DEVIZAHITELEK-ITT MINDENKI MEGBOLONDULT?

DEVIZAHITELEK-ITT MINDENKI MEGBOLONDULT?

DEVIZAHITELEK-ITT MINDENKI MEGBOLONDULT?

[good_old_share]


loading...

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – 20-a óta az alábbi indokok mellett negligálják a bírók a C-51/17. Ítélet alkalmazását:

 

– nincsen meg magyarul,

– nem ismerem, de úgy sem tartozik a perhez,

– mi az az EUB?

– nem köti a bíróságot

És sok hasonló indok merült fel.

loading...A 3/2013. PJE is kimondja azonban a semmisségi ok hivatalbóli észlelés kötelezettségét.

Itt mindenki megbolondult????

 

Azt mondja a Kúria, hogy napokig fogják tanulmányozni az EUB döntést. A nemes, méltóságos főbírák. Egy asztalosnak volt ugyanerre 5 perce.

És a fejemben zsong az a sok leereszkedő, kioktató bírói szöveg, mely szerint minek írták alá…

Nem lehetséges, hogy a bírói kar morális és szakmai válsága nagyobb, mint sejthetjük?

Egy kérdésem lenne most: a bírói kar hogyan számol most el a lelkiismeretével, miután rájuk olvastàk, hogy nem alkalmazták az EU anyagi jogi normáit? Mivel fogják magyarázni a tudatos törvénytelenséget, az erkölcstelenséget? Sorossal?

A Kúria így szólt:

 

“A rendkívül bonyolult jogkérdéseket tárgyaló ítéletet a Kúria Polgári Kollégiuma tanulmányozza. A Polgári Kollégium vezetője az ítélettel kapcsolatban felmerülő értelmezési kérdések megvitatására összehívja a Kúrai Elnöke által évekkel ezelőtt felállított konzultatív testületet, amelyben valamennyi ítélkezési szint ilyen ügyeket tárgyaló bírái képviselve vannak.

Az ítéletből az mindenesetre már most megállapítható, hogy az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltételek tisztességtelensége – a Kúria devizahiteles pereket tárgyaló bíráinak 2016. november 28. napján tartott értekezletének egyhangú álláspontjával, és a Civilisztikai Kollégiumvezetők 2015. november 9-10. napján tartott országos értekezletén elfogadott állásponttal (az értekezletekről készült emlékeztetők megtekinthetők a Kúria honlapján) összhangban – érdemben vizsgálható, tekintet nélkül az ezt követően született forintosítási és más devizahiteles törvényekben foglalt rendelkezésekre.Az ítéletből az is egyértelműen következik: az ügy összes körülményeinek vizsgálatával, az adott ügyben eljáró bíróságnak kell megállapítania, hogy a fogyasztó megfelelő időben és tartalommal kapott-e tájékoztatást az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltétel gazdasági következményeiről.”

Ehhez képest a Kúria ennek pont ellenkezőjét tette. De az alsóbb bíróságok is.

 

A Kúria azt hiszi, nem olvasunk, nem látunk, nem hallunk. Illiberális zagyvaság, melynek semmi köze a jogállamiság alapértékeihez.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

10 éve mondom azt, ami a 20.-i EUB ítéletben van. Mindenki “lehü…zett” a bírók részéről. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÚJABB POFONOKAT KAPHATNAK A BANKOK!
ÚJABB POFONOKAT KAPHATNAK A BANKOK!

ÚJABB POFONOKAT KAPHATNAK A BANKOK! [good_old_share] "...folyamatban lévő pereknél is hivatkozhatnak a jogi képviselők erre a döntésre, akiknek pedig már...

FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁST, ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!
FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁST, ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT!

FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁST, ÚJ ELSZÁMOLÁSI TÖRVÉNYT! [good_old_share] JOGALKOTÁSI KÉNYSZER LÉPETT FEL - DEVIZAHITELEK.   Nem kellene hagyni, hogy a...

Close