Devizahitel – A bíró saját magától alkalmazza az uniós jogot + még egy jó hír!

Dr. Szabó V László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahitel - A bíró saját magától alkalmazza az uniós jogot + még egy jó hír!

Devizahitel – A bíró saját magától alkalmazza az uniós jogot + még egy jó hír!

A + jó hír az oldal alján olvasható!

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Amikor a bíró saját magától alkalmazza az uniós jogot.

Alperesek vagyunk az Inhold Zrt ellen  aki megvette a követelést az Budapest Autófinanszírozási Zrt-től.
Az adós már kifizette a felvett hitelt mégis 5MFt-tal tartozik a felperes szerint.

A bíró az ellenkérelmemben tett észrevételek alapján felfüggesztette a tárgyalást az EUB 670/20 ítéleti döntésig.
A döntés 2021 decemberben megszületett.

A két legfontosabb "hozadéka" az, hogy1. Nem minősül megfelelő tájékoztatásnak az, hogy ha az adóssal azt iratták alá, hogy elismeri miszerint megkapott minden tájékoztatást és tisztában van az árfolyamkockázattal.

2. Az sem minősül átlátható tájékoztatásnak ha arról szól a kockázatfeltárás ,hogy az árfolyamkockázat bármely irányban, mértékben és gyakorisággal változhat.

Azért nem mert ez hosszú távon ingadozást jelent ami alapján az árfolyamváltozás  kiegyenlítődik és ez nem korlátlan emelkedést hanem stabilitást mutat.

Mivel a perbeli szerződésben csak annyi van, hogy az adós "tudatában van a devizaalapú finanszírozás fokozott kockázatának, s vállalja ennek következményeit"  ezért reménykedve várjuk a folytatást melyre a bíróság már idézést is küldött. A tárgyalási Jegyzőkönyv IDE KATTINTVA tekinthető meg.

+ jó hír!

Banki alkalmazott sarokba szorítva. Korlátlanságról nem volt tájékoztatás. IDE KATTINTVA olvasható! Dr. Szabó V. László ügyvédFigyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM