindenki azt a választ kapta, hogy maximum 5-10 % változás.

Volt, aki azt hallotta a banki ügyintézőtől, hogy maximum 165 Ft lehet egy CHF.

Mit tettek közzé a bankárok? – Hogy nem kell félni a devizahitelektől. Nem lesz jelentős változás.

Mit mondtak az ügyintézők, a közvetítők a törlesztő részletekről? – Milliónként 5-6 000 Ft. (lakáskölcsönöknél) –Én már csak tudom. Ott voltam az oktatásokon. Már ahol volt oktatás, és nem csak kitöltötték helyettünk a teszteteket.

Volt, hogy megtartották az oktatást. Ezeknek nagyobb része arról szólt, hogy hogyan lehet több SeVizakölcsönt eladni, és hogy hogyan növelik a jutalékot azoknak, akik jól teljesítenek. Akik banki alkalmazottak voltak, azoknak kötelező tervük is volt.

Holló Bence, és több bankár is felvetette, hogy nem aggályos-e, hogy én, aki korábban ezeket a kölcsönöket közvetítettem, most a SeVizások igazságáért harcolok. Szerintem ez nem aggályos. Az aggályos, hogy a többi banki ügyintéző, hitelközvetítő még mindig hallgat. Az lehet, hogy nem csak aggályos, hanem egyenesen bűn. Ezzel a hallgatással válnak cinkossá.

A bankok azt állítják, hogy ők elmondták a kockázatokat. Látjuk, hogy ez hazugság.

Az is biztos, hogy olyan kockázatos terméket sóztak rá az emberekre, aminek kezelésére nem készítették fel őket.

Mára már szakértői vélemények támasztják alá, hogy a bankok maguk idézték elő az árfolyam jelentős elmozdulását.

Ezen nem kellene felháborodni? Szerintem meg de. Ez egy olyan erkölcsi válság, ami miatt igen is minden eszközt igénybe kell venni, hogy az emberek ráébredjenek, hogy a bankárok és politikusok közösen átverték őket.

Felháborító még az is, hogy a bankárok törvényeket hozatnak a politikusokkal, befolyásolják a bíróságokat.

Látjuk Wellmann György botrányát a bankszövetséggel. Patay Mihály összebútorozását Matolcsy Györggyel.

Már 2013-ban kiszivárgott, hogy a bankárok tartanak oktatásokat a bírák számára.

De már 2012-ben is azzal fenyegettek a Sopronbank alkalmazottai az emlékezetes augusztusi személyes egyeztetésen, hogy hozatnak olyan törvényeket a politikusokkal, hogy már azon az őszön elvehessék a házainkat.

Van még több disznóság is, de így is hosszabbra sikerült a levél, mint amit eredetileg gondoltam. És még nincs vége.

Mikor lesz vége?

Na, nem a levélnek, hanem az SeVizás harcnak.

Amikor kifizetik a jogtalanul evett pénzeket, és az okozott károkat. Mindet. Nem csak morzsákat.

Mi lesz addig, amíg meg nem fizetik az okozott károkat?

Folytatjuk a véleménynyilvánításokat. Ha kell perelünk. És természetesen nem fizetünk. Mindezekre hívunk fel másokat is.

Még akkor is, ha gáncsoskodnak.

Teljesen mindegy, hogy hány rendőrrel őriztetik a házaikat. Láthatjuk a legutóbbi akcióknál sem sikerült meggyőzniük a Sárgapólósokat a kékpólósoknak, hogy a bankároknak és a politikusoknak más jogaik vannak, mint a többi embernek.

 

Már 2013-nyarán sem tetszett a politikusoknak ez a fajta véleménynyilvánítás. Kövér László házánál tartott éhségsztrájk kapcsán Gyurcsány Ferenc titkára, és Vona Gábor személyesen írta meg nekem, hogy szerintük nem helyes politikusok házánál tüntetni. Innen is tudjuk, hogy nagyon is helyes, és nagyon is hatékony.

Most akár Ön is megkérdezheti, hogy akkor miért van a listában Gyurcsány Ferenc, ha Vona Gábor nincs.

Gyurcsány Ferenc titkára azt is megírta, hogy a végrehajtások leállítása szerintük nem lenne helyes, mert az ártana a bankrendszernek. A dk vezetőjét azóta sem hallottuk kiállni a károsultakért. Vona Gábor pártja legalább a cirkusz szintjén felemeli hangját a bankok kifosztásának megállításáért. Illúzióink vele kapcsolatban sincsenek. De legalább nem ártanak annyit az ügynek, mint a többiek.

Láthatják, hogy már több mint három éve támadják a gyülekezési jog ilyen fajta gyakorlását. Most hallottuk, módosítani is akarják. (Ez a rész leginkább Trócsányi Lászlónak szól) Vegyék úgy, hogy ez a mi társadalmi egyeztetésünk a tervezett törvénnyel kapcsolatban. Azt üzenjük vele, hogy meg se próbálják korlátozni az alapvető jogainkat. Ha megtennék, akkor is folytatjuk.

Folytatjuk. Elszántan.

Eddig sem érdekelt minket, hogy hó, vagy eső esett. Negyven fok meleg volt, vagy fagyott. Nem tudtak elijeszteni. Nem tudtak elcsábítani. Nem tudtak elkedvetleníteni. Nem tőlünk kell félni, és félteni a családtagokat. Inkább azoktól, akik kevésbé tudatosak.

Az alapvető jogok korlátozása nem megoldás. Láthattuk ezt 60 évvel ezelőtt azon a forró őszön.

Az akkori helyzet nagyon hasonlított a mostanira:

– Néhányan nagyon genyók voltak sokakkal. Aztán a sokak besokalltak. Majd a néhányakat sokkolta a sokak besokallása. Talán még csodálkoztak is. Még kérdéseket is tettek fel:
– Miért pont minket bántanak? Hogy lehetnek ilyen kegyetlenek? Na de mi annyi mindent megtettünk, betartottunk minden törvényt!

– Csakhogy a nép úgy gondolta, hogy „Elég volt!” Közülük páran, akiknél nagyon elszakadt, már elveszítettek minden gálást. Az erkölcs helyét átvette a mérhetetlen harag. Petőfi szavai felülírtak mindent, mit emberségről tanultak. – És a patkányok megtudták, hogy: 
” mily szörnyű a nép, Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad”

Akkor nem csak bankár és politikus bábukat akasztottak, mint tettük mi néhányszor.

Mielőtt arra gondolna, hogy a fentiek fenyegetőek, és rohanna a jogászához, vagy személyes ügyészéhez, gondolja végig az alábbiakat.

Amikor telefonon fenyegetett meg engem egy banki ügyintéző gyermeke – „Kitekerem a nyakadat, ha nem hagyod békén a banki ügyintézőket!” – szavakkal, akkor a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság lezárta az ügyet. Azt írta a nyomozó, hogy a „kitekerem a nyakadat” nem fenyegetés. Csak egy szófordulat, egy indulati kifejezés.

Hasonlóan jártak el Orbán Viktor nyakelvágása ügyében, amikor a felesége panaszolta ezt a szándékot el a tüntetőknek. Szóval kár lenne az igazságszolgáltatást terhelni a fenti történelmi párhuzam miatt.

Úgy tűnik, találkozunk, vagy találkozhat a véleményünkkel novemberben is. Decemberben is… mindaddig, amíg megnyugtató, igazságos, az okozott károkat is rendező megoldás nem születik.

Amennyiben további egyeztetést tart szükségesnek, kérem, jelezze a lenti elérhetőségeken.

A végén legyen itt két kedves történet.

Az egyik egy beszélgetés részlet a SpongyaBob Kockanadrág című rajzfilmsorozatból.

Rákuram: „Ha azt akarod, hogy harcoljunk, hát harcolunk.”

A másik egy legenda az i.e. 6. századi Rómából

Mikor az etruszk király körülvette Rómát, Mucius Scaevola belopózott az ellenség táborába, hogy a hódító király megölésével felszabadítsa Rómát.

Elfogták, és a király elé vitték. Ő az ott égő tűzbe tette a kezét, és azt mondta a királynak: Engem megölhettek, de több száz ifjú készül végrehajtani, ami nekem nem sikerült. És mindegyik legalább olyan bátor, mint én.

A király elfogadta, hogy az ifjúnak igaza van. Rájött, hogy nagyon mocskos és igazságtalan dolgot művel.

Mucius Scaevolát elengedte, és elvonult Róma alól.

Póka László 0630-931-9802 pokalaszlo@nemadomahazamat.hu

– ORFK, BRFK, Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság részére ezzel a kísérő szöveggel ment ki a levél:

Tisztelt Címzettek!

A lenti levelet tájékoztatásul küldöm Önöknek, mint az egyre népszerűbb „Patkány GO” játékban érintett rendőrségeknek.

A levelet elküldtük a levélben szereplő címzetteknek közvetlenül, valamint közzé tesszük sajtó, és a világháló útján is.

Bízunk benne, hogy a későbbi véleménynyilvánítások alkalmával a rendőrség az eddigiekből okulva az alapvető jogok korlátozásától tartózkodik.

Bizakodásra ad okot a legutóbbi (október 16.) „Patkány GO” forduló, ahol a Szigetszentmiklósi kapitányság példásan járt el, de délutánra már Budapesten is biztató jeleket lehetett felfedezni.

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802

Szólj hozzá

Hozzászólás