NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!

NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!

NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!


[good_old_share]

Pint Anikó – Hitelsikerek – Kedves Olvasóink!

 

"… A 2018 január 1-től érvényes Polgári Perrendtartás szabályai az fizetési meghagyásos eljárásokra vonatkozóan ugyan nem változtak, de a perindítás és a pereskedés szabályait nagyban szigorították, ezért a fenti esetekben a bankoknak elméletileg nehezebb dolguk lesz…"

loading...Néhány bank a (volt) deviza alapú kölcsönszerződést – nem teljesítés esetén – felmondja az adóssal, melyet magánokirati formában, postai úton közöl.

Ezt a felmondást attól függetlenül, hogy az adós átvette vagy sem hatályosnak kell tekinteni az erre vonatkozó szabályok miatt, azonban erre alapozva végrehajtási eljárás nem indítható. Egy későbbi időpontban azonban a bank ugyanezt a szerződést – közjegyző által kiállított – közokirati formában is felmondja, mely közokirat alapján viszont már megindulhat a végrehajtási eljárás is.

Azonban a törvény nem teszi lehetővé, hogy egy szerződést kétszer mondjanak fel. Vagyis, ahol a bank magánokirati formában már felmondta a szerződést az később nem teheti meg újra közokirati formában sem.

 

Az ilyen esetekben született a bankot elmarasztaló ítéletek letölthetőek itt:

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék1

 

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék3

loading...

 

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék2Raiffeisen kettős felmondás Kúria

Itt pedig már eleve a közjegyző vonta vissza a záradékot: Kettős felmondás miatti záradék törlése közjegyző

A banknak a magánokirati felmondás után csak Fizetési Meghagyással van lehetősége a követelése érvényesítésére. A 2018 január 1-től érvényes Polgári Perrendtartás szabályai az fizetési meghagyásos eljárásokra vonatkozóan ugyan nem változtak, de a perindítás és a pereskedés szabályait nagyban szigorították, ezért a fenti esetekben a bankoknak elméletileg nehezebb dolguk lesz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Természetesen majd a gyakorlat fogja megmutatni, hogy a bankok számára a változások pontosan mit jelentenek majd és mit az adósoknak.

Ha Önnek a bank felmondta a szerződését magánokirati formában majd később közokiratban is és megindult a végrehajtási eljárás, keressen fel mihamarabb hozzáértő jogi képviselőt a végrehajtás megszüntetése miatt! – Pint Anikó – Hitelsikerek.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VONA GÁBOR ÉS HAVAS HENRIK.
VONA GÁBOR ÉS HAVAS HENRIK.

VONA GÁBOR ÉS HAVAS HENRIK. [good_old_share] Bertha Szilvia Zsuzsanna - Kritika - bár tanácsadóim erősen ellenezték..   Vona Gábor és...

DEVIZAHITEL - EGY ÚJ ÉV KEZDETE, EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE.
DEVIZAHITEL – EGY ÚJ ÉV KEZDETE, EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE.

DEVIZAHITEL - EGY ÚJ ÉV KEZDETE, EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE. [good_old_share] Járvás Éva - Az én célom és tervem egy...

Close