NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!

NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!

NEHEZEBB DOLGUK LESZ 2018-BAN A BANKOKNAK!


[good_old_share]

Pint Anikó – Hitelsikerek – Kedves Olvasóink!

 

"… A 2018 január 1-től érvényes Polgári Perrendtartás szabályai az fizetési meghagyásos eljárásokra vonatkozóan ugyan nem változtak, de a perindítás és a pereskedés szabályait nagyban szigorították, ezért a fenti esetekben a bankoknak elméletileg nehezebb dolguk lesz…"Néhány bank a (volt) deviza alapú kölcsönszerződést – nem teljesítés esetén – felmondja az adóssal, melyet magánokirati formában, postai úton közöl.

Ezt a felmondást attól függetlenül, hogy az adós átvette vagy sem hatályosnak kell tekinteni az erre vonatkozó szabályok miatt, azonban erre alapozva végrehajtási eljárás nem indítható. Egy későbbi időpontban azonban a bank ugyanezt a szerződést – közjegyző által kiállított – közokirati formában is felmondja, mely közokirat alapján viszont már megindulhat a végrehajtási eljárás is.

Azonban a törvény nem teszi lehetővé, hogy egy szerződést kétszer mondjanak fel. Vagyis, ahol a bank magánokirati formában már felmondta a szerződést az később nem teheti meg újra közokirati formában sem.

 

Az ilyen esetekben született a bankot elmarasztaló ítéletek letölthetőek itt:

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék1

 

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék3

 

Raiffeisen kettős felmondás Főv.Tv.szék2Raiffeisen kettős felmondás Kúria

Itt pedig már eleve a közjegyző vonta vissza a záradékot: Kettős felmondás miatti záradék törlése közjegyző

A banknak a magánokirati felmondás után csak Fizetési Meghagyással van lehetősége a követelése érvényesítésére. A 2018 január 1-től érvényes Polgári Perrendtartás szabályai az fizetési meghagyásos eljárásokra vonatkozóan ugyan nem változtak, de a perindítás és a pereskedés szabályait nagyban szigorították, ezért a fenti esetekben a bankoknak elméletileg nehezebb dolguk lesz.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Természetesen majd a gyakorlat fogja megmutatni, hogy a bankok számára a változások pontosan mit jelentenek majd és mit az adósoknak.

Ha Önnek a bank felmondta a szerződését magánokirati formában majd később közokiratban is és megindult a végrehajtási eljárás, keressen fel mihamarabb hozzáértő jogi képviselőt a végrehajtás megszüntetése miatt! – Pint Anikó – Hitelsikerek.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM