DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

DEVIZAHITELEK-VIHAR ELŐTTI CSEND.

[good_old_share]


OSZD MEG, ADD TOVÁBB!

 

A „deviza”-károsultak biztos, hogy felfigyeltek arra a tényre, hogy a rendkívül nagy jelentőséggel bíró luxemburgi székhelyű Európai Bíróság 2018-09-20-án kihirdetett C- 51/17 számú, magyar „deviza”-károsultaknak kedvező ítéletétéről a fősodratú médiában nem is lehet hallani.Érdekes, hogy az ítélet kihirdetése előtt még a kormánymédia is (látszólag) nagy várakozással tekintett az eseményre, majd miután nyilvánosságra került az Európai Bíróság ítélete, az összes kormányközeli média egyszerre elhallgatott. (mintha nem is létezne a C- 51/17 számú ítélet).

loading...

A rendkívül csekély számú – „deviza”-károsultakat segítő jogászok, ügyvédek és országgyűlési képviselők azonnal értékelték a döntés után kialakult, és az „adósok” számára kedvező helyzetet, még ezzel párhuzamosan a fősodratú, kormányközeli média azonnal mély hallgatásba burkolózott.

Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő nyílt levélben fordult a Magyar bírókhoz:

 

"..NO, KEDVES MAGYAR BÍRÁK, NEM LEHET A JOGELLENES, BANKMENTŐ TEVÉKENYSÉGET TOVÁBB FOLYTATNI. ITT AZ ÍTÉLET, AMELY ALAPJÁN MINDEN DEVIZASZERZŐDÉS ÁRFOLYAM KOCKÁZAT VÁLLALÁSÁRA IRÁNYULÓ RENDELKEZÉSE ÉRVÉNYTELEN.

NEM TUDNAK TOVÁBB A DH-TÖRVÉNYEK MÖGÉ BÚJNI. AZ EDDIGIEKÉRT PEDIG SZÉGYELLJÉK MAGUKAT.." (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós biztonság- jogi és kommunikációs szaktanácsadó így értékelték a kialakult új helyzetet:„..Az ítélet egyértelműen azoknak a "károsultaknak" kedvez, akik utólag semmissé akarják nyilváníttatni devizahitel-szerződésüket. A devizahitelesek esetében most az eljáró magyar bíróság dönthet majd, s értékelheti, hogy az árfolyamkockázat áthárítása az adósokra, tisztességtelen volt-e.

Amennyiben úgy ítélik meg, hogy az árfolyamváltozás okozta terheket tisztességtelenül hárították az adósokra, hiába forintosították a tartozásukat, az egész adósságot újra kell számolni, és akár pénz járhat vissza az adósoknak…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

loading...

Az ügyben megszólalt Barabás Gyula is. Elmondta: „..Fordult a kocka! Állami intézkedésre van szükség!

 

Az Európai Unió bírósága helyre tette a dolgot. Most a kormánynak kell lépnie, központilag a végrehajtási, illetve a kilakoltatási eljárásokat le kell állítani.

Perek tömege indulhat el, illetve a jelenleg felfüggesztett pereknek is újra kell indulnia…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

És Morvai Krisztina, Európai parlamenti képviselő is nyilatkozott, aki kijelentette: VÉGET ÉR A DEVIZÁS ÁLDOZATOK SOKÉVES SZENVEDÉSE ÉS GYŐZ AZ IGAZSÁG.

 

EP-képviselő asszony álláspontja szerint „..az európai bírósági határozat ismeretében haladéktalanul le kell állítani a bankok által becsapott emberekkel szembeni kilakoltatási és egyéb végrehajtási eljárásokat, hiszen az ítélet nyilvánvalóan kedvező számukra, s befolyással lesz a folyamatban lévő, sőt a már lezárt hazai (bírósági, végrehajtási) eljárásokra is…” (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Még számos jogi szakértő, és független média is hírt adott az új jogi helyzetről, de a kormányközeli médiák azóta is hallgatnak.

Sőt!

 

Ha a FIDESZ-KDNP kormánypártok prominens vezetői közül mégis megszólal egy-egy, akkor az azonnal „nekimegy” azoknak az embereknek, akik a „deviza”-károsultakat védik, és a rendelkezésükre álló eszközökkel a kilakoltatásukat próbálják akadályozni.

Így történt ez Völner Pál államtitkár esetében is, aki egyenesen kijelentette: A KÉPVISELŐK NE AKADÁLYOZZÁK MEG A KILAKOLTATÁSOKAT!"..amit művelnek, az komolytalan, és óriási felelőtlenség, mert hiú ábrándokat keltenek a bajba jutott emberekben.." (KATTINTS A RÉSZLETEKÉRT)

Úgy tűnik tehát, hogy a kormánypártok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a C- 51/17 számú, magyar „deviza”-károsultaknak kedvező ítéletétéről a hírzárlatot fenntartsák, és a jelenlegi állapotot jegelve, a kilakoltatásokat folytatva a bankok további profitját biztosítsák.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem akarnak tudomást venni az Európai Bíróság döntéséről, és inkább hallgatásba burkolódznak.

Vajon ebből a helyzetből és áldatlan állapotból mi lendítheti ki a kormányt? Vajon az átvert károsultak hatalmas tömege képes lesz egységesen fellépni, és jelezni a kormány számára, hogy született egy rendkívül fontos Európai Bírósági döntés és Európai polgárként és fogyasztóként is elvárjuk, hogy a kormány ennek megfelelően azonnal cselekedjen?

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA 2018.09.25.
ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA 2018.09.25.

ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA 2018.09.25. [good_old_share] Minden közvetlenül érintett és közvetve érintett magyar emberhez, az érdekvédelmi és jogvédelmi szervezetekhez, aki támogatják, hogy...

A KÉPVISELŐK NE AKADÁLYOZZÁK MEG A KILAKOLTATÁSOKAT!
A KÉPVISELŐK NE AKADÁLYOZZÁK MEG A KILAKOLTATÁSOKAT!

A KÉPVISELŐK NE AKADÁLYOZZÁK MEG A KILAKOLTATÁSOKAT! [good_old_share] NEKIMENT AZ ÁLLAMTITKÁR A KILAKOLTATÁSOKAT MEGAKADÁLYOZÓ KÉPVISELŐKNEK.   Úgy tűnik, hogy a...

Close